Мисия "Бурка": Има закон, но кой ли ми го спазва. Вижте!

Репортери на Bulgaria ON AIR се разходиха в община и на летището
26 окт 2016 09:00, Златко Желев
60
Мисия "Бурка": Има закон, но кой ли ми го спазва. Вижте!
Кадър: Bulgaria ON AIR

Експеримент на Bulgaria ON AIR доказа, че новият закон, който забранява бурките в цялата страна, не работи.

Репортерите Гергана Венкова и Гергана Костадинова влязоха под прикритие в Мисия "Бурка".

Още по темата

В края на септември депутатите официално забраниха със закон носенето на дрехи, прикриващи напълно или частично лицето. Властите в цялата страна трябва да следят и санкционират всяка жена, която е облечена с бурка. Глобата за първо нарушение е 200 лева, а за всяко следващо 1500 лева и лишаване от социални помощи.

Забраната действа с пълна сила на територията на административните сгради, училищата, както и местата за обществен отдих и спорт.

Произволно репортерите под прикритие влизат в район "Лозенец" на Столичната община.

Безпрепятствено стигат до етаж 6, където искат да си платят данъците. Получават пълно съдействие.

Следва спирка Летище "София". Според законите в страната аеропортът е стратегически обект от национално значение и охраната там е засилена. След атентата в Истанбул властите у нас разположиха денонощен екип на жандармерията.

Присъствието на хора с дрехи, скриващи лицето, не притеснява обаче нито граничните служби, нито редовните полицаи. До реакция от страна на службите за борба с тероризма така и не се стига.

След половин час, прекаран на Терминал 1, дежурен екип спира маскираните репортери на метри от летището. Вижте!

10532 гледания   |  Още видео

 


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сега да бъдат уволнени всички служители, които не са ги възпрепятствали!
35
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Че то в България има ли закон , който да работи???
34
7
 
5
 
! Отговори
внимание нинджи преди 2 години
Тея не са със бурки а са нинджи.Костенурките нинджа.
33
2
 
5
 
! Отговори
РОССИЯ преди 2 години
нинджа не ни трябват а тази със забрадката която е това е приемливо чисто просто жената си е покрило главата от студа тека и може да се каже макар че съм от мюслюмански произход бурките не ги приемам от дете зе мен това е че мъжете не се доверяват на жените си да не ги изневеряват и нарушение правата за жените те са свикнали от деца и като пирон които е забит в глаата тези жени всичко възможно ще направят само само да е с бурка за тях това е гордост
32
2
 
13
 
! Отговори
еделвайс преди 2 години
Никой не пита "бежанците" защо са точно в тези европейски държави?! Това е най- важното! Отговорът е сложен, може би именно затова не им се дава думата.
31
2
 
10
 
! Отговори
БХК преди 2 години
То положението в страните с бурки щото са цъфнали и вързали, че взели да разнасят своите обичаи по света. Нека си ходят. Нали в Сирия беше по-хубаво?
Ама де гиди Първанов и социалисти около него.
30
2
 
29
 
! Отговори
Я, па Я преди 2 години
Накрая на цивилизования свят ще му писне и ще ги заличи от лицето на земята тези умопобъркани ***. По добре по скоро за да не стане късно после и да се лее прекалено много кръв. Все пак трябва да се закопаят някъде. Вижте ги само, където исляма граничи с други религии навсякъде се водят воини. Вътре между себе си също се трепят като за световно, все другите са им виновни. Долна мързелива и смрадлива паплач.
29
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бъргария просто трябва да стане непривлекателна за такива индивиди.
Например по заведенията за обществено хранене трябва да има изложена реклама на свински бекон. На къртина или пластмасов сандвичи.
28
1
 
15
 
! Отговори
burkina faso преди 2 години
Както пише ре.заното аверче по-долу, това няма да спре наплива на ***. Трябва сериозни мерки, максимално ограничаване на правата им на територията ни и строг контрол от властта, което в нашия пе.дерално-либерален свят няма да дтане.
27
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нинджата до тази с кърпата е толкова стелт, че ми отне време да я видя. Може да не са я видели и други докато са обикаляли..
26
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много от институциите, които лежат на наш гръб, не спазват законите. Ако поне началниците им бяха в ред щеше да има наказания и уволнения след този експеримент. Институциите са назовани и да не се ослушват. Законите трябва да се спазват.
25
2
 
21
 
! Отговори
До 20 преди 2 години
Ти само жената с шалчето ли видя? Случайно да забеляза, че до нея стои една нинджа цялата в черно забулена отвсякъде? Как да знаем, че това отдолу не е някое камикадзе, което се прикрива? Или обирджиите с маските? Забрана за покриване на лицето на обществени места и това е. Като и иска да е забулена - да си стои вкъщи.
24
1
 
19
 
! Отговори
Край преди 2 години
Че то кои се интересува от "законите" писани от 240 лъчо-мозъковци. Да не би колите да ги свалиха от тротоарите, или кучетата в градинката пред МВР да са с наморници, или ром да е платил глоба последните 25г.. Не става само с писане трябва и акъл.
23
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Турчин
22
3
 
4
 
! Отговори
анонимна преди 2 години
Следващият път се разходете голи в Африка. Така де, може и там да приемат такъв закон и да глобяват всеки, който не е гол.
21
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
България се топи като мартенския сняг, вече нямаме и 6 млн.

От всичките ми приятели сме останали 3-4 "последни мохикани", и само един има едно дете.
20
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И как не се намери поне един човек, който да сигнализира на полицията? Такава дама-нинджа видя ли, звъня без да ми мигне окото. Нашите ченгета може да не са от най-качествените, но като им размърдаш бутовете, действат. И репортерките да не се направят на свети води ненапити, а да си платят глобата! Експеримент, мексперимент - това е държава, а не опитно поле или лаборатория!
19
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Голям майтап, че кой смее да им направи забележка, току-виж извие ал... ак...р и натисне бутончето.
18
2
 
2
 
! Отговори
Хюлия преди 2 години
А репортерчо Бориславчо коги ще му наметнете хиджаба?
17
0
 
22
 
! Отговори
Годзилчо преди 2 години
Кой закон се спазва в тази държава та и този?