Бургаската треньорка отнася наказание за дърпането на уши

Прокуратурата: Симеонова е извършила дисциплинарно нарушение
25 ное 2016 21:16, Анисия Иванова
24
Бургаската треньорка отнася наказание за дърпането на уши
Снимка: Facebook

Треньорката на гимнастички в Бургас Елена Симеонова ще получи дисциплинарно наказание за дърпането на уши на състезателка. Това съобщиха от Районна прокуратура - Бургас. Припомняме, че държавното обвинение се самосезира по случая след публикации в медиите.

Прокуратурата е изпратила материалите от преписката на Българската федерация по художествена гимнастика за налагане на дисциплинарно наказание. Оттам обясниха действията с това, че при проверка не са установени данни за извършено престъпление от общ характер.

Още по темата

Родителите на малолетната състезателка Ева Б. са посочили, че нямат претенции към треньор Елена Симеонова по повод действията й към детето. На Симеонова е бил съставен и предявен протокол за предупреждение на основание Закона за МВР.

Треньорката не е длъжностно лице по смисъла на НК, защото не изпълнява служба в държавно учреждение, ръководна работа или работа, свързана с пазене или управление на чуждо имущество в държавно предприятие, кооперация, обществена организация или при едноличен търговец. Затова деянието й е от частен характер и образуването на дело може да стане едва след подадена тъжба на пострадал, каквато няма към момента.

Според наблюдаващия прокурор, извършеното от треньор Елена Симеонова обаче представлява дисциплинарно нарушение на Устава и Дисциплинарния правилник на Българската Федерация по художествена гимнастика.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
1
 
2
 
! Отговори
Moi преди 7 години
Аз пък съм чувал, даже се хвърля от етажите, за което после й стават на крака. И пак за същия спорт става дума.
16
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Чета коментарите и се чудя някой тук спортувал ли е, треноьор имал ли е? Или са ви изкривени представите за спорта и тренировките, или никога не сте ги имали! Каква наранена детска психика, какви побоища, та чак "гама от мъчения". Пълни глупости! Не знам за психясъл спортист, не съм чула някой да се е оплакъл от тренировки и постижения. Спортът създава най-важните качества у човека-самодисциплина, дух, целенасоченост. Това се постига и с болка и със сълзи и с радост.
15
0
 
1
 
! Отговори
мисля си ..... преди 7 години
Мен ме безпокои следното: случаи като този, случайно или не, попадат под медийното внимание, повечето от хората порицават насилието (поне се надявам да е така! ) и виновниците все пак получават някакво порицание и наказание. А колко още по-брутални случи на насилие и побоища въобще не стигат до медиите.(тъй като няма кой да сигнализира или няма очевидец ), цялото ни общество е изградено на отношения още от соц. времето. Представяте ли си какво се случва с тези жертви, които имат нужда от спешна защита, а медиите не дават гласност на техните случаи, а и формалните служби за защита от насили
14
2
 
0
 
! Отговори
до 13 преди 7 години
Много *** логика вадиш. Той снима залата и как е застлан тепиха. Там случайно има някаква жена и деца. Ай беги за риба ама няма да слагаш червейчета на кукичката.
13
3
 
2
 
! Отговори
НИЕ продължение преди 7 години
Ако детето бе починало/не дай Бог никому/ и нямаше иск от родителите,прокуратурата пак ли нямаше да се самосезира!?Каква е разликата-в единия случай имаме морално,а в другия-физическо убийство!Егати юристите и правото!Няма ли морал в едно общество -никакви закони не го спасяват,защото нравствеността е тази,която крепи човечеството да не се самоунищожи!Искам оставката на тези бургаски прокурори за липса на морал и професионална отговорност и подготовка на съвременно ниво!
12
5
 
3
 
! Отговори
НИЕ преди 7 години
Родителите не са подали иск,защото за тях тя е едно спортуващо и носещо постижения момиче,а не личност и тяхно скъпо същество.Те трябва да бъдат съдени за морално-психически вреди на собственото си дете и лишени от родителски права!А много други "родители" гледат на децата си като на жив ученически бележник,пълен с отлчни оценки.Така подхождат и немалко "учители".И това е един от главните проблеми на нашето образование-детето реално не е в центъра на работата! И второ-ако детето беше починало
11
6
 
6
 
! Отговори
Се преди 7 години
Сега треньорката да повдигне заведе дело за оронване на престижа и доброто й име срещу автора на клипчето! Доколкото знам, не е законно и да снимаш деца и публикуваш материалите без съгласието на родителите му. Пракуратурата да се самосезира и по този казус, след като е толкова загрижена за законите на страната!!!
10
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
С шамари и дърпане на уши се става човек. С толерастия се става лигльо.
9
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Цялата прокуратура има нужда от яко прочистване от зловредни самосезиращи се елементи!
8
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Даже прокуратурата признава, че престъпление НЯМА. Разни дефектни душици с промити от медиите мозъци с измислени права да го духат!Ако слушаме ''пуританите'' по форрумите, трябва да изгорим ''вещицата'' на клада.
7
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Щом родителите желаят така да им "обучава" детето... и са съгласни с това - кво ти дреме бе Перо. Няма да оправиме света с още едно ошашавено дете с наранена психика. Всеки да си гледа поколението както ще. Обществото в един момент само ще се пречисти. И без това ни залива грубост отвсякъде.
6
11
 
9
 
! Отговори
Гаро преди 7 години
Не може ли да се само сезира и дирекцията за закрила на детето и да отнеме правата на родителите - за мен това са хора с болни амбиции детето им да стане на всяка цена шампион каквато и да е тя - това си е жива гавра с момичето пред очите на мама и тати а треньорката си е за психотест и лечение в специализирано заведение
5
4
 
16
 
! Отговори
Грухтос Бомбастични преди 7 години
Не знам какъв трябва да си, за да си подложиш детето на такъв "спорт". Няма друг спорт в СВЕТА, който да се играе само от ДЕЦА и да ги пенсионира на 20 години с разбита физика и психика, малтретирани от свръхамбициозни "треньорки". Естествено, че няма да има частна тъжба - щом родителите вече са се съгласили да измъчват детето си с безкрайни разтягания, убийствени диети. Даже при тази ситуация дърпането на ушите си е цяло разнообразие в гамата от мъчения... Боже, какви родители!
4
4
 
1
 
! Отговори
Gadka62 преди 7 години
Е поне да се извини малко де иначе се мисли с нейните методи за всеможеща
3
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Е, много или малко мазохистката е наказана.
2
12
 
18
 
! Отговори
Nadia Nikolova преди 7 години
Да и издърпат и на нея ушите така...Дисциплина не се постига със всяване на страх и дърпане на уши.
1
8
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако това се беше случило в САЩ, щеше да плаща доста солено.