На Антарктида: Вдигаме паметник на кирилицата!

100-килограмовият монумент ще бъде поставен догодина
15 дек 2016 16:30,
22
На Антарктида: Вдигаме паметник на кирилицата!
Снимка: БНТ

100-килограмов паметник на кирилицата ще бъде вдигнат скоро на Антарктида. Инициативата за него е българо-монголска и е подкрепена от монголския посланик у нас. Монголия е единствената страна в Азия, която използва кирилицата. Паметникът вече е построен.

Той ще бъде открит догодина, когато ще се проведе 25-ата юбилейна българска експедиция в Антарктида, съобщи БНТ.

Скоро ще бъде осветен и от българската православна църква.

Създателите му са категорични, че пренасянето му до Южния полюс ще бъде най-трудната част, защото до там няма директен транспорт.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
0
 
! Отговори
Kirelica преди 7 години
Ciala Russia I Ukraine I Kazakhstan Uzbekistan I Dr pisat na kirilica *** amerikanski. TVa e istoriata ot koiato ti se sramuva6 . Bulgaria e velika I ште продалжава да бъде заштитавана.
13
0
 
0
 
! Отговори
123 преди 7 години
И Антарктида ли ще презастроим?
12
0
 
2
 
! Отговори
????? преди 7 години
Да ни пита някой какво правим ние на този полюс? Или като чукчата изследваме защо като хвърлим тухла прави кръг във водата. Абе какви са тия грандоманщини бе?! За какъв паметник се дават пари и то къде? Има хора без ум в главата си и по-лошото е, че на такива се дават пари а на хора, които искат да правят наука не. От къде идват парите за това "велико" дело? Ако от бюджета - какво ще продаваме с този паметникн та за него да има средства а когато БАН иска средства няма пари за наука.
11
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пимпирев изхрани родата си до девето коляно с тия експедиции. Някой да чул за наука от тия!? Параклиси,панетници, разходки това им е науката. Даже счетоводителката на СУ се разходи до там.
10
3
 
10
 
! Отговори
x преди 7 години
Няма нужда.Харчите пари народни за тоя дето духа из ледовете там! Кой ще ви чете и гледа паметника,бе льольовци??!Пингвините,най-вероятно!!! И някоя баба мецана оцветена в бяло!!
9
4
 
7
 
! Отговори
SS преди 7 години
да де, ама крайно време е тези безсмислени БГ експедиции в Антарктида да престанат! Една страна, която е в криза, не може да си позволява такова изхвърляне (на средства) !
8
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много съдържателна научна програма, която основно се състои от вдигането на паметници и параклиси. Сега да построят едно читалище и музей на чушкопека и може да завършат успешно научните български напъни.
7
1
 
2
 
! Отговори
ТУРЧИНЬ преди 7 години
Много хубаво.
6
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе що не сложат и на марс паметник.... ***...
5
1
 
8
 
! Отговори
МСН преди 7 години
"Монголия е единствената страна в Азия, която използва кирилицата". Тя и Румъния е използвала кирилицата до средата на 19 век,предлагам и там да вдигнем паметник.
4
2
 
12
 
! Отговори
Гого преди 7 години
25 години харчене на парички, а сега ще го увековечат с паметник.
3
0
 
1
 
! Отговори
До Kiro Kocha преди 7 години
Благодаря човек, ти ми направи деня светъл.
2
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
къде сте тролчетаааа:"народна пара, държавна хранилка, екскурзия платена от данъкоплатеца" и т.н. Хайде почвайте да плюете тиквата плювно и сие, изработете си копейките и незабравяйте минусчетата. ФАКТ, КАЗАХ!!!! ВЕНСЕРЕМОС
1
1
 
16
 
! Отговори
Kiro Kocha преди 7 години
Интересно ми е кой е платил за това творение....