От бедност ли? Всеки втори българин търка лотарийни билети

Надеждата ни крепи за голяма сума за кратко време
Обновена: 23 ное 2016 10:45 | 23 ное 2016 10:44, Петя Славова
141
От бедност ли? Всеки втори българин търка лотарийни билети
Снимка: Bulgaria ON AIR

Всеки втори българин си купува лотарийни билети с надеждата да спечели огромна сума за кратко време, показва годишният доклад на игралната индустрия в Бълагрия.

Междувременно тази година в държавната хазна се очаква да постъпи рекордна сума от платените данъци по хазартните игри, съобщава Bulgaria ON AIR.

Лесни пари за хубави дни. С тази надежда българинът посяга към лотарийните билети. Този вид игри избира половината население на страната или всеки втори българин, показа проучването.

Късметът обаче каца при мнозина. Преди 6 месеца това се случва и на Стоичко, който е таксиметров шофьор. Печели 100 лева, които отново дава за билети, и от тогава всеки ден си пробва късмета.

"Имам и печелби, имам и загуби. Спечелил съм по 10, 20 и 50 лева, но по-големи няма. Това е по-лошо от бингото, че можеш да го намериш по всяко време. Бингото имаше работно време. Не се отказвам, но си вземам по един билет на ден, опитвам си късмета", споделя Стоичко.

От хазартната индустрия отчитат, че преди три години игрите на късмета са слабо познати у нас. Сега обаче те са в разцвета си, а пазарният дял расте. От сектора определят този вид игри като "мек хазарт", който привлича все повече хора заради лесния начин на игра.

"Това са моментни игри - има едно теглене, приключва се с едно изтриване на скреч карта, докато в игралните зали е по-разлчино. Там има цикъл, през който трябва да премине играта и действително там има повторяемост. От едно участие в такъв тип игра до развиването на зависимости пътят е много дълъг. Това може да се проследи в игралните зали. Тук - не" ,обяснява Ангел Ирибизов - председател на УС на Българската асоциация на производителите и организаторите от игралната индустрия.

Изледването показва още, че 33 % от потребителите възприемат купуването на билети като губене на пари, а 46% възможност за печалбата на живота им.

Всеки, закупил си лотариен билет казва, че това не е хазарт, а чиста проба на късмета. И ако в джоба ни не попадне нито лев, то е сигурно, че тази година от хазартните игри в бюджета ще влязат 200 милиона лева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


141
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
104
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
10 г. по 1000 лв. на месец и народа давай. Фирмата дари ще я има след 1 г. дори. Сутрин бедни, отрудени хора купуват цигари и талончета. Така на много "умният" българин му измъкват и последните пари.
103
3
 
12
 
! Отговори
Така е преди 7 години
Не е от бедност , а от глупост.
102
0
 
8
 
! Отговори
До ined преди 7 години
Точно така. И аз така правя като ми се доще 1-2 пъти в месеца, но по една колонка примерно 6/42 за 0,60 лв., не повече, колкото за надежда. Пускам го в понеделник и 1-2 дни се присещам какво ще направя, в четвъртък даже и не се сещам да проверя едва след няколко дни. Но да дам 5 лв и за няколко секунди надежда ... а не.
101
1
 
21
 
! Отговори
Аз преди 7 години
Всеки втори глупав чалгар търка билети, пълнейки гушляка на Пеевски и хранейки надежда да спечели 20 000 лв. Да ама тия където печелят са предварително избрани. Така че чалгарчета прости, търкайте. Надеждата умира последна.Хахахаха.
100
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
От бедност?Не, от глупост си хвърля парите на вятъра. И затова никога няма да ги има. От Средновековието е ясно, че от лотарията печелят само организаторите й. Първите подобни игри са измислени от държавата тогава.
99
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
софиянци се оплакват от скъпотията в столицата , 2016г. бвп номинал на Бг $49 billion на софия $34 billion 3/4 от бвп на страната и пак ревете ве ...........
98
0
 
27
 
! Отговори
Работеща преди 7 години
Който има пари, да дава. Аз за такива екстри нямам пари. Предпочитам да си купя нещо по-осезаемо като храна например.
97
4
 
