От бедност ли? Всеки втори българин търка лотарийни билети

Надеждата ни крепи за голяма сума за кратко време
Обновена: 23 ное 2016 10:45 | 23 ное 2016 10:44, Петя Славова
141
От бедност ли? Всеки втори българин търка лотарийни билети
Снимка: Bulgaria ON AIR

Всеки втори българин си купува лотарийни билети с надеждата да спечели огромна сума за кратко време, показва годишният доклад на игралната индустрия в Бълагрия.

Междувременно тази година в държавната хазна се очаква да постъпи рекордна сума от платените данъци по хазартните игри, съобщава Bulgaria ON AIR.

Лесни пари за хубави дни. С тази надежда българинът посяга към лотарийните билети. Този вид игри избира половината население на страната или всеки втори българин, показа проучването.

Късметът обаче каца при мнозина. Преди 6 месеца това се случва и на Стоичко, който е таксиметров шофьор. Печели 100 лева, които отново дава за билети, и от тогава всеки ден си пробва късмета.

"Имам и печелби, имам и загуби. Спечелил съм по 10, 20 и 50 лева, но по-големи няма. Това е по-лошо от бингото, че можеш да го намериш по всяко време. Бингото имаше работно време. Не се отказвам, но си вземам по един билет на ден, опитвам си късмета", споделя Стоичко.

От хазартната индустрия отчитат, че преди три години игрите на късмета са слабо познати у нас. Сега обаче те са в разцвета си, а пазарният дял расте. От сектора определят този вид игри като "мек хазарт", който привлича все повече хора заради лесния начин на игра.

"Това са моментни игри - има едно теглене, приключва се с едно изтриване на скреч карта, докато в игралните зали е по-разлчино. Там има цикъл, през който трябва да премине играта и действително там има повторяемост. От едно участие в такъв тип игра до развиването на зависимости пътят е много дълъг. Това може да се проследи в игралните зали. Тук - не" ,обяснява Ангел Ирибизов - председател на УС на Българската асоциация на производителите и организаторите от игралната индустрия.

Изледването показва още, че 33 % от потребителите възприемат купуването на билети като губене на пари, а 46% възможност за печалбата на живота им.

Всеки, закупил си лотариен билет казва, че това не е хазарт, а чиста проба на късмета. И ако в джоба ни не попадне нито лев, то е сигурно, че тази година от хазартните игри в бюджета ще влязат 200 милиона лева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


141
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
5
 
24
 
! Отговори
! преди 7 години
стига с тая бедност, бе... един лошо облечен по улиците не можеш да видиш.. всичките с телефони за по 1000 лв. кръчмите и кафенетата пълни.. българина не е беден, а МЪРЗЕЛИВ !!!
63
5
 
11
 
! Отговори
Социопат преди 7 години
Ами народа е отчаян с 1000 лв на месец само сметкитие се покриват,за друго не остава и белетчето е един вид надежда и мечта за нещо друго.Най-добрият билет е еднопосочен към запад,докато още можете, че като станем част от Съ/за Евразия за което мечтае 60% от тълпата в Бг ще опънат една ограда с мини да не може да бягаме както едно време....
62
0
 
10
 
! Отговори
лесно преди 7 години
от глупави и бедни хора е много лесно да се открадне. сега най-новия номер на апашите е стока с два баркода залепени един до друг. Като минаваш през касата и те удрят двойно за един артикул.Далавера, нали?
61
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Колкото един народ е по-беден и по-глупав,толкова повече участва в такива балъшки лотарии
60
0
 
11
 
! Отговори
да от бедност преди 7 години
Да от бедност търкат хората,богат човек няма да тръгне да се занинава с тея билетчета,че да спечели 50-100 бона
59
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хората стават кметове и политици, и за 2 години си купуват коли за по над 100 000 и започват строежи на къщи за по 500 000 лева, Вие търкате билетчета :D
58
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мой съсед спечели преди две седмици 1000 лева,така че и аз търкам.
57
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Поради бедността ги търка, кретениии!
56
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен свидетел преди 7 години
Само Българина може, да си даде 60 % от заплатата за лотария и после да излезе на протест за цената на тока
55
4
 
18
 
! Отговори
miko преди 7 години
търкането на билетчета е поредното доказателство че сме *** и ограничен народ, народ без бъдеще!
54
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да забраним хазарта, защото сме малки невменяеми деца, които някой бащица тип пъдар трябва да пошляпва от време на време, защото кратуните са ни пълни с вакуум и сами разумни решения не можем да взимаме.
53
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Очевидно закона не работи за някои хора, не се прави на умен!
52
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За черния петък ще пуснат ли билети със намаление
51
1
 
8
 
! Отговори
Джурналист преди 7 години
Имаше едно време една реклама, мисля на Еврофутбол - "Печелите Вие, печели и спорта"Сега същият този бизнесмен ви приканва и за лотарията:Може да не печелите Вие, но Божков винаги!
50
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Виждам, че някой е против това кметовете да спрат да крадат и да ощетяват държавата, принуждавайки голяма част от трудоспособното и население да се маха от тази пародия на живот? Какво ще кажеш в своя защита, бихте ли се аргументирали, защо не Ви харесва кметовете и политиците да спрат да крадат и усвояват средства, където ощетяват онези, които работят и си плащат данъците, като вместо да им осигуряват нормални условия за живот да са активни, те им осигуряват занемареност, дупки и мръсотия?
49
1
 
3
 
! Отговори
До 54 преди 7 години
Да разбирам, че според теб сега е разрешено от закона, кметове и политици да крадат и ощетяват? Боже колко глупост има на този свят.
48
2
 
8
 
! Отговори
родопа преди 7 години
Колкото е по беден народа толкова по лесно се лъжи на мошениците с хазартните игри-лъжикрадни.Но да не забравяме че само един или два процента са за играча останалото е печалба на собственика и данаци.
47
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Трябва да се забрани на политиците и кметовете да крадат и ощетяват българските граждани, съгласни ли сте?
46
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Д.П. е толкова дебел че има автомобилен регистрационен номер Д.П. е толкова дебел че ако се облече в жълто и го мислят за такси
45
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Трябва да се забрани продажбата на билети на децата