От бедност ли? Всеки втори българин търка лотарийни билети

Надеждата ни крепи за голяма сума за кратко време
Обновена: 23 ное 2016 10:45 | 23 ное 2016 10:44, Петя Славова
141
От бедност ли? Всеки втори българин търка лотарийни билети
Снимка: Bulgaria ON AIR

Всеки втори българин си купува лотарийни билети с надеждата да спечели огромна сума за кратко време, показва годишният доклад на игралната индустрия в Бълагрия.

Междувременно тази година в държавната хазна се очаква да постъпи рекордна сума от платените данъци по хазартните игри, съобщава Bulgaria ON AIR.

Лесни пари за хубави дни. С тази надежда българинът посяга към лотарийните билети. Този вид игри избира половината население на страната или всеки втори българин, показа проучването.

Късметът обаче каца при мнозина. Преди 6 месеца това се случва и на Стоичко, който е таксиметров шофьор. Печели 100 лева, които отново дава за билети, и от тогава всеки ден си пробва късмета.

"Имам и печелби, имам и загуби. Спечелил съм по 10, 20 и 50 лева, но по-големи няма. Това е по-лошо от бингото, че можеш да го намериш по всяко време. Бингото имаше работно време. Не се отказвам, но си вземам по един билет на ден, опитвам си късмета", споделя Стоичко.

От хазартната индустрия отчитат, че преди три години игрите на късмета са слабо познати у нас. Сега обаче те са в разцвета си, а пазарният дял расте. От сектора определят този вид игри като "мек хазарт", който привлича все повече хора заради лесния начин на игра.

"Това са моментни игри - има едно теглене, приключва се с едно изтриване на скреч карта, докато в игралните зали е по-разлчино. Там има цикъл, през който трябва да премине играта и действително там има повторяемост. От едно участие в такъв тип игра до развиването на зависимости пътят е много дълъг. Това може да се проследи в игралните зали. Тук - не" ,обяснява Ангел Ирибизов - председател на УС на Българската асоциация на производителите и организаторите от игралната индустрия.

Изледването показва още, че 33 % от потребителите възприемат купуването на билети като губене на пари, а 46% възможност за печалбата на живота им.

Всеки, закупил си лотариен билет казва, че това не е хазарт, а чиста проба на късмета. И ако в джоба ни не попадне нито лев, то е сигурно, че тази година от хазартните игри в бюджета ще влязат 200 милиона лева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


141
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
84
3
 
41
 
! Отговори
Lora преди 7 години
Не от бедност а от глупост. Хората толкова изпростяха. В главата им нямя нищо. Кънти. Хляб и зрелища. това ги интересува. Телевизията дъни реклами, реалити формати и сапунки, за да форматира всички в една безмислена, безинтелетуална маса. И успяват.
83
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ДП е толкова дебел че сумистите в сравнение с него изглеждат като анорексици
82
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
П0 50 000 средно заминават и с всяка следваща година ще стават все повече, защото тук ще става все по-неприятно за живеене, който не го осъзнава това и защо става така, е мн ***.
81
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Д.П. е толкова дебел че като му дадат меню в ресторанта и казва "Добре" :))))))))
80
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А и ще трябва да си връщате заемите, които откраднахте за себе си, *** :D
79
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Д.П. е толкова дебел че кантара показва телефонния му номер
78
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Д.П. е толкова дебел, че като стъпи на кантар и се изписва съобщение "Ай стига бе" :)))))
77
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз нямам нищо против да работя, стига да знам, че си заслужава, а сега работиш, плащаш данъци и някакви търтеи насадили се във властта крадат всичко, където може и едни дупки не искат да запълнят и само казват няма пари, а си строят къщи и си купуват скъпи коли, без да могат да докажат доходите си, сигурно е със заплатите, бегайте бе, фанти, сами ще си останете с ромите, икономиката ще фръчи :D
76
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Е, лизинга е почти същото като заема :D Все тая :D
75
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Д.П. е толкова дебел, че го снимат с телескопа Хъбъл :) :)
74
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
По 50 000 средно на година заминават.
73
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да не кажете после, че не съм Ви казал след 10 години какво ще представлява България!
72
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
от мързеливост от това че вески казва аз няма да работя за 500лв , аз съм лекар и работя за 1000лв.Всеки иска да му се паднат пари на готово готовани е т-ва са българите ,дори пред блока не желаят да им е чисто защото не искат да изметат ако някой не им плати е затова сме до шия в лай-та
71
3
 
6
 
! Отговори
да преди 7 години
тия глупости за кредита за телефон.. може да ги говориш на съучениците си в школото.. не тук :)) а и лизинг да е - се плаща.. май не го знаеш :)))
70
1
 
25
 
! Отговори
да преди 7 години
да, да.. ще се изнесат на запад.. и още как :))) да не са луди.. то на приказки всички големи ама на Запад се работи.. не е като да стоиш пред компа у нас и заплашваш как България щяла да загуби още един млад и интелигентен в твое лице.. в мрежата всичко сте големи предприемачи :))))
69
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да, ходят с телефони за по 1000 лв, всички са купени след кредит, който ще връщат 5 години.
68
0
 
29
 
! Отговори
светнат преди 7 години
Какво е беден българин?Този, който си свети с фенерчето на iPhone 6 докато отива до външната тоалетна.
67
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Спокойно, до 10 години мн голяма част от младите поколение до 35-40 годишна възраст ще се е изнесла, кой ще ти стои в тази мизерия? Няма смисъл да се раздаваш! Те се разбиват да крадат и лъжат, аз ще бачкам за 500-1000 лв като роб и около мен ще е като страна от третият свят, даже по-зле в районите с мн голямо ромско население.
66
6
 
7
 
! Отговори
:) преди 7 години
ами като си толкова отчаян хващай пътя те на запад те чакат в чувала с парите :))) бал.ъци :)))
65
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
от бедност пенсионерите мятат пачки от балконитедруги от бедност играят хазарттрети от бедност правят задръстване на границата да ходят на море в Гърциячетвърти от бедност дебелеят и купуват хапчета за отслабванеабе изобщо ....голяма беднотия