Връщат Първия войнишки паметник в 100-те туристически обекта

Министър Ангелкова: На Сливница са нужни подобни обекти!
4 ное 2016 20:07, Анисия Иванова
4
Връщат Първия войнишки паметник в 100-те туристически обекта
Снимка: Община Сливница

Ще подкрепим община Сливница за включването на Първия войнишки паметник, който се намира на нейна територия, да бъде върнат в списъка на 100-те национални туристически обекта". Това каза в Сливница министърът на туризма Николина Ангелкова на среща с местния туристически бранш, организирана от кмета на общината Васко Стоилов, съобщиха от Министерството.

Паметникът е бил част от 100-те туристически обекта, но е бил изваден от тях. Сега общината е създала всички необходими условия за туристите и е подела инициатива за връщането му в списъка на атракциите.

"Сливница е много близо до София и са нужни подобни притегателни обекти, за да могат повече хора да изберат общината за своята почивка или еднодневна екскурзия", е коментирала Ангелкова.

През последните години тук са открити и множество къщи за гости, а общината организира редица фестивали и прояви, които също привличат стотици посетители. „За да подпомогнем тези ваши усилия, разработваме и онлайн регистър на фестивалите, с който да популяризираме местните инициативи“, допълва тя.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ТролЗа болните мозъци руснаците са приятели и братя.
3
6
 
12
 
! Отговори
Трол преди 7 години
До 2На болните мозъци руснаците им виновни. 50-те, 60-те, 70-те построиха стотици заводи, ел. централи и създадоха работни места за милиони българи! Питам се новите ни "партньори" какво създадоха освен емигрантските, мангалонафските гета и безработицата?
2
7
 
11
 
! Отговори
ОХРИДСКИ преди 7 години
Не сами в Сливница ,но и в цяла България трябва да се издигат паметници в прослава на великите българи -воиници ,офицери ,генерали ,пълководци ,държавници патриоти ,които през вековете са въздигали българизма срещу мракобесието ,агресивните попълзновения на алчните ни съседи и техните руски покровители и подстрекатели. Българино помни историята си ,изучаваи я ,за да не се повторят трагедиите от миналото. .
1
0
 
5
 
! Отговори
сттоте обекта преди 7 години
Книжката не е направена според интересните неща, а според които имат връзки или си плащат да цбъдат включени. А има обекти на които неможеш им намери печата къде е