Пазарлъците приключиха: Служебният кабинет – неизбежен!

Едва ¼ от читателите на Dnes.bg оптимисти, че може да има кабинет в това НС
37
Пазарлъците приключиха: Служебният кабинет – неизбежен!
Снимка: Олег Попов/Dnes.bg

Ще има ли ново правителство в рамките на 43-тото Народно събрание? Този въпрос вълнува обществото от близо месец, след като кабинетът "Борисов" 2 подаде оставка след резултатите от президентските избори.

ГЕРБ и БСП вече върнаха мандата на президента Плевнелиев и така в понеделник е последният шанс. Тогава мандатът ще попадне в ръцете на Реформаторския блок.

Още по темата

Реформаторите първо се чудиха дали изобщо да се пробват да правят кабинет, след това обявиха, че ще се опитат, а от днес последната позиция е, че веднага ще върнат мандата.

Последното решение  на депутатите от Блока на заседание на парламентарната им група гласи, че Реформаторите няма да опитват да съставят правителство и ще върнат веднага мандата на президента. Какво ще стане последно остава да видим в понеделник.

Ще има ли ново правителство в рамките на този парламент? С този въпрос се обърна Dnes.bg към своите читатели в разгара на политическите консултации при президента Плевнелиев. В традиционната ни анкета участие взеха 2218 наши читатели.

Какво сочат резултатите? 43% от гласувалите са категорични, че служебният кабинет е неизбежен и всякакви опити за създаване на правителство в рамките на това Народно събрание са обречени на неуспех.

Едва 6% са оптимистите, които смятат, че Реформаторския блок и Патриотите могат да направят кабинет. За други 18% такъв кабинет може да има единствено след ясната и категорична подкрепа към него от страна на ГЕРБ.

Почти всеки четвърти анкетиран (23%) смята, че всичко, което се разиграва в последния месец, е единствено и само пазарлъци и от тях няма да излезе нищо положително за държавата.

10% пък признават, че са се уморили от политическите игри и очакват с нетърпение коледните празненства и подаръци.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
2
 
4
 
! Отговори
Наивен преди 7 години
Ако е вярно, че имало идея да станем 16-та република на Един Съюз, то тази идея вече е факт. Сега сме една от 28-те републики на Друг Съюз. Това, което се случи със суверенитета на България днес, не се случи преди години. Но едва ли щеше да има разлика.
16
1
 
1
 
! Отговори
МАНЕВ преди 7 години
ТИЯ ЛЪЖИ ГИ РАЗПРАВЯЙ НА ДЕЦАТА ОТ ДЕТСКИТЕ ЯСЛИ. ТОДОР ЖИВКОВ НИКОГА НЕ Е ПОДПИСВАЛ ТАКОВА НЕЩО -ДА СТАВАМЕ РЕПУБЛИКА НА РУСИЯ.ТАЯ ТВОЯ МРЪСОТИЯ Е КАТО ТАНКОВЕТЕ НА ЛЪЖЕЦА ЕВГЕНИ МИХАЙЛОВ .В МОМЕНТА СМЕ СВИДЕТЕЛИ ,КАК ЕДИН РОДООТСТЪПНИК ОТ "СВОБОДНА ЕВРОПА" ПОДКЛАЖДА И ЗАБЛУЖДАВА ХОРАТА ЗА НЯКАКЪВ СИ РУСКИ ЗАГОВОР С ПРЕДЛОЖЕНИЕТО ГЕНЕРАЛ РАДЕВ ДА СТАНЕ ПРЕЗИДЕНТ. ПЕЩЕРАТА МУ СТАНА ТЯСНА И ЗАПОЧНА ДА СЕ ПОЯВЯВА ПО ШЕСТ ПЪТИ НА ДЕН В РАЗЛИЧНИ ТЕЛЕВИЗИИ ,ДА СЕЕ РАЗДОР И ЛЪЖИ.
15
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
What a bullshit...Кой им вярва на тези с техните измислени проценти?
14
0
 
0
 
! Отговори
до 21 преди 7 години
43+6+18+23+10=100 е според днеса и тебе.Процентите са:1+99=100Ти си от единия процент, аз съм от останалите.
13
1
 
4
 
! Отговори
Щирлиц преди 7 години
Новата колониална администрация се подготвя,текат й лигите....
12
0
 
2
 
! Отговори
До 20 преди 7 години
43+6+18+23+10=100
11
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А останалите проценти до 100, поздравяват майките и сестрите на днесовците, за тях защо не споменавате?
10
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мечтата на другарите е да бъдем 16 република на СССР . Това подписа др. Тодор Живков . Чак Сталин се е възмутил на такива охлюви . Боже пази България , защото няма кой друг .
9
1
 
14
 
! Отговори
Андрешко преди 7 години
Боже,боже тези дрисльовци реформаторите не могат да управляват собствения си блок,а са кандидати да управляват България..
8
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Корнелия: Скачай на един кракРадев: Слушам и изпълнявамКорнелия: Мяукай миРадев: Слушам и изпълнявамКорнелия: А сега се прави на умрялРадев: Слушам и изпълнявам
7
4
 
18
 
! Отговори
Нафарфорий преди 7 години
Бойко ще спечели,ако се отърве от политическите сатрапи като Цвета Караянчева от Кърджали.Тя е най-омразният човек в града през последните шестдесет години.Проклета да е!
6
2
 
17
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 7 години
КРАХЪТ НА УПРАВНИЦИТЕ ОТ 1989 ДО СЕГА Е НЕИЗБЕЖЕН НА ПАРЛАМЕНТАРНИТЕ ИЗБОРИ ВСП СЪС СВОИТЕ ДЕЦА--ДПС ДОСТ ГЕРБ СДС---ЩЕ СА НА ПОДСЪДИМАТА СКАМЕЍКА ----ЗА ПРЕДАТЕЛСТВО И ГЕНОЦИД СРЕЩУ БЪЛГАРИЯ
5
6
 
29
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 7 години
до 10Забравяш, че Венци Тумбака, който съсипа Славия, е пръв приятел на Тиквата още от времената им в СИК.Какво очакваш да каже шкембето тогава ?Естествено, че ще манипулира в полза на Тиквата !В следващите 6 месеца в България ще цари хаос и несигурност. В тази криза я тикна самовлюбеният нарцис Бойко Методиев Борисов, който се разсърди на българите, че не вече не гласуват за ГЕРБ.Бойко Борисов е готов да затрие България щом той не е на власт !
4
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Белокосата кадъна Бюллена Сидероглу най-опред.
3
1
 
14
 
! Отговори
слугински кабинет преди 7 години
Особено е важно да се отбележи какво мислет читателите на Днес из анкетите. В тази държава нишо не зависи от читатели на форуми.
2
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пазарлъците приключиха.Иде време за политическото . От пазаренето само разбрахме колко алчни са ПФ.
1
0
 
31
 
! Отговори
111 преди 7 години
Аре метлата и навън. Смет не ни трябва