За строежа на "Струма" - страхове за поминъка и безопасността

Павлова смята, че довършването й трябва да е национална кауза
23
За строежа на "Струма" - страхове за поминъка и безопасността
Снимка: БТА

Най-предпочитан и от гражданите, и от администрацията, и от експертите е вариантът за доизграждане на автомагистрала "Струма" в участъка през Кресненското дефиле. Това според регионалния министър в оставка Лиляна Павлова е едно от важните заключения от представените и обсъдени днес в Благоевград резултати от социалогическо проучване на национално и регионално ниво

Вариантът предвижда строителство на ново трасе с двулентов път източно от дефилето през Стара Кресна до Симитли и използване на съществуващия сега път като еднопосочен двулентов път в другата посока от Благоевград към Кулата. 

Безспорни са нагласата и очакванията и на национално, и на регионално ниво на гражданите, че задължително този проект трябва да се осъществи и това трябва да стане, като се използват възможностите на европейското финансиране, каза Лиляна Павлова, коментирайки резултатите от представителното социологическо проучване.

Важни са, по думите на Павлова, и притесненията, изразени от гражданите. "Първото, това безспорно е пътната безопасност", каза тя, цитирана от БТА. Това е най-натовареният участък от българската транзитна мрежа и участъкът с най-голяма концентрация на пътнотранспортни произшествия с най-много жертви", посочи Павлова.

Хората, по думите й, не бива да се опасяват, че новият път, чието изграждане подкрепят, ще обслужва само транзитния и туристическия трафик. Те също ще могат пълноценно да го използват, защото проектите предвиждат необходимите пътни връзки до всички населени места, а не само за големите.

По отношение на опасенията на местните хора от загуба на поминък тя посочи, че се предвижда обособяването на терени за пазари, тържища и заведения покрай магистралата.

Министърът се спря и на предимствата на варианта за разделено преминаване през Кресненското дефиле. "Той е фаворит, коментира Павлова, защото дава най-доброто съчетание между технически и технологични възможности за изпълнение, най-добри мерки от гледна точка на опазване на околната среда и, разбира се, отговаря на изискванията за това европейско финансиране, с което ние разполагаме, което е налично, но което ни е гарантирано с определени изисквания и най-вече - с определен срок".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Национална кауза ако се строи от държавата нещо в случая трябва да се дадат обещани пари на някой докато сме на власт
18
0
 
0
 
! Отговори
Калинка-Малинка... преди 7 години
магистралата трябва да е на поне 30 км от населени места. на кой му пука за някакви ***, дето нямали поминък- справка за поминък покрай шопския поток - Чарпан... Нова Газора..
17
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Как се напълнява от скъпите винетки.
16
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Прасица, ще догони Фидосова.
15
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
страх за поминъка? ами поминък има - в бежанските центрове,да се грижим за доброто здраве на талибаните и, за хигиената им,изобщо - обслужващ персонал !
14
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тази умна главица има има хората за неодушевени предмети . За всеки човек магистрала .
13
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Най-тежките и най-кървавите катастрофи стават по магистралите, особено на "Тракия". Защо ли?
12
0
 
10
 
! Отговори
Щирлиц преди 7 години
До Анонимен 7Катастрофи стават ...даже и по новите магистрали.Защо?Добрият път сам по себе си не е задължително условие всички да пътуват по мед и масло,особено ако мисловния процес им куца.Като има трафик,няма да се правят на Фитипалди и Шумахер,а ако толкова се изнервят,да "одат пеш,оти на другите ора им се ЖИВЕЕ"!
11
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Наципнална кауза е да се омиташ заедно с шефа ти. Некадърници. Само за крадене ви бива.
10
3
 
11
 
! Отговори
Nadia Nikolova преди 7 години
До 9Недей,защото рискуваш крака ти за потъне ;-)
9
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Национална кауза трябва да е шутвгъзати!
8
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Айде този път да бъде кауза за други.Вашите каузи ги видяхме-лъжи и грабежи.А поредната лъжа дойде от Р.Бъчварова,която обвини в лъжа Илиана Йотова за 20-те милиона,които са им отпуснати за нови мигрантски лагери.Само че ние чухме представителката на ЕС,която потвърди думите на Йотова-20 милиона за нови лагери.Да ви е честито!!!
7
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До като правителството се грижи софиянци да ходят по-бързо и удобно в Гърция в Северна България пътя Русе-Бяла продължава да е убиец и на него да стават ежедневни катастрофи. Трафикът по него е дори по-силен от този в Кресненското дефиле, но нали по него не се ходи в Гърция и не е интересен.
6
1
 
22
 
! Отговори
Андрешко преди 7 години
Тази кифла не е ли адвокатка,която се опитва да бъде специалист по строителството на магистрали? Ако Герб на изборите спечелят,тази се кани дс слага тол системи по пътищата,освен скъпите венетки.
5
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Оффф стига с тая разплута кифла бе ! Резил е такива некомпетентни хора като нея да говорят за строителство
4
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Реализирай *** и се заключи от вътре. Тиквата все такива ви намира.РS Не се показвай по Коледа да не стане грешка.
3
2
 
25
 
! Отговори
Nadia Nikolova преди 7 години
Павлова,след от този служебен автомобил и повърви малко пеш,защото добиваш застрашителни размери мила.Относно твоите "строежи" нещо май не ми става ясно чувството ти за хумор.
2
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Таз магистрала,ке излезе златна!! :-) :-) *** свинетка я лапка,*** *** Не!! :-) :-)
1
5
 
7
 
! Отговори
66 преди 7 години
.какъв е проблемът трасето да бъде разширено ,колкото е въожно и да се раздели с една мантинула. А сега какво:милиарди за да ни вдигнет на 300м.над земята в едната посока.А колко ли ще е надеждно..