Йотова: Да сме в квотата за връщане на афганистанци!

Гледайте интервюто утре в предаването "Брюксел 1" с Милена Милотинова
Обновена: 16 дек 2016 21:50 | 16 дек 2016 20:34, Екип на Bulgaria On Air
13
Йотова: Да сме в квотата за връщане на афганистанци!
Милена Милотинова. Снимка: Bulgaria On Air

България трябва да поиска от ЕС да бъде включена в квотата за връщане на афганстански граждани. За това настоя избраната за вицепрезидент Илиана Йотова в предаването "Брюксел 1" по Bulgaria On Air. Пред водещата Милена Милотинова евродепутатът обясни, че ЕС е договорил с Афганистан месечно да депортира 400 души обратно в Кабул.

"По 1000 евро се отпускат за доброволно връщане на афганистанци в страната им, за да не се минава по цялата процедура по искане на бежански статут и реекспулсиране", обясни в предаването евродепутатът Емил Радев.

С европейската помощ за бежанския натиск няма да се откриват нови бежански центрове, заяви още  Емил Радев. Той обясни, че помощта е точно 160 млн евро - 101 са получени, 59 остават за получаване. Съвсем малка част от тях ще отидат за затваряне и повишаване на сигурността в сегашните бежански центрове, както и за закупуване на фургони, ако има нова вълна към границата ни.

В отделно интервю за "Брюксел 1" Илиана Йотова обясни, че в писмото, което е получила от еврокомисаря, отговарящ за миграцията Димитрис Аврамопулос, ясно пише, че част от европейската помощ от 160 милиона евро за справяне с мигрантския проблем, ще отиде за откриването на нови центрове от отворен тип.

Избраната за вицепрезидент коментира още, че страната ни получава най-малко пари за опазване на границите на съюза. Причината е, че средствата се изчисляват на база 2011 година, когато мигрантският натиск към България е бил по-нисък.

Пред Милена Милотинова Йотова изрази притеснения, че американските и канадските визи за българите и румънците няма да бъдат отменени в близките години.

И още: Евродепутатите Андрей Ковачев и Ангел Джамбазки с експертен коментар по горещите теми на Балканите - парламентарните избори в Македония, за изказването на сръбския министър на външните работи Ивица Дачич, че България бави членството на Сърбия в ЕС заради глава "Образование" и защо учебниците на български език за Западните покрайнини са само в 30 бройки тираж.

Още от 17.30 часа утре в "Брюксел 1“ по Bulgaria On Air!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
8
 
! Отговори
ognyanz преди 7 години
А интересно е това, защо досега не сме били включени (или поне не сме настоявали да бъдем) в таката квота. На Даниел Митов само приказките (и далаверите) му са големи.
8
15
 
3
 
! Отговори
аа преди 7 години
Йотова е абсолютен гений. Никога не е губила избори. Винаги успешна. Не знам как го постига. Като цяло май само тя и Бойко имат такива успехи в БГ.
7
11
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Йотова???Тези май наистина се взеха на сериозно, само защото Радев спечели президентските избори. Но това беше протестен вот срещу неподходящата кандидатура, издигната от ГЕРБ. Не беше вот за БСП.
6
12
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
По-добре Милотинова да беше станала вице. Поне не е блажна мазна селяндурка.
5
9
 
16
 
! Отговори
naco преди 7 години
Коя е тази Йотова? Чрез която другарят Радев, СПАСИ БСП от нея ли?
4
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ай, *** елогъ зата вице пак се изказа авторитетно ,сега е ред на другата лъж лива другарка!
3
12
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ЙОТОВА ЩЕ Я ГЛЕДАМЕ НА ВЛАКА ЗА СИБИР.
2
6
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В тази работа с мигрантите нашите управляващи или яко са проспали или яко са продали интересите на България! И в двата случая - престъпно! Много се надявам, всички тези продажници и безхаберници един ден да отговарят за злините, които донесоха на народа ни! Как можахме да им позволим толкова много да крадат, толкова нагло да лъжат и толкова пъти да ни продават и излагат??? Отвсякъде сме зле. Една чест и една земя имахме, и тях продадоха!
1
9
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Браво точно така.