11
 
! Отговори
ined преди 7 години
*** виж ги само колко са прости, ще даде 2 лева и след няколко минути като ги изтърка ще разбере че нищо не печели. За тея пари по-добре пусни ТОТО - пак нищо няма да спечелиш, ама ще се си купил 3 или 4 дни надежда за печалба.
96
0
 
5
 
! Отговори
бобо преди 7 години
не беше за тук :))))
95
4
 
11
 
! Отговори
bobo преди 7 години
На ден сигурно се изоставят 100+ кучета...... Не падат от небето, не те си избират съдбата пък и много от изоставените кучета са бити и озлобени към хората.Няма лошо куче има лош стопанин!!!! Които гледат куче знаят! Трябват закони срещу хората да спрат това изхвърляне като ***...Всичко идва от нас ние сме виновни.Няма животно на планетата което не може да бъде научено да живее с хората..Ако сме агресивни към тях рано или късно и те стават агресивни.
94
2
 
13
 
! Отговори
нищо ново преди 7 години
търкат...на Свинчо - Катарзиса търкат оная му работа...а той си гуши левчетата на балъците
93
2
 
9
 
! Отговори
Българин преди 7 години
Защо да работи човек, като може да си купи билет от лотарията??? ...Питам и отговор не искам ...
92
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Националната лотария е на Васил Божков - черепа , тоя *** . Играта не е на Пеевски , той си има други игрички .
91
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз си купувам веднъж седмично билетче от два лева и търкам макар, че не съм хазартен тип, но какво да правя?!?! Купувам билетчета от отчаяние, подгонил съм 40-те и живота ми е наникъде, сметки пристигат всеки ден, доходите ми намаляват. Имам фирма която скоро трябва да затворя след 11 години работа. Зная, че ме лъжат. Зная, че и късмета ми е като тъпкан с магарешки ***, но какво да правя?!?! Купувам си 5 мин. надежда, надеждата, че един ден ще мога да избягам от тук. Винете ме ако ще те!
90
3
 
18
 
! Отговори
игри преди 7 години
Тези игри са поредната измислица на Борисов и компания за опростачване на населението и за прибиране на едни пари в хазната. Аз лично никога няма да дам и 1 лев за подобни билетчета. Който е глупав нека да продължава да обогатава тези ,които са го измислили.
89
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
от простотия... Бедността е следствие на простотията.
88
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
НАЦИОНАЛНАТА ЛОТАРИЯ ООД Е ЧАСТНО ДРУЖЕСТВО НА ЧЕРЕПА!!!! ЕДНА РЕВИЗИЯ ИМ Е НУЖНА ДА СЕ ВИДИ ДАЛИ ИМА И ЕДИН ПРЕВОД НА ТЕЯ ГОЛЕМИ НАГРАДИ ДЕТО ГИ ОБЯВЯВАТ ПО ТЕЛЕВИЗИЯТА, ЧЕ УЖ СА СПЕЧЕЛЕНИ ОТ ТОЯ И ОТ ОНЯ!!! СУМИ НАД 10 ХИЛЯДИ САМО БО БАНКОВ ПЪТ ЛЕСНО ЩЕ СЕ НАПРАВИ ОДИТА И В ЗАТВОРА !!!!А 6 ОТ 47 СЕ ТЕХЛЕШЕ ДОПРЕДИ ПОЛОВИН ГОДИНА С АНИМАЦИОНЕН КЛИП !!!!НЕ, ЧЕ В ТОТОТО СА ЦВЕТЕ ЗА МИРИСАНЕ НО ТАМ ЩАНСА ДА ТЕ ИЗМАМЯТ Е МНОГОРАТНО ПО-МАЛЪК!
87
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да си спомним приказката за неволята А това че някои ни крадат е така защото ние го позволяваме понеже се надяваме да спечелим от милионите че да не ни интересуват останалите .В самата страна всеки е единак няма сплотеност
86
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Подсъзнателно всички знаят каква мизерия предстои за България, след 2020-та ще започне връщането на над 20 млрд заеми, с които нищо не се направи да има условия бизнеса да върви и хората да са мотивирани да работят, възрастните знаят, че за чужбина нямат шанс, търсят спасение от бога и се опитват да предизвикат късмета си, и да се спасят от мизерията на това да не могат да вземат пенсии след 15-20 години, когато държавата ще фалира, това се случва.
85
2
 
31
 
! Отговори
sa преди 7 години
от отчаяние ***, от отчаяние !