Близките на починалия заради заразена кръв чакат проверки

След това ще решат дали да съдят ръководството на болницата
6
Близките на починалия заради заразена кръв чакат проверки
Снимка: Reuters, архив

Близките на починалия в русенска болница ще оставят институциите да си свършат работата по случая и след това ще решат дали да съдят ръководството й. Това каза за bTV Манушак Хачикян, дъщеря на 80-годишен пациент на тубдиспансера, починал след преливане на заразена с малария кръв.

Още по темата
Бащата бил приет с пневмония в много тежко състояние, но вероятно това кръвопреливане допълнително е усложнило състоянието на пациента.

Приеха баща ми в много тежко състояние, силно обезводнен. В болницата имаше комисия от всякакви специалисти - кардиолозите бяха категорични, че се налага кръвопреливане заради тежка анемия, каза Хачикян.

Жената обяви, че баща й страдал от саркоидоза, която в момента била в ремисия.

Семейството очаква резултатите от всички проверки по случая включително и тази на прокуратурата, след това ще проведе консултации с адвокат.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
4
 
! Отговори
Ханс преди 7 години
Не виждам какво има да им се чака на тези институции. Отговорността е налице. Ама българинът обича друг да му свърши работата.
2
2
 
11
 
! Отговори
до 3-ти преди 7 години
Проблема не е до колко ще доживее, а че тази зараза можеше да я прелеят на детето ти и да не доживее до следващия рожденден
1
5
 
14
 
! Отговори
часовникарчето преди 7 години
Не се и съмнявам, че виновниците ще бъдат наказани, щом потърпевшият е и арменец.. Може да обвиним и болницата в геноцид.