Кой разпореди полицията да отведе три момчета от дома им?!

Родители с отнети деца се вдигнаха на бунт, искат си малчуганите
Обновена: 3 ное 2016 14:41 | 3 ное 2016 14:37, Камелия Цветанова
28

Снимка: Булфото

Виж други галерии »

Близнаците Стоян и Данаил и по-големият им брат Тодор вече две седмици не живеят в бащината си къща, а в социален дом, защото майка им решила, че родителят им не се грижи за тях.

Трите момченца са били отведени насилствено от дома си в Разград и в момента баща им не знае къде се намират.

Първолаците Данаил и Стоян са изкарани с полиция, а брат им Тодор е причакан от униформени, които са казали, че ще го заведат при баща му, но след това и той е откаран при останалите в някой дом.

Заради това близки, съграждани и роднини на децата протестираха пред Министерството на труда и социалната политика заради липсата на адекватни мерки за закрила на децата.

Те настояха да получат отговор от институциите къде са синовете на Димитър Тодоров от Разград.

Бащата пък дори бил поставен под "домашен арест", защото не се грижил за децата си.

Майката на Димитър Тодоров - Росица Пачева, която е бивш учител и директор на училище, беше категорична, че децата са били отглеждани в идеални условия от баща им. Доказателство за добрите грижи, полагани от бащата в последните четири години, били грамотите и свидетелствата им за успех в училище.

"Извлякоха буквално децата, отвлякоха ги от вкъщи", оплака се тя и обвини институциите, че са провели "гестаповска акция" в дома им, отвеждайки трите момчета – Тодор, Стоян и Данаил.

За да я подкрепят с нея от Разград бяха дошли и техни съседи. Всички те обвиниха майката на децата Иваничка Иванова, която е напуснала семейството още през август 2013 г. и 6 месеца не се е интересувала изобщо от тях.

Бабата недоумява как е възможно тя да ги зареже, а институциите след това да застанат на нейна страна и да отнемат децата от баща им. Според него майка им се опитвала по този начин да си отмъсти и да накара съдът да й даде и трите деца.

Момчетата са здрави, психически стабилни и добре гледани - това е заключението на социалните работници.

И тримата обаче споделят пред тях, че не искат да живеят с майка им, която ги биела, заплашвала по-голямото момче, че ще го прати в поправителен дом, а близнаците с полицията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Чета коментарите ви и разбирам че някои от тук чукащите си мислят че живуркат още по Татово време! Нееееееееееееее живуркате на мутрите в територията. Още ли не сте разбрали че вие сте никои и нямате никакви права? Вие сте овце за доене стрижене и онодване на задна прашка. Това когато го разберете или ще се самоубиете или ще скочите да ги избиете всички тези които 27 години ви правят на маймуни!
21
2
 
6
 
! Отговори
СКОРО преди 7 години
Майката има Любовник Полицай Гей , те се гаврят с децата .Но всичко е съгласувано с БХК .
20
1
 
9
 
! Отговори
factotum преди 7 години
Видими резултати!
19
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 19 Или да имаш приятел съдия, от опит ти го казвам, така се случи с моя роднина.
18
1
 
23
 
! Отговори
654 преди 7 години
Като стана дума за Страсбург има един проблем-трябва да си минал всички наши съдебни инстанции и молбата ти да е отхвърлена и след съответните обжалвания. Само тогава имаш право да се обърнеш към Старсбург. Сами си правете изводите колко време, пари и нерви са това. Не казвам, че не трябва да се прави, а само че не става нито лесно, нито бързо и не случайно е направени така....защо...изводите са ясни!
17
2
 
20
 
! Отговори
ак35 преди 7 години
по тия райони шумен, разград важат други закони не българските ,досети се сам
16
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Как е възможно в правова държава първосигнално да се предприемат силови действия срещу граждани само на база един донос?---------------------------Колко още неща са възможни.в тази страна ! - бедна ви е фантазията.....Ама не са изнесени от медиите. Правова държава ли каза някой?!!! Did you just say "country of law"?!! Правова държава със силови действия?? Да,на база на един донос и без съдебно решение -защото полицията участва в тази корупционна схема, особено ако майката е бутнала нещо под масата!
15
1
 
33
 
! Отговори
БАБА КУНА преди 7 години
А ЗА КОРУМПИРАНИЯ СЪД ДА НЕ ГОВОРИМ !!!
14
2
 
32
 
! Отговори
маде ин Булгари преди 7 години
Какво искате след като държавата е абдикирала? Управляват ни мутри, по улиците вилнеят и се стрелят мутри. Гражданите искат сигурност и справедливост. И след като държавата не им ги осигурява, те сами ще си ги създадат!
13
3
 
26
 
! Отговори
БАБА КУНА преди 7 години
ГЕРБАДЖИЙСКОТО МВР Е ОПЕРИРАНО ОТ ЧУВСВАТА ЧОВЕЧНОСТ И СПРАВЕДЛИВОСТ !!!
12
0
 
22
 
! Отговори
безпартиен преди 7 години
Ако трябва така да "работят" сужбите,то на еджипшаните трябвада отнемат всички деца!От къде ще намерят толкова домове да ги настанят!
11
0
 
42
 
! Отговори
художника преди 7 години
Зад всяко подобно разпореждане има подпис. Зад този подпис стои име на чиновник.Този чиновник си е за БОЙ, СЪД и УВОЛНЕНИЕ!
10
3
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Българският СЪД е за Народен съд!
9
1
 
11
 
! Отговори
арнаудов преди 7 години
Тая Иваничка някоя имигранта от северните страни ще да е ,навреме не я превазпитал сега да и тегли кахъра.
8
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пиши на КИРИЛИЦА ?
7
0
 
54
 
! Отговори
Наказания, преди 7 години
ако е нужно и уволнения на служителите, взели участие в този фарс. "Майката", предизвикала случая, да бъде подведена под отговорност за предоставянето на неверни факти и клеветнически твърдения, които са довели до стрес децата и бащата! Освен това да заплати за неимуществени вреди, не че това ще помогне на пострадалите да преживеят ужаса на унижението, но поне ще озапти лудата за връзване. А службите да уважават хората и да си вършат съвестно и коректно работата!!!
6
1
 
55
 
! Отговори
Ано преди 7 години
Не мога да повярвам, че това може да се случи в една нормална държава. Веднага да се поиска оставката на началника на полицията и на районното, които са подписали заповедта за акцията.
5
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
а бай #кой ко речи?ша долити кът бат ман и ша ги разпиртушини кът битълсити
4
2
 
66
 
! Отговори
Не се ли сещате, бе? преди 7 години
Не се била интересувала от тях 6 месеца, биела ги, заплашвала ги!Да, ама ако съдът ги даде на нея, тя ще взима от бащата издръжка за трите деца, ще взима и детски надбавки!През соца се научиха.Такива "героини" първо се докопваха до някой град, после се стараеха да забременеят от някой скромен и възпитан да е отговорен, изнудваха го да се ожени, после развод и му взимат жилището. Беше възможно дори и родителите му да изгони от дома им. А после - детето при нейните на село, а тя развява байрак!
3
0
 
56
 
! Отговори
Кратун преди 7 години
Не трябва ли едно такова действие да бъде основано на съдебно решение? Как е възможно в правова държава първосигнално да се предприемат силови действия срещу граждани само на база един донос?