Търговците се готвят за Черния петък, намаленията – до 70%

Поръчките традиционно ще се бавят, ще ги чакаме за Коледа
20 окт 2016 08:25,
11
Търговците се готвят за Черния петък, намаленията – до 70%
Снимка: Reuters, архив

Родните търговци готвят до 70% намаления за деня на Черния петък, който традиционно се провежда в последния петък на ноември, съобщава "Монитор".

През миналата година българите са изхарчили над 66 млн. лв. за да плащат в магазини с дебитни, кредитни карти или кеш.

Един от най-големите български онлайн магазини за техника готви огромна разпродажба на всичките си артикули, като повечето ни сънародници не спят по цяла нощ, за да се доберат до тънките цени.

Най-купувани стоки обикновено са таблетите и смартфоните последвани от ново поколение телевизори, както и малки и големи електроуреди. Запазва се тенденцията през последните години, ноември да е най-атрактивният месец за поръчки и надминава по потребителска активност, дори от празничния декември.

Някои търговци дори се изтарикатяват и намаляват продаваните от тях стоки още преди деня на голямото пазаруване. Така вместо в петъка след Деня на благодарността, който се възприема за начало на коледното пазаруване, Черният петък може да настъпи още предната седмица.

Очаква се и големите гиганти като Amazon и Ebay също да ни залеят с предпразнични оферти. Едни от най-големите почитатели на Черния петък са именно американците. По данни на данни на изследователската служба Shopper Track през 2015 г. те са похарчили над 10,4 млрд. долара за покупки по магазините.

Названието Черен петък е измислено от жителите на Филаделфия, щата Пенсилвания, които били много недоволни от ужасните задръствания по пътищата в този ден. По-късно изразът започнал да се употребява само за най-големите разпродажби и така вече се разпространил и в САЩ, и по света.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бря от това биене на цени сте само за нап и кзп имам такива де бият цените щото реало ко работят това и един няма да им се върже сетете се сами каква е програмата ама тия две институции спят здраво ко мине митницата гарантирам ви оправяне няма ни корупция а дано скоро мине да. се оправим да манадали в другия живот то затова си остава за тяхна сметка от мошенници полза няма
7
1
 
3
 
! Отговори
до номер 7 преди 7 години
ама верно ли сте толкова зомби в провинцията? какво само скачате на софиянци,нали 1 / 3 от БГ е в софия,а това означава вашите деца,сестри или братя,братовчеди......ние скачаме и ви ,като продавате по 30 ст. яйцето по пазарите,или първите череши по 15 лв.
6
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Които има пари купува които няма гледа друг е въпроса колко качествено е след тия промоции да видим
5
1
 
2
 
! Отговори
До "бързия" преди 7 години
От тях съм, но не съм черен и потен, пък и ти с това бързане..., я си го навреш, я не! Ако позабавиш малко, може и добре да си прекараме...час, два лашкане, ще ти избие мерака за мигранти, па и мигрена моо фанеш!
4
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"A death counter is recording the number of shoppers killed or injured on Black Friday as the annual day of big" Да видим колко ще са тази година.
3
5
 
1
 
! Отговори
BURZUM преди 7 години
До 2Ако си от тях заповядай
2
0
 
13
 
! Отговори
До 1 преди 7 години
С големи черни патки с напукани вратове ли?
1
8
 
13
 
! Отговори
BURZUM преди 7 години
Аз се готвя за черни потни бежанци