Топлина за хора без дом – да я изплетем!

В инициативата се включват много пенсионери и деца
11 ное 2016 13:22, Василия Пейчева
2
Топлина за хора без дом – да я изплетем!
Снимка: bgonair.bg

Как да дарим топлина на хора без дом? Това показва за пета поредна година благотворителната инициатива "Изплети топлина". В нея собственоръчно се изплитат и даряват на бездомните хора шапки, шалове и ръкавици.

"Хората са изключително щедри и милостиви, плетат много усърдно. Участват и много хора от домове за пенсионери, свободно плетящи жени и мъже. Деца също помагат. Организираме специално събитие на 26 ноември", каза основателят и организатор на "Изплети топлина" Маргарита Соколова пред Bulgaria ON AIR.

Тя с радост обяви, че пристигат хиляди артикули, а миналата година е имало около 3800 шапки, шалове и ръкавици. "Изплети топлина" е стоплила около 5000 бездомни хора.

От думите й стана ясно още, че плетивата винаги се даряват лично.

"Посещават се центрове за бездомни, правят се и кампании на улицата. Хората са изключително впечатлени, че това се прави за тях. Провокира ни това да затворим кръга между даващи и получаващи. Най-ценните ресурси са отношението, времето и работата, които човек влага", каза още Маргарита Соколова.

Вижте повече във видеото на Bulgaria ON AIR2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
2
 
3
 
! Отговори
Кирил Софийски преди 4 години
Това ако не е идея на някоя миска или чалгарка ,трамвай да стана и дзън дзън да правя!
1
1
 
6
 
! Отговори
Край преди 4 години
Не се занимавайте с глупости. Няма нищо повече от дрехи навсякъде. питайте отец Иван дали му трябват дрехи за децата - всичко друго и да само не и дрехи.