Майка загуби бебето си заради лекарска немарливост

Жената носила 3 седмици мъртвия плод, като по чудо оцеляла
19
Майка загуби бебето си заради лекарска немарливост
Снимка: Булфото, архив

22-годишна благоевградчанка загуби бебето си, след като три седмици то било мъртво в утробата й. Стефани очаквала първата си рожба. Тя и Иван в средата на септември трябвало да станат и родители, пише "24 часа".

В 8-ия месец обаче бъдещата майка забелязала, че бебето не мърда, че коремът й е малък, разказаха близки на Стефани. Тогава със съпруга й посетили наблюдаващия бременността лекар от пловдивска частна болница, който заявил, че всичко е наред.

При някои жени коремната кухина е по-голяма и бременността не им личи толкова много, заявил лекарят.

В началото на 9-ия месец семейството отишло в болницата отново, за да насрочат дата за раждане и отново да направят преглед.

Тогава докторът, който преди това ги уверявал, че всичко е наред, признал, че не чува тоновете на бебето и че детето е мъртво.

Извадили плода в друга частна болница, където лекарите останали изумени, бебето е било мъртво в корема на благоевградчанката повече от 3 седмици, тежало 800 грама и било 18 см в края на 8-и месец.

Плодът се бил свил и само чудо спасило Стефани от фатални последици и за нея.

Детето е можело да бъде спасено, ако докторът, наблюдаващ бременността, е установил по-рано, че има проблем с бебето. Съпругът и близките на семейството са категорични, че случилото се с тях е лекарска грешка и неглижиране на бременността на младата жена и ще търсят правата си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
1
 
! Отговори
по -точно преди 7 години
Природата отхвърля плода! Плода явно е нежизнеспособен ,щом е загинал в най- комфортното за него място- майчината утробаВсичко извън това е предположение........щяло ли да оцелее ,какви поражения ще има и тн и защо една 22 год не е в състояние да износи бебето си ?!?И преди да се правят немотивирани изказвания нека се огледа всестранно проблема - майката пуши ли? Други Рискови фактори има ли ?
13
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Очакваме дело срещу днесбг
12
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Очаква се голяма поредица оплюванияНали трябва да се оправдаят огромните разходи за пръстовихе отпечатъци
11
1
 
8
 
! Отговори
nikol преди 7 години
Хайде пак пострадали родилки. В Пловдив, в Бургас! Белите престилки не си поплюват! А после бити били.
10
1
 
4
 
! Отговори
9922 преди 7 години
До АнонименВероятно така ще бъде по-добре! Поне тези некадърници няма да морят майки и бебета! И в сравнение с кланиците и издевателствата над родилки в болниците раждането вкъщи е по-добрият вариант.
9
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Скоро всички лекари ще напуснат България и ще си раждате вкъщи!!! Тогава такива новини няма да ви правят впечтление!!!
8
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В Габрово осъдиха двама лекари - немърливци, които умориха така за жалост и родилката, и детето, като я оставиха да преноси и не си мръднаха пръста. Понеже не си е патила. Дано и тук има осъдени!
7
1
 
4
 
! Отговори
Истината преди 7 години
Това беше за друга статия ...
6
3
 
4
 
! Отговори
Истината преди 7 години
Истината е, че основното нарушения,което се прави в България е превишената скорост. Може би само за един ден в България има над 150 МИЛИОНА превишавания на скоростта. От тези 150 милиона, КАТ санкционира колко? 1, 2, 5, 10, 1000? Колко? Едва ли са повече от 1000, което значи, че КАТ санкционира по-малко от едно на 150 хиляди нарушения, т.е. на практика КАТ не наказват за превишена скорост и то обикновено наказват малкото примерните шофьори. В това е проблемът, а не в размера на наказанията.
5
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
и как журналистите разбраха, че бебето е можело да бъде спасено???
4
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дъщеря ми щеше да пострада поподобен начин в Токуда, където не разбраха че трябва веднага да ражда, за да спасят бебето, а тя лежа няколко дни там. Добре, че отиде в друга болница, където веднага реагираха.
3
2
 
23
 
! Отговори
1111 преди 7 години
Пак започва черна серия по вина на бели престилки!
2
3
 
23
 
! Отговори
ани преди 7 години
Почти същата история като в Бургас вчера! Там болницата и "Дева Мария".
1
1
 
38
 
! Отговори
Каручка преди 7 години
Що не кажат коя е болницата с некадърния лекар?