Здравен емигрант: Майка избяга, за да спаси сина си

Елена се сблъсква с реалността да си майка на дете с увреждане
7 дек 2016 09:30,
17
Здравен емигрант: Майка избяга, за да спаси сина си
Снимка: Кадър "Нова тв"

Една майка на дете с увреждания е намерила изход от трудностите – избягала е от България, за да спаси сина си. Тя се оказва не политически или икономически емигрант, а здравен.

Животът на Елена се преобръща през 1996 г., когато се ражда синът й Виктор. Всичко в бременността й е нормално... до самото раждане, разказва тя пред Нова тв.

Детето не получава достатъчно кислород и това му нанася непоправими щети. Едва диша и никога няма да може да гълта нормално през устата.

Така Елена се сблъсква с реалността на майка на дете с увреждане в България. През всичките 10 години тя проучва къде да емигрира, за да може да помогне най-добре на детето си.

През 2006 г., когато е на ръба на отчаянието, късметът проработва. Печели зелена карта за за страната на неограничети възможности, дори и за деца като Виктор.

Избира Синсинати, защото е проучила, че там е най-добрата детска клиника. Само след шест месеца той вече е различен. Следват операции и най-важното – вече се храни самостоятелно.

Днес Виктор ходи на нормално училище, има приятели, ходил е в "Дисниленд" и даже е лятал с балон.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Здравеопазването в САЩ е на класов принцип.Ако имаш добре платена работа, или си богат, се лекуваш, ако не - умираш (буквално и в пренoсен смисъл). Тия вицове за имигрантката и спасението не знам защо се разказват ... Живея в САЩ от 20 години, програмист съм.
11
0
 
9
 
! Отговори
niki преди 7 години
В БЪЛГАРИЯ - ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ ??????????????????Н-ЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ , ХОРА!!!!!!!!!!!!!!НИТО ЗДРАВЕ, НИТО ЛЕКАРИ ИМА В БЪЛГАРИЯ!!!!!!!!!!БОГ ДА НИ ПАЗИ!!!!!!!!!
10
1
 
8
 
! Отговори
@12 преди 7 години
Навсякъде умират хора. Въпросът е от какво умират. САЩ са известни с доста варварското си отношение към здравеопазването - ако имаш пари и/или хубава работа се лекуваш в лъскави болници, ако нямаш пари - кофти. В Европа, има доста страни където здравеопазването е напълно безплатно, ако си гражданин и/или ако работиш и се осигуряваш. И да, там също умират хора. Но поне се опитват да ги лекуват без да им съдерат кожата първо. Естествено зависи и от болестта и къде са специалистите за нея.
9
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако вземете да прочетете повечко за здравеопазването в САЩ,ще видите,че и там положението е много зле.И там много хора умират от здравеопазването.
8
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много повече хора са здравни емигранти, от колкото си давате сметка, но просто не говорят за това, тъй като не искат да загубят привилегиите в страните,в които се лекуват. За съжаление българското здравеопазване е трагично. Върши работа като за страна от третия свят, но ако имаш по-сериозна болест, особено такава каквато изисква много пари за да се лекува, шансовете ти драстично падат. И все пак, не бих препоръчала точно САЩ за здравна емиграция. Неограничени възмжности, но и доста скъпи.
7
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Имам роднини лекари в Германия, на високи позиции в местните болници, постоянно се появяват пациенти българи с елементарни диагнози, но осакатени от медицината в Бг и идващи тук да ги оправят.
6
0
 
12
 
! Отговори
Психодиспансер преди 7 години
Откакто отмениха смъртното наказание, здравната каса работи добре
5
16
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Горките хора.Защо ли не са емигрирали в Русия?
4
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
пък не дай боже да се разболееш от рак ********Зов за помощ: 5-годишно момиче се нуждае от 600 000 евро, за да живее ? в Българияли е това ?
3
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 3: Много ясно че не е безплатно, кво се правиш на луд. Въпроса е че има кой да го направи, а не като тука - няма лекари, лекарите нямат познания и желание, няма технологии и т.н.
2
18
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Чудесно, само не разбрах- безплатни ли са били всички тези процедури, ако е така да кандидатстват и други хора с болни близки за зелена карта, щото доколкото знам, там едно раждане без застраховка е около стотина хиляди долара, пък не дай боже да се разболееш от рак и нямаш застраховка, или умираш, или трябва да извадиш някой друг милион
1
1
 
35
 
! Отговори
bolbov преди 7 години
Здравната система в България здраво ги хваща за гърлото обира ги яко с и без лечение и ги препраща към колегите от погребалните агенции