Рекорд на ГКПП: 25 км опашка на "Капитан Андреево"

Шофьорите са без храна и вода, няма и тоалетни
9
Рекорд на ГКПП: 25 км опашка на "Капитан Андреево"
Снимка: Булфото, архив

Опашката от тирове на ГКПП "Капъкуле-Капитан Андреево" през последното денонощие достигна рекордните 25 км, съобщиха турски медии, цитирани от БТА.

Още по темата

Забавянето в пропускането на тировете на българската граница "Капитан Андреево" започна в петък, когато българските власти предприеха операция по задържането на служители, подозирани за взимане на рушвети и за корупция.

Според турските медии пунктът изобщо спрял да приема тирове поради липса на персонал на "Капитан Андреево". В петък опашката била около 9 км.

Турските гранични власти спешно разговаряли с българските си колеги, които обещали, че ще наваксат закъснението най-късно до събота. Но не само че не наваксали закъснението, но опашката станала още по-дълга от пътуващите в края на седмицата тирове през българо-турската граница.

Опашката е достигнала 25 км - от Одрин до Капъкуле, което е своеобразен рекорд, т.е. тировете били паркирани по протежение на пътя от Одрин до Капъкуле.

На Хамзабейли/Лесово опашката била 15 км, а шофьорите чакали от 3 дни на границите.

Шофьорите на турски тирове се оплакаха, че нямали провизии, нито вода и тоалетни, което е най-големят проблем, понеже никъде по пътя за "Капъкуле" няма мобилни тоалетни.

Според шофьорите хаосът в превозите на тировете през "Капитан Андреево" започнал още преди един месец и въпреки че сигнализирали и призовали правителството да предприеме спешни мерки за нормализиране на положението, до този момент нищо не е направено.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
2
 
1
 
! Отговори
Н преди 7 години
Намирисва ми на бойкот от страна на митничарите заради арестите на колегите им.
6
2
 
2
 
! Отговори
svilen преди 7 години
Do anonimen 2Golyam problem .kradlivo pleme sme.i ru6vet4iyi.Nyama da ima uprava o6te 20 godini.
5
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Продължавайте да дърпате дявола за опашката, някой ден ще излезе някой луд.
4
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да им пратят водоноски и химически тоалетни. Те са си избрали, тази професия. Въпроса е струва ли си неудобствата, които им причинява?
3
6
 
2
 
! Отговори
Komis преди 7 години
Mvr ministara beshe rekla, che vzema sekvi darenia...mai se zadrastila...a tova e bonus za verni redovni klienti na transmrejata na rbg...:-)
2
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В последно време все по-често ми става жал за капитан Андреев. Надявам се никой никога да не кръсти нищо на мое име в тая прокажена страна.
1
16
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Българска работа