От бедност ли? Всеки втори българин търка лотарийни билети

Надеждата ни крепи за голяма сума за кратко време
Обновена: 23 ное 2016 10:45 | 23 ное 2016 10:44, Петя Славова
141
От бедност ли? Всеки втори българин търка лотарийни билети
Снимка: Bulgaria ON AIR

Всеки втори българин си купува лотарийни билети с надеждата да спечели огромна сума за кратко време, показва годишният доклад на игралната индустрия в Бълагрия.

Междувременно тази година в държавната хазна се очаква да постъпи рекордна сума от платените данъци по хазартните игри, съобщава Bulgaria ON AIR.

Лесни пари за хубави дни. С тази надежда българинът посяга към лотарийните билети. Този вид игри избира половината население на страната или всеки втори българин, показа проучването.

Късметът обаче каца при мнозина. Преди 6 месеца това се случва и на Стоичко, който е таксиметров шофьор. Печели 100 лева, които отново дава за билети, и от тогава всеки ден си пробва късмета.

"Имам и печелби, имам и загуби. Спечелил съм по 10, 20 и 50 лева, но по-големи няма. Това е по-лошо от бингото, че можеш да го намериш по всяко време. Бингото имаше работно време. Не се отказвам, но си вземам по един билет на ден, опитвам си късмета", споделя Стоичко.

От хазартната индустрия отчитат, че преди три години игрите на късмета са слабо познати у нас. Сега обаче те са в разцвета си, а пазарният дял расте. От сектора определят този вид игри като "мек хазарт", който привлича все повече хора заради лесния начин на игра.

"Това са моментни игри - има едно теглене, приключва се с едно изтриване на скреч карта, докато в игралните зали е по-разлчино. Там има цикъл, през който трябва да премине играта и действително там има повторяемост. От едно участие в такъв тип игра до развиването на зависимости пътят е много дълъг. Това може да се проследи в игралните зали. Тук - не" ,обяснява Ангел Ирибизов - председател на УС на Българската асоциация на производителите и организаторите от игралната индустрия.

Изледването показва още, че 33 % от потребителите възприемат купуването на билети като губене на пари, а 46% възможност за печалбата на живота им.

Всеки, закупил си лотариен билет казва, че това не е хазарт, а чиста проба на късмета. И ако в джоба ни не попадне нито лев, то е сигурно, че тази година от хазартните игри в бюджета ще влязат 200 милиона лева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


141
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
2
 
! Отговори
сминдух и чесън преди 7 години
Значи съм първи!
23
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не беднотия,а простотия и алчност!
22
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Д.П. е толкова дебел, че хората бягат за здраве около него :) :)
21
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Търкайте бе, угоявайте го онова кръглото и грозното, хранете го, за още по-големи и тлъсти буза, съвсем на лой да стане, нека се търкаля в пари, да се задави от лакомия, съвсем тлъст да стане - А ДАНО!!! Търкайте, наистина, не се майтапя, хранете го прасето :) :)
20
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Държава, в която управляващите крадат повече отколкото да правят за народа няма как да съществува, рано или късно тя ще умре, това го виждаме от първо лице, остават 10 години когато приходите ще са по-малки от разходите и просто вече няма накъде освен в блатото.
19
7
 
30
 
! Отговори
LethianDream преди 7 години
Държава, в която се харчат повече пари за лотарийни билети, отколкото за книги, не заслужава да съществува.
18
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Според онези, които простият е беден, тези които откраднаха милиарди през годините, вместо да ги инвестират в държавата както си е било предвидено, те умни ли са, защото след 10 години заради това тя ще фалира, защото мн активни българи сега ще се пенсионират, а децата им ще избягат в чужбина, защото на тях не им се живее такъв живот, а след 20 ще е на 70% ромско сметище? Те умни ли са според теб? Държавата можеше да е симпатична като Унгария, Словакия, умни ли са тези с откраднатите милиони?
17
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Така е, надеждата умира последна. До 10 години и тя ще умре.
16
13
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
От простотия е. Но тя е свързана с бедността - обикновено простия е и беден. Българинът обича да *** дявола във въздуха ако може, да изкара леки пари, които също така леко да издуха, мрази да плаща ток и вода и всичко винаги му е скъпо, ако ще и 3000 лв заплата да взема. Българина си обича комуинзма и Русия и поради всички предходни факти е най-бедния и мизерен в ЕС.
15
3
 
35
 
! Отговори
печеливш преди 7 години
От глупост търкат! Печели само "кой" и боко!
14
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Надеждата ни крепи защото ни докараха до просешка тояга
13
3
 
18
 
! Отговори
Гошка Кастилска преди 7 години
Билетите са за аматьори, в предсамоубийно състояние. Печелившите живеят на улица "***".
12
8
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз от скоро си купувам и макар да имам сериозни съмнения, че всичко е постановка, го правя от безизходицата в която съм попаднал. Бизнеса ми се срива, сметките растат а цялата ситуация у нас е толкова тегава и депресивана та си викам какво пък толкова с 2-3 лв на седмица или без тях, все тая, батака е същия!
11
3
 
36
 
! Отговори
Анализатор преди 7 години
Според статистиката по голяма е вероятността да те сгази кола .
10
23
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
*** народ - търка лотарийни билети, разчита да забогатее бързо и без да работи. Мързелива нация. А и гласуваща за комунисти. Нищо добро не ги чака такива.
9
21
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
от бедност пенсионерите мятат пачки от балконитедруги от бедност играят хазарттрети от бедност правят задръстване на границата да ходят на море в Гърциячетвърти от бедност дебелеят и купуват хапчета за отслабванеабе изобщо ....голяма беднотия
8
1
 
45
 
! Отговори
блажени са вярващите преди 7 години
Данък простотия се събира поголовно.
7
3
 
13
 
! Отговори
Николай преди 7 години
До Анонимен 5Братле, толкова си неграмотен, че ако живееш в мизерия, това е напълно разбираемо...
6
2
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да,хората търкат билети от бедност.Лишават се от някои неща с надеждата да им се случи нещо хубаво и наготово.Да сте чули някой милионер да търка билети?-Те само ги печатат и печелят от тях.
5
1
 
34
 
! Отговори
не е преди 7 години
от бедност, от бееее-едност е