Колетите за Хитрино ще се изпращат безплатно

Пратките да са с тегло до 20 кг, храна и стоки от първа необходимост
14 дек 2016 21:57, Анисия Иванова
11
Колетите за Хитрино ще се изпращат безплатно
Архив: Булфото

Куриерските пакети, адресирани до кметството и жителите на Хитрино, или до кризисния щаб в село Тимарево, ще се приемат за период от един месец като служебни пратки и няма да се заплащат от подателите.

Български пощи също се включват в кампанията за подпомагане на Хитрино, което е в бедствено положение след жп инцидента, съобщиха от Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията.

Още по темата

Пратките трябва да бъдат с тегло до 20 кг. Получателят да бъде кметството на Хитрино, жителите на селото или кризисният щаб в Тимарево.

Допустимото съдържание на пратките са хранителни продукти, дрехи, завивки, стоки от първа необходимост и др. Пакетите ще бъдат приемани във всички пощенски станции на "Български пощи" ЕАД и офисите на СП ИМС/Булпост. 

Колетите трябва да бъдат отворени за проверка на съдържанието пред служител.

"Български пощи" ЕАД ще осигури служебно приемане и изплащане на обикновени пощенски парични преводи до жителите на Хитрино и до откритата сметка за дарения от община Хитрино: "ТЪРГОВСКА БАНКА Д" АД BG95DEMI92403100181704, DEMIBGSF

До възобновяването на дейността на пощата в Хитрино, услугите, включени в кампанията, ще се извършват от станцията в Тимарево.

Междувременно, служители на пощите ще се свързват с евакуираните жители на селото, за да уточнят на какъв адрес ще бъдат доставяни спешните пратки за тях.


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
1
 
! Отговори
Ина преди 2 години
Хубава инициатива!
3
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На тази снимка има детайли, които трудно подлежат на обяснение с това, което се пише за събитието.
2
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Най-лесно се прави помен с чужда пита - дайте другари да дадете отново се завръща!
1
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Колко души са в бедствено положение не се разбра.