Митрополит Антоний: Ще се извиня за случката в Берлин

Като българин се срамувам от този варварски акт, призна владиката
Обновена: 17 дек 2016 12:03 | 17 дек 2016 11:45, Красимир Ангелов
181
Митрополит Антоний: Ще се извиня за случката в Берлин
Снимка: Булфото, архив

Западно- и средноевропейският митрополит Антоний изрази готовност да се извини в Германия от името на българите за грозното нападение в метрото в Берлин, където наши сънародници блъснаха по стълбите жена.

Още по темата
"Като българин се срамувам от този варварски акт", заяви митрополит Антоний пред предаването "Тази събота" по bTV.

"Смятам да намеря тази жена в Берлин и да й се извиня от името на българския народ. Такива инциденти дискредитират българската държава, но това не е тя", подчерта митрополитът, който в продължение на близо 2 месец изпълняваше и длъжността на старозагорски владика.

Митрополитът коментира и трагедията, сполетяла село Хитрино и призова хората да не униват и да знаят, че българите са съпричастни, а православната църква е до тях в тази общочовешка трагедия. По думите му църквата също ще дари средства на пострадалите хора.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


181
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
129
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не представлява българите ..... Да , но представлява Доброто , което хилядолетия се бори със Злото . Жалко , че тези борци не са активни и истинските борци минаха покрай тях като самолет по железопътна линия . Успех верни служителю на Доброто .
128
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Въпросните 'роми' НЕ са ни съНАРОДници!На нас, българите кой ще ни се извини, че 'идиславовците' безчинстват и тук, в България и са над закона?
127
5
 
3
 
! Отговори
майхейс преди 7 години
май не е случайно, че Левски беше предаден от поп !представям си как се е докопало това попче до метрополитски сан и как се е наострило да продава Родината за да си напълни гушката със сороските сребърници
126
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Човек на годинатакогато ти се извини кралицата и се засрами целият Великобритански народ до Шотландия
125
2
 
3
 
! Отговори
Човек на годината преди 7 години
А австралийския митрополит ще ни се извини ли примерно на нас за Джок Полфрийман?
124
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ГРВШКА! НЕ РИТАЩИЯТ ЖЕНАТА В МЕТРОТО Е БЪЛГАРИН НЕ СЕ БУДАЛАВКАЙТЕ ПОКАЗАХА ЛИ МУ ДАННИТЕ? ПОКАЗАХА С БГ ИМЕ ЛИ Е ДА ЕЕ КАКВО ИМА ПОВЕЧЕ ДА СЕ РЕВЕ ?
123
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Този *** от снимката трябва да бъде спрян преди да направи някоя глупост!!! Ти не представляваш българите, следователно нямаш никакво право да се извиняваш от тяхно име!!!
122
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До толерантена не, според корейските католически, атеистки и будистки форуми японските граждани си били заслужили хирошимата, там православният свещеник да не се меси, че ще стане международен скандал и има мънкат нашите, пък още били с телефони на шайби, докато наберат правилния номер може и нова война да избухне.
121
2
 
2
 
! Отговори
маке-ариец преди 7 години
Панелистанците са известни в цял свят с палежа на Райхстага, атентата срещу Папата, Издислав и Светослав.Също така и с не по-малко познатия радатия терорист отвличал пътнически кораби в международни води по река Дунав.Темата е изчерпана!
120
2
 
10
 
! Отговори
толерантен преди 7 години
Ами, да вземе да се извини и на арменците за геноцида на турците над тях, и на индианците за техния пък геноцид.Да не забрави и японците - за Хирошима и Нагазаки.
119
1
 
5
 
! Отговори
едино преди 7 години
"призова хората да не униват и да знаят, че българите са съпричастни" а за политиците да коментира нещо няма, само народа ли е длъжен да е съпричастен и отговорен за всичко винаги, и СМС си да праща и отгоре такива очета да му втълпяват и вина за да кротува, доста удобно за политическата клика.
118
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонименда се извинява лично от свое име, без да се самопровъзгласява за Народа или Църквата, като обясни съчувствено, че ти си ритнал зверски германската гражданка, но си избягал. истинското извинение - залавят виновния и го съдят в Германски съд, обаче и германците май не смеят, препращат случая на нашите, нашите пък Хелзинки ги заклещил, та да побърза средноевропейския фанар с извиненията, поне да плати до края на месеца разноските в болницата с лептата на миряните
117
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
АЗ пък се срамувам, че някакви хора се извиняват заради "ромите". Ромите не са хора, това са диваци. Те могат да бъдат превъзпитани само с калашници.
116
1
 
9
 
! Отговори
Дойче мешере преди 7 години
Ние пък ще се извиним на българите заради митрополита.Като "роми" се срамуваме от безумната му толерастия, която показва, че не знае на кой свят живее.
115
1
 
16
 
! Отговори
А1 преди 7 години
Стига бе!!!!!!!Заради просташкото действие на един *** отговорност поема цял народ!!?Не сме извършили геноцид, като някои или терористичен акт, с огромно количество жертви, като С.Арабия с кулите близнаци в САЩ!Не сме били инициатори и извършители на масов опит на изнасилване на германките в Кьолн!Да, постъпката на примата е отвратителна, ще го заловят и ще го осъдят за дълго, надявам се!Но, каква вина носи целия народ, при едно обикновенно, но резонансно кривинално престъпление?
114
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не можете, отче, да се извинявате от името на целия православен български народ. Аз НЕ ритам хора в гръб !Както и още няколко милиона заедно с мен.Аз НЕ поемам вината на един представител на етнос с коефициент на интелигентност колкото мушкато,решил да се забавлява като рита жени без причина.Това не само не е цивилизовано и мъжко - това дори не е животинско !! Това е просто ц..иганско!!И не се извинявайте на Германия - извинете се на БХК
113
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Чудя се...Метафора алегория.Това е в следствие на забраната нещата да се наричат с истинските им имена.Обратно на шведите, които си описал и всички знаят, че въпросните(чието име е забранено да се казва) не са такива.Ти колко имаш по литература? D
112
17
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не хулете човека. Срамота е. Стига опростачвахте всичко.Така е решил, така прави.Вашето е хем сърби, хем боли, хем нищо не върви.
111
4
 
3
 
! Отговори
Petrelium преди 7 години
Mitropolita go sarbi da se porazhodi iz krasivia Koleden Berlin i si tarsi sponsori i hotel....
110
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонименя, и пенсионираният японски самурай мразещ арабите се записал във форума. точно тъй го публикуваха в Мейла с богат снимков материал, изпратен услужливо за някое евро по обмена от нашите, накрая добавят "Ибхериям и Елхмаз избягали от журналистите", обаче само неколцина британци се усетиха, че нещо ги хързулят. останалите фърджита нададоха като по команда рефрена "всички източноевропейци вън от Британито, дъ живей брекингзита"