Над 3 хил. машини чакат снежинките на пътя

Павлова нареди пълна мобилизация на почистващите фирми
11
Над 3 хил. машини чакат снежинките на пътя
Снимка: МРРБ

Над 3000 машини за зимно почистване са мобилизирани за поддържането на 20 000 км републикански пътища. Те са разположени в 345 опорни пункта, съобщиха от МРРБ.

Още по темата
Днес министърът на регионалното развитие и благоустройството в оставка Лиляна Павлова свика работно заседание в Агенция "Пътна инфраструктура" за проверка на зимната готовност във връзка с прогнозите за очаквани снеговалежи, навявания и рязко понижаване на температурите.

Тя е разпоредила пълна мобилизация на фирмите за поддържане, ангажирани с почистването на магистралите и републиканските пътища.

Павлова е получила уверението, че от днес на обед снегопочистваща техника вече е разположена на определени места за изчакване в райони, в които се очаква снеговалеж.

Ръководството на Агенция "Пътна инфраструктура" е уверило министъра, че фирмите-изпълнители са проверявани няколко пъти за необходимата техника и материали, както и че пътищата и съоръженията от републиканската мрежа се обработват с разтвори на химикали и сол срещу заледяване във всички области на страната, както и с пясък в зависимост от пътя.

Всички машини са снабдени с GPS, което позволява да се проследи движението им в реално време. Контролът на дейността на фирмите се осъществява както чрез технически средства, така и от служителите на АПИ по места.

Поради очакваните днес и утре валежи от дъжд и сняг над по-голямата част от страната Агенция "Пътна инфраструктура" препоръча на шофьорите на тежкотоварни камиони и на леки автомобили да тръгват на път само с необходимото за зимна обстановка оборудване и да шофират със скорост, съобразена с метеорологичните условия.

Блокирането на движението от превозни средства, които не са подготвени за движение, затруднява достъпа на снегопочистващата техника и възпрепятства пътуването на всички останали шофьори.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
10
 
! Отговори
Armagedon преди 7 години
Какви машини , какви снегорини !!!!!!!, нали бай *** нареди снежинките да бъдат хващани във въздуха , още преди да са докоснали земята.Или , понеже е в оставка тази заповед вече не важи.А гражданската вече ще е по-скъпа с 10%. от новата 2017-та.Да ви е честит първият сняг и новата цена на гражданската.
7
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Свинетка пак се оказа неподготвена.
6
0
 
8
 
! Отговори
Бакъря преди 7 години
Сигурно ще чакат чак до месец март,докато изкупнее всичкия сняг.А чакането също ще струва бая пари.
5
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Снежинките дойдоха в София току що.
4
0
 
8
 
! Отговори
famozen преди 7 години
за толкова години сме не видели снегорини да влизат във вътрешните улици на Люлин и Овча купел ,аде сега да видиме тази зима как ще се процедира !
3
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Таз слаботелесната впрегнала 3 000 машини а нямаше кой да опесъчи виадукта на магистралата и се убиха трима човека заради немърливоста й! Няма ли кой да поеме отговорноста за заледения виадукт на магистралата от която излетяха в пропаста човешки животи *** слаботелесната? Не няма такива! Те са там само да присвояват мангизи за нищовършене.
2
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Боже, Боже, колко мъка ива по тоя свят! Тия не могат да разберат колко са зле, ама честно, на колко от вас ви висне шефа на главите и ви казва постоянно какво да правите? А колко от вас биха издържали такъв шеф? Е, тия правят това, нареждаме да изкарат машините, нареждаме да изкарат..., а забравят, че трябва да си има нива, които да си отговарят за всяко нещо.
1
0
 
12
 
! Отговори
Nadia Nikolova преди 7 години
Браво,Свинетке!Ей какво нещо е живота...няма по отруден човек от теб,направо си за оплакване.Нека снежинките ни затрупат,а ги върви си почини.