10 000 лева за лого на българското председателство на ЕС

Предложения се приемат до 30 декември, победителят ясен през януари
6
10 000 лева за лого на българското председателство на ЕС
Снимка: Reuters, архив

До 30 декември се приемат предложения за участие в конкурса за лого на българското председателство на ЕС, съобщи Любомир Иванов, директор на Центъра по подготовката и провеждането на българското председателство на Съвета на ЕС през 2018 г.

Победителят в конкурса ще бъде обявен през януари и ще получи 10 000 лв. възнаграждение за авторските права.

Всяка държава се стреми логото й да бъде символ и отражение на нейните силни страни, отбеляза Иванов.

По думите му това е запомнящият се символ, който дава визуалната идентичност на председателството.

Спряхме се на публичен конкурс, защото председателството на ЕС не е ангажимент само на администрацията, но и възможност гласът на България да се чува по-силно в Европа и ангажираността с тази мисия да бъде по-голяма, каза Иванов, цитиран от БТА.

В конкурса могат да участват всички български и чуждестранни художници, дизайнери, студенти в областта на дизайна, визуалната комуникация, както и други лица с опит в тази сфера. Подробностите за участие в конкурса, както и изискванията могат да бъдат намерени на страницата на българското председателство eu2018bg.bg

Проектите трябва да бъдат авторски, оригинални и новаторски, като един автор може да представи само една идея.

Получените предложения ще бъдат качени на интернет страницата на председателството.

Авторите ще се представят пред деветчленното жури анонимно. Документите им ще бъдат в запечатен плик, а в друг плик ще бъде представеният проект. Двата плика ще имат един и същ номер. Журито ще получи само пликовете с проектите, а авторите им ще станат известни, след като логото бъде избрано.

В журито са проф. Георги Янков (Национална художествена академия), проф. Божидар Йонов (Съюз на българските художници), Иван Върбанов (Съюз на българските журналисти), д-р Иво Попов (Нов български университет), Даниела Константинова (Българска асоциация на ПР агенциите),Чавдар Кенаров (Българска асоциация на комуникационните агенции), Галина Димова (Министерски съвет), Таня Михайлова (Министерство на външните работи), Евгения Колданова (Национален център по подготовката и провеждането на българското председателство в Съвета на ЕС).

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Чалга.ритми и образа на Слави Трифонов . От това по-подходящо лого на България?!! Всичко останало би било лицемерие.
2
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Предложение 1Хи-хи-хи....вярно, много подходящо!!!! Или ще "измислят" ПАК някое пържено яйце....Предлагам - ЕДИН МЕТАЧ, ПОДМИТАЩ по ЗЕМЯТА РАЗСИПАНИ, РАЗХВЪРЛЯНИ ЗВЕЗДИЧКИ.....хи-хи-хи.....
1
2
 
5
 
! Отговори
Предложение преди 7 години
Той оня чеха го беше направил, нещо имаше тоалетна чиния в логото, да го видят как беше.