Борисов сложи край на сметките: Без мен в кабинет на РБ!

Лидерът на ГЕРБ не иска да е премиер с чужд мандат
Обновена: 17 дек 2016 15:52 | 17 дек 2016 15:51, Веселина Йорданова
199
Борисов сложи край на сметките: Без мен в кабинет на РБ!
Снимка: архив, Олег Попов, Dnes.bg

"Няма да приема да съставим нов кабинет с мандата на Реформаторския пост". Това каза категорично премиерът в оставка Бойко Борисов в "Годината" по Дарик.

"Считам, че не е редно. Кое ви кара да си мислите, че ще съставям извън мандата на ГЕРБ кабинет. Ако се направи правителство сега, ние сме длъжни да им отговорим с това, което сме подписали в споразумението. Премиерът и министрите трябва да са техни", заяви Борисов.

Още по темата
На въпрос дали ще приеме да бъде служебен премиер, Борисов отговори: "Не ми е интересно да си го мисля. Ако имаше политическа класа, всички щяха да кажат това правителство да остане, както го направиха ДПС. Но ние всеки ден слушаме, че искаме да седим заради пари, няма политическа класа срещу нас".

Борисов не отчете като грешка смяната на Ирина Бокова като българския кандидат за генерален секретар на ООН. По думите му така е станало, че България е имала две силни кандидатури.

"Ще си поръчам една "Лада Нива" отсега, защото знам, че няма по-подготвен от мен и ГЕРБ да управлява. Ние ще си седим и ще чакаме, ако народът поиска, покаже, че има нужда от нас, ще се върнем", подчерта Борисов.

За Бойко Борисов думата на 2017 година е мир. Моля се единствено и само за мир, каза премиерът в оставка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


199
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
121
0
 
0
 
! Отговори
ognyanz преди 7 години
Не им е лесно на гербаджиите край Бойко. Той всеки ден си сменя позицията, а те след него трябва да обясняват, че точно последното, което е казал, е правилно. Наистина е трудно да се отгатне какво ще каже Бойко утре преди и след преговорите с пишман-реформаторите.
120
1
 
1
 
! Отговори
Ачо преди 7 години
Този Борисов е на много силни хапчета!Повярвал си е много здраво. Бог да пази България.
119
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ПРАВИЛНО Е РЕШИЛ, НАПРАВИ ЗА СМЕХ НИНОВИЦА И СИЕ, ПОЕЛИ НОВИЯ СТАР ПЪТ- НА СОЦИАЛНА СПРАВЕДЛИВОСТ И РАВЕНСТВО- КОЙ ГЕРГОВЦИ ЩЕ СЕ ИЗРАВНЯВАТ С БЕДНИТЕ РАБОТНИЦИ- НА КОИТО ОГРАБИХА СМЕТКИТЕ КАТО ФАЛИРАХА БАНКИТЕ ПРЕЗ 1997Г ЕХ ДРУГАРЕ, ДРУГАРЕ- ДО ВЧЕРА Ц Ъ Р В У Л Е - ДНЕС ИЗВЕДНЪЖ МИЛИОНЕРЕ- ХА ИМАЙТЕ УВАЖЕНИЕ КЪМ НАРОДА КОГОТО ОКРАДАХТЕ. УВАЖАЕМИ - НЕ ДАВАЙТЕ ДУМАТА НА ОЛИГАРСИТЕ- ПО ОТВОРЯТ УСТА И СИ ЛИЧИ ДО ЕДИН ЧЕ СА ЗАВЪРШИЛИ РАБФАК И АОНСУ.
118
2
 
5
 
! Отговори
ДОЛУ БСП преди 7 години
Бате БОЙКО СЛАБ ТИ Е ЕКИПА.АКО ИМАШЕ ЕКИП ДОСЕГА ОТ БСП НЕ ТРЯБВАШЕ ДА ИМА НИЩО.СЕГА ОСТАНА ДА ЧАКАМЕ ОНАЗИ РУСАТА ЖЕНА НА БАБА ВАНГА .ЛЕКА И ПРЪСТ.
117
2
 
8
 
! Отговори
Anonimen преди 7 години
Ей така както си подготвен мисля, че е време народа да изхвърли и теб и ГЕРБ и да си ходите с ЛАДАТА НИВА на полето където ви е мястото
116
2
 
