Наши ученици с призове от олимпиада по френски език

Международното състезание е било индивидуално и в екип
6
Наши ученици с призове от олимпиада по френски език
Снимка: МОН

Две втори и едно трето място заеха българските участници на втората Международна олимпиада по френски език за страните членки на Международната организация на Франкофонията (МОФ) и на нейния Франкофонски регионален център за Централна и Източна Европа в София.

Състезанието се проведе в последните два дни от октомври в ПЕГ "Екзарх Йосиф I" в Ловеч, съобщиха от МОН. В него участваха 32 ученици от X до XII клас от Албания, Армения, България, Република Македония, Република Молдова и Румъния. Те се състезаваха в два етапа – писмен индивидуален и устен по екипи с представители от всяка страна.

По регламент учениците имаха предварителна подготовка в тематичните области мода, здраве и здравословен начин на живот, пътуване и писане, младите хора в съвременното общество.

Ученичката от 9 ФЕГ "Алфонс дьо Ламартин" в София Константина Кирилова се представи най-добре от нашия отбор в писмения етап за ниво B1 и зае второто място в класирането. В устния екипен етап тя се нареди на трета позиция. Другата наша ученичка, която се класира на призова позиция, беше Димана Стоянова от IV Езикова гимназия "Фредерик Жолио-Кюри" във Варна. Тя се нареди на второ място с екипа си на устния етап на олимпиадата.

Останалите членове на българския отбор бяха Христина Митева от IV Езикова гимназия „Фредерик Жолио-Кюри“ във Варна, Ивайло Антонов от ПЕГ „Проф. д-р Асен Златаров“ във Велико Търново, Веселина Василева от ГРЕ „Г. Ст. Раковски“ в Бургас и Ани Спасова от 23. СУ „Фредерик Жолио-Кюри“ в София.

Международно жури с представители от всяка участваща срана оценяваха учениците. Българският член на журито беше дългогодишният учител по френски и бивш зам.-директор на ПЕГ „Екзарх Йосиф I“ Аглая Ангелова.

Преди началото на олимпиадата зам.-министърът на образованието и науката Диян Стаматов откри два нови кабинета - по романски езици и по информатика в училището домакин на олимпиадата.

Той приветства участниците и заяви, че в основата на франкофонията са универсалните ценности като толерантност и достойнство. Стаматов пожела мечтите да погълнат живота им, а не животът да погълне мечтите им.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
2
 
! Отговори
Men преди 7 години
Защо няма нито едно ромче на снимката?! Това е расизъм, БХК веднага да започне дело! Също така настоявам тези бели деца да бъдат глобени ако успеха им е над 5 и парите от глобата да се дарят на малките ромчета с успех 2.10, за ди ги стимурат. Г-жо Кунева, действате ли вече?
3
0
 
5
 
! Отговори
българка преди 7 години
БРАВО НА ДЕЦАТА !!! ГОРДЕЕМ СЕ С ВАС !!! Ей на сега министърката да каже с какво ще ги наградят от министерството ?!? За ония *** и мързеливи неграмотници с успех 3,50 се намират пари, а за умните, трудолюбивите и ученолюбиви БЪЛГАРЧЕТА ПАРИ НЯМА !!! ДОКОГА ТАКА БРЕ ? ЗАЩО ИМА ДВОЕН СТАНДАРТ ? ЗАЩО НИЕ ДА СМЕ ГОСТИ В СОБСТВЕНАТА СИ ДЪРЖАВА? Защото родителите на тези деца плащат данъци, за да има за помощи за ***.....
2
0
 
6
 
! Отговори
браво преди 7 години
Браво на децата !!! Дано останат в България - Те са бъдещето- Умни,Красиви,Толерантни и Достойни !
1
0
 
20
 
! Отговори
Софиянец преди 7 години
Браво! Поздравления и още много успехи желая!