Гърменските майки скочиха срещу ромите: Хепатит, зарази...

Хората се притесняват от епидемия от хепатит А
14 дек 2016 20:48,
21
Гърменските майки скочиха срещу ромите: Хепатит, зарази...
Снимка: Bulgaria ON AIR

Ново напрежение между българи и роми в Гърмен. Майки на ученици и жители на общината се притесняват от епидемия от хепатит А, защото има регистрирани 30 болни деца от ромската махала. Местните обмислят да спрат децата си от училище.

Още по темата

Три седмици след последния протест, жителите на Гърмен отново алармират за проблема с ромската махала "Кремиковци". 27 заразени с хепатит А са преминали през Гоцеделчевската болница за последните седмици. Хората искат разрешение на проблема и отново - действия срещу незаконните постройки.
 
"Ние подкрепяме протеста на майките, които са разтревожени за здравето на техните деца. Гетото бълва зарази, болести и какво ли още не. Горе не може да съществува това гето. То е източник на лоши неща", категоричен е кметът на с. Марчево Розен Марчев.

Жителите на общината чакат решението на Административния съд за референдума, което ще излезе в петък. Родителите са предупредени да носят на децата си антибактериални кърпички и гелове, разказват те пред Bulgaria ON AIR.

Кметът Минка Капитанова излезе пред общината тази сутрин, където я посрещнаха протестиращите.

"РЗИ отговаря за хигиената и за всички други неща. Специално за хепатита, всички са уведомени, личният лекар и РЗИ контролират процесите", увери Минка Капитанова.

Директорът на училището в Гърмен полага усилия да балансира между различните етноси. Проблемът с незаконните постройки и липсата на елементарни хигиенни условия в ромския квартал "Кремиковци" остава. Остава и решението на жителите на Гърмен за нови протести.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
3
 
10
 
! Отговори
до 6 преди 7 години
До АнонименАбсолютно си прав ! Неприлагането на закона към всички е съзнателна диверсия към българския народ .И понеже съдебната система е пълна с ченгета на ДС , част от тях превербувани и от КГБ на българина му става ясно кой води хибридна война срещу нас.
8
2
 
7
 
! Отговори
В УСА им дават убежи преди 7 години
В УСА на ромите им дават убежище. Кога ще паднат визите с УСА? Това трябва Бърборко и Предателев да искат от боса си Обама.
7
0
 
23
 
! Отговори
Контрол на раждаемос преди 7 години
Контрол на раждаемостта при "ромките" трябва, нали има разни спирали и др. способи за жените. Спрат ли да раждат непланирано и проблемите ще спрат. Те хем искат безконтролно размножаване, хем на гърба на Българина да бъдат ... Всички ромки със спирали безплатно!!! Като се образоват, намерят работа и се очовечат тогава да раждат, иначе раждат престъпници.
6
1
 
14
 
! Отговори
Ваксина преди 7 години
Ромите, че са необразовани е ясно, но останалите защо не се ваксинират не мога да си обясня? Начело сме в статистиките и с хепатит Б, а има комбинирана ваксина и за двете!!!
5
2
 
19
 
! Отговори
маларт преди 7 години
има ваксини срещу хепатит А. иначе сичкото ром ностя и въшки, от които няма спасение в училище
4
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ей няма държавници в тая държава,решете го един път проблема,стига това подклаждане на напрежение заради някви нпо-та.Българския гражданин си е такъв независимо от етноса и закона е еднакъв,това е.Аз ако си построя къща на поляната ще ме приберат в ареста и докато съм там ще я бутнат,не е сложно нали,ако имам деца , в социален дом докато им намеря квартира,ама тези не са като нас,богоизбрани са
3
2
 
25
 
! Отговори
До майките!! преди 7 години
Ами,докато си имат Боцо да им пълни гушите за наша сметка и по-тежки болести ще ни завъдят.Махайте Боцо и котилото му,ако искате проблемите ви да спрат! рибата винаги мирише откъм главата,а Боцо е пираня за българите...
2
1
 
43
 
! Отговори
"Гетото бълва з преди 7 години
болести и какво ли още не." То било "източник на лоши неща", казал кметът на село Марчево.Интересно е и друго, но не го казват - някой от това гето плаща ли данъци на държавата и плащал ли е изобщо някога? А колко пари от джоба на данъкоплатците потъват ежегодно в същото това гето под формата на помощи, детски надбавки, майчински, а също и инвалидни пенсии, давани Бог знае за какво? Някой държи ли сметка колко са на брой пълнолетните жители на това гето, които са под 65г., тоест работоспособни
1
44
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ГЪРМЕНСКИТЕ МАЙКИ ПЪК СА МНОГО ЧИСТИ ЧИСТОСЪВЕСТНИ