Първата ни дама учила в едно школо с Петя Дубарова

Жената на Радев била в трети клас, когато се самоубива поетесата
81
Първата ни дама учила в едно школо с Петя Дубарова
Снимка: Булфото, архив

Първата дама Десислава Генчева и покойната поетеса Петя Дубарова едновременно са кръстосвали коридорите на бургаската английска гимназия, разкрива "България Днес".

Десислава Генчева, която вече носи официално фамилията на съпруга си, има седем години разлика с покойната поетеса. Тя била в трети клас, когато голямата писателка се самоубива едва на 17 години.

В неделя се навършиха 37 години от кончина на Петя Дубарова, останала завинаги на 17 години.

За разлика от останалите възпитаници на елитната гимназия, като министрите Ивелина Василева и Зорница Русинова, покойната поетеса е коментирала обучението си в гимназията с думите, че "тя е отнела по малко светлинка от всеки от нас".

"Госпожа Радева е по-малка от мен, а и не е толкова важно, че тя е била възпитаник на английската гимназия, а че покойната Петя Дубарова така и не успя да я завърши. Може би за нас двете думите й относно училището не са прави и то не е успяло да ни отнеме светлинката", разказва пък Ваня Костова от "Тоника", която също е завършила това училище.

Тя не успя да си спомни лицето на първата дама из коридорите на училището, тъй като признава, че Десислава е много по-малка от нея.

Въпреки че по медиите излязоха коментари, че тя и първата дама са били съученички, двете никога не са се засичали в училището заради разликата във възрастта. Костова обясни още, че догодина навършва 60 години и няма как двете с първата дама да са се срещали в училището, докато с Дубарова са били просто в различни класове.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


81
Още по темата: Десислава Генчева
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 69Не, дори и това не е успяла да направи. развела го е, но той доста време не се е оженил за нея и едва ли е мислил да го направи. Ожени се по партийна заръка преди няколко месеца, защото са преценили, че няма да стои добре като разведен президент. Онези, които са му наредили да се ожени, са посочили тази не за друго, а защото е станала майка когато е била омъжена за червен депутат и може да бъде контролирана по тази линия.
62
2
 
0
 
! Отговори
ти па си много убаф. преди 7 години
До Petrov
61
1
 
10
 
! Отговори
Lora преди 7 години
И какво оттова? Да не би това да я прави по одухотворена? Натрапването на тази жена навсякъде по медиите е неприятно. Може ли да ни занимават по-малко с първата дама. Някак си има по-важни неща, които хората трябва да знаят.
60
0
 
13
 
! Отговори
Дрън Дрън преди 7 години
Гимназията обхващаше класовете подготвителен-11. В гимназия няма трети клас. Проверявайте си малко инфото преди да пишете.
59
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе толкова ли няма какво да напишете за генералчето, че все жена му дъвчете? Той поне нещо читаво прави ли? Освен че се прослави с любовницата си, с нещо друго не се ли занимава?
58
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Добра - лоша, по-добре отколкото да обикаля президента като п..р-вдовец по света. Едно общество се крепи на семейството - брак, стабилност, сигурност, деца, отглеждане, възпитание, грижа, семейни ХРИСТИЯНСКИ ценности (не съм вярващ), традиции.
57
0
 
7
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 7 години
аз пък съм пил мастика в една и съща кръчма с Георги Димитров ... 60 години по късно. некой да напише 300 думи , за хоното ще се разбереме
56
0
 
12
 
! Отговори
Баба преди 7 години
Ало ,Днес, излагате се с тези махленски глупости! Толкова събития стават по света пък и у нас, а вие сте като дърти изкуфели клюкарки с кухи мозъци!
55
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Жената на Радев била в трети клас---------------Ква жена бе, любовницата му. Сключиха брак за пред хората.
54
0
 
24
 
! Отговори
Хейтър Тролев преди 7 години
Аз пък живея в една и съща държава с още 7млн души . Е, и ? Типично селинжърското - "Вчера в ресторанта където работя влезе еди си кой " -" Въййй ни думай , пък в нашта автомивка (където работя за 500лв) един Мутрафон си остави колата , да му я чистя" "Тцъ тцъ , бравус".
53
0
 
27
 
! Отговори
коко преди 7 години
Какво общо има тази любовчийка с поетесата?И аз съм ходил в Берлин но това не значи че съм познат на Меркел! Не пишете простотии изсмукани от пръстите си ами напишете готви ли на генерала, пере ли го,ядосва ли го...
52
0
 
12
 
! Отговори
Гост преди 7 години
Чудесно, а какво мисли първата дама за поезията на Петя Дубарова? Какво е нейното лично отношение, като на първа дама, към въпросната поезия? Очевидно има някакъв личен момент, надявам се... А сега де))
51
0
 
10
 
! Отговори
Активист на БКП преди 7 години
А все още Първата дама на президента Плевнелиев е учила в едно училище с Цола Драгойчева !!! По едно и също време...
50
11
 
4
 
! Отговори
1233333 преди 7 години
Важното е всеки ден по мъничко,с по нещичко да се гради лош имидж на новия президент-той не е от нашите значи трябва да бъде омаскарен -чрез жена му,чрез майкаму и баща му и родата му до девето коляно.Още по него няма какво да намерят за омаскаряване,е жена му хванаха на мушката и то за глупости разбира се.Така правят умните и интелигентните протестъри и евроатлантици -омаскаряват.Имат си вестници,имат си сайтове,имат си телевизии -с какво пари обаче се пита нали уж не са крадливи/те са от други
49
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аре майхайте го тоз ТОЛУП, че уплашихте децата :D
48
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Говори се, че ген. Попов подаде оставка само зарази тази - просълзяващата се на снимката.
47
1
 
13
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
Влизам редовно всеки ден в сайта ви и не само във вашия.Колко важни новини изпущате,просто не ги казвате,премълчавате ги, а те са важни но това си е ваша политика.И това според вас е явно важна новина - виждате ли първата дама учила в едно училище с Петя Дубарова.Наистина много важна новина за държавата,която задължително трябва да бъде публикувана.А това,че ще се строят още три бежански лагера защото правителството е поело ангажимент то не е толкова важно,разбира се.
46
3
 
14
 
! Отговори
Бо преди 7 години
Мале, мале .. мани! Тоз ген. Радев по-добре да беше сам, отколкото зле придружен!
45
3
 
21
 
! Отговори
Тази е жалка... преди 7 години
Поредната лъжа с тази жена, поредната излагация...Трети клас в Английската, стига бе :))))
44
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ама чакайте сега!Защо не е учила в Руската гимназия, ами в Английската ?!Нали е комунистка по произход ?Не е партийно така, другаре !