Няма искания за изграждане на бежански лагери във Видин

Кметът Ценков: Към общината няма интензивен поток от мигранти!
7 окт 2016 12:52, Анисия Иванова
12
Няма искания за изграждане на бежански лагери във Видин
Архив: Булфото

Не са били отправяни искания за планове, скици или каквито и да е други документи за изграждане на бежански лагери на територията на община Видин. Това е казал кметът на града Огнян Ценков, в отговор на многобройни запитвания от страна на граждани, съобщиха от общината.

"Община Видин не е подходяща за изграждането на бежански лагери. Няма интензивен поток от мигранти и общината не разполага с подходящи терени за изграждане на такива лагери", настоял той.

Още по темата

Кметът заявил също, че той не би допуснал обсъждането на подобен въпрос от огромно обществено значение, да се случи без участието на видинските граждани.

Информация за заселването на бежанци вдигна на спонтанен протест днес жителите на Самоков. От няколко седмици се носят слухове, че сградата на някогашното поделение в града ще бъде превърнато в бежански лагер. Говори се, че има идеи за настаняване на бежанци и в няколко съседни села - Говедарци и Гуцал.

Хората се страхуват, че ако има заселване, ще има по-висока престъпност, обири и кражби. Именно за това притеснените жители искат да организират мирен протест в неделя.

За пилотния проект на правителството първа призна шефката на сдружението на общините Гинка Чавдарова. След това социалистите обявиха, че има правителствено постановление от август тази година, според което кметове на общините трябва да предложат броя на бежанците, които могат да заселят на своя територия като им осигурят жилище, детска градина или училище за децата, личен лекар, както и информация за свободните работни места.


 


12
Още от
Напиши коментар Коментари
9
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А нещо за Русе да кажете?Или тихомълком,без вдигане на много шум ще ги настаните тук?Както винаги става.
8
1
 
1
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 1 година
Кадрите на БКП ,независимо в коя днешна партия подвизават са способни на чудеса.След тяхно управление дори тъмната страна на луната ще ни изглежда като райска градина.
7
2
 
1
 
! Отговори
видинчанин преди 1 година
То Видин така и не личи да е част от България та докарат ли ги тук все едно няма да са в България.Направо ще придобият качества на квантови частици-ще могат да са в и извън България едновременно!
6
0
 
3
 
! Отговори
до 2 ри преди 1 година
Не че ще ни пита но оттук много лесно се отива до Румъния или Сърбия.И много евтино!!
5
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Последният добър кмет ни беше Иван Ценов.
4
2
 
6
 
! Отговори
Обективен преди 1 година
Другарят Огнян Ценков е най-некадърният кмет на община Видин след по-предишния Румен Видов - също представител на ГРОБ! За една година откакто е кмет не е направил АБСОЛЮТНО НИЩО за града. Нито улици се асфалтират, нито каквото и да било, а в същото време всяка вечер лъже и маже по телевизията.
3
1
 
7
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Те поГЕРБаха България!
2
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма искания за изграждане на бежански лагери във Видин
===
To пък все едно някой ще ви пита!
1
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И да има гепаджийте ще го направят както всичко тихомълком докато не се разчуе а тогава баце ще каже че така са казали началниците!