17
 
! Отговори
Миро: преди 7 години
Що така,ти,Бойко,веч направиче тебе,всеки иска да забрави!
115
2
 
13
 
! Отговори
Миро: преди 7 години
Предателите вън от България!Съд за всички ПРЕДАТЕЛИ!!!
114
2
 
17
 
! Отговори
Хм преди 7 години
Понятията "нарцис" и "нарцисизъм" се оказаха доста слаби за Баце!Време е да се въведат нови-примерно "магнолий/магнолия" и "магнолизъм".А в речника да се запише:"Магнолизъм- нарцисизъм в тежка форма"
113
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Жалко, а можеше. Все пак те подкрепяха до сега.
112
5
 
15
 
! Отговори
Миро: преди 7 години
Кой те, Бойко,теб,обича,не разбира ли тук това?Всеки,теб, предател те нарича!!!И за нас си ЛУКОВА ГЛАВА!!
111
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
27 г. слушаме само лъжи от политиците, нивото на живот спадна до нулата. Хората изнемогват в борбата за оцеляване, продължителността на живот е спаднала доста и всичко това заради неадекватно здравеопазване и превръщане на докторите в търговци. Хубавите неща които имаше за хората изчезнаха, но за тях си седят. Да погледнат колко беззъби хора има и всичко това е от немотия. Нека да пробват да живеят месец с 200 - 300 лв., както живее голяма част от страната. Частника не е коректен, но не го вижда
110
6
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Селският хитрец от село Банкя пак се готви да оглави бунта срещу себе си. Познато нали.
109
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 137 аз вече съм се отписала ,но ВИЕ ПОЛИТИЧЕСКИТЕ НАГЛЕЦИ ще останете тук само с *** ,кой ще ви плаща тогава охолният живот ,който си озаконявахте 27 години подред,защото 27 години вие политиците работите само за себе си ,да си узаконите откраднатите милиони ,да си изковете закони да сте безнаказани ,да си измисляте все нови и нови превилегии ,да се правите на царе като Бойко ,да дерете народа си дето се е прегърбил, беззъб,офрашакан живеещ ден за ден.
108
10
 
5
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 7 години
До АГЕНТ АЛБЕРТА имаш ли доказателства...
107
34
 
7
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 7 години
Казвах ли ви аз, че Борисов е повече ДЪРЖАВНИК... - отколкото политик...
106
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен - но още на по-следващите избори ще го отпиша и него както отписах Герб...отписвай, отписвай, докато накрая отпишеш и себе си! Аре, успех!
105
12
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Наистина ние българите трябва да прогледнем и да решим по-вече никога власт нито за БСП, нито за ГЕРБ, нито за ДПС. ТЕ СЕ РЕДУВАХА 27 Г. ДА НИ ДЕРАТ ! Лично аз ще гласувам за новата партия на Христо Иванов ,защото съм съгласна с него ,но още на по-следващите избори ще го отпиша и него както отписах Герб ако едно говори друго прави. В политиката трябва да дойдат нови лица,по-нормални, и не толкова алчни защото България загива а кадърните българи са вече КЪТ !
104
4
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Гласувахме за Борисов по-вече отколкото трябваше ,защото той доказа за кого работи . А той работи за приятелите си Домусчиев,Златев,Пеевски -всичките са милиардери а не работи за народа си ! Той все още е бесен ,че е платил увеличението на пенсиите от БСП ,макар че нашите родители са си заслужили да живеят малко по-добре,той просто мрази народа си ! Не хваля БСП ,защото и те са същите ,те когато са на власт крадат точно като Герб и тези пенсии ги увеличиха за да им е нанагорнище на Герб а не за
103
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ОлегТова е оправдание само.....как така всички държави вървят напред ние си стоим на едно място ,как така едни малко на брой ,но минали през политиката станаха милионери в тази сиромашка държава а 90 % от народа потъва ,потъва.....и не се оправдавайте с отделният субект ,защото най-кадърните ,най-способните бягат от България заради алчността на нашите бизнесмени дето им плащат жълти стотинки в сравнение с това ,което получават извън България а това е така ,защото нашите политици мислят само
102
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Правилно решение. Предсрочни избори трябва да поставят легитимна точка в кризата.