Смъртоносна колекция – картинки от цигарени кутии

Целта им беше да сплашат поне младите, а децата си ги събират
18
Смъртоносна колекция – картинки от цигарени кутии
Снимка: Dnes.bg

Снимките на труп, на ковчег, на тежко болен пациент на системи, на разлагащи се тела, на изгнили зъби по цигарените кутии, не само че не изплашиха никого, ами дори се превърнаха в атракция. Оказа се, че ученици дори колекционирали снимките и си ги разменяли.

"Неприятните картинки по цигарените кутии не стряскат младите хора и не влияят по никакъв начин на употребата на тютюн", коментира пред Дарик радио д-р Борислав Станчев от дирекция "Превенции" на община Варна.

Според него сплашването няма никакъв ефект върху младежите.

"Никой тийнейджър няма да промени поведението си, свързано с наркотици, защото го е страх за здравето му. Няма такива. Плашенето не върши никаква работа. Затова и фирмите, произвеждащи цигари, се навиха на този вид кампании по простата причина, че това няма да промени консумацията", коментира д-р Станчев.

Учениците, чиито родители пушат, също си купуват цигари. Това е част от поведение, което децата виждат вкъщи, обясни специалистът.

България е на първо място по употреба на тютюн при население над 15 години.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
0
 
! Отговори
марги преди 7 години
До ПАЗАРДЖИКНе е лошо да се научиш да пишеш.
14
1
 
1
 
! Отговори
АМАн от Терористи преди 7 години
Масовите убиици разчитат освен на черните канцерогенни снимки и на холограмни скенери маскирани като 'бандероли" скенерите обезпечават точно позициониране н а жертвите и повреждане на биосферната им охрана.Холограмните оръжия за масово поразяване се разпространяват от доказано престъпни министерства и ведомства чрез НАГЪЛ РАЗОРЯВАЩ ПОЛИЦЕЙСКИ РЕКЕТ..
13
1
 
1
 
! Отговори
JJIvanov Geolog преди 7 години
Това е нагла черно пред чумна терористична диверсия..Черни масови убиици прокарват ударно през доказано престъпни министерства и ведомства внедряване на оръжия зa масово повреждане вкл на цялата планета.Картинките подават инструкции на нано и подпико врагове как д а убиват хора и животни вкл диви и домашни.В Доклад до WHO е посочен силен канцерогенен ефект от вмъкване на канцерогенези в милиони жертви. НУжна е пълна забрана за производство и тотална конфискация на произведените.
12
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Българите сме опортионисти, самоо някой да ни каже,, Не прави така!" и естествено, ще бъде направено по забранения начин.
11
1
 
4
 
! Отговори
ПАЗАРДЖИК преди 7 години
защо пак лъжете от 15 год в българия пушенето започва от 10.11.12 год.на 15 г вче е пушач.всичко зависи от средата къде расте.българия като нация няма да съществува.корупцията е голяма проституцията най голямата в света не останаха свестни момичета зажене.за раждат .няма и защо да раждат като няма бъдище
10
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Целта им беше да заместят информацията с количество на отрова! Нищо друго!
9
1
 
12
 
! Отговори
Опа преди 7 години
Тютюна е вреден,ок.аз пуша,защо като е вреден не спрете да го садите и супсидирате със нашите данъци?защо на алкохола не започнете да слагате картинки за цироза,защо не слагате и на креНВришите и прочее продукти снимки как разрушават здравето?защо майка ви д............А?
8
2
 
5
 
! Отговори
annybody преди 7 години
Значи панацеята била в антирекламата? Ами че то било много просто - фокус-мокус, и си пушиш на воля и с отвращение! Дори не ги виждам вашите картинки, а ако изобщо им обърна секундно внимание, веднага се сещам за клипчетата на Гери-Никол - е, кое е по-страшно, картинките или яката дупара?
7
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нека отрано свикват децата с картинките.
6
2
 
7
 
! Отговори
Shark преди 7 години
Сега схванахте ли колко сте прости. Какво си въобразявахте с тези картинки!!!
5
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"На първо място при населението над 15 год. " поради острата липса на население под 15.
4
2
 
16
 
! Отговори
ПО КАТОЛИЦИ И ОТ ПАП преди 7 години
Защо ВИНАГИ СЕ ПРАВИМ НА ПО КАТОЛИЦИ И ОТ ПАПАТА. Навсякъде в Европа се пуши ЗДРАВО. А в люлката на Европа в Брюксел се пуши ДАЖЕ И В БОЛНИЦИТЕ.СЪЩО ТАКА МНОГОО СЕ ПУШИ И В АВСТРИЯ.А и там сигурно има хора които са против пушенето, НО НЕ СЕ ПРАВЯТ НА ПО КАТОЛИЦИ И ОТ ПАПАТА.Я СИ ПРЕДСТАВЕТЕ В САЩ ДА ПРОДАВАТ СЪЩИТЕ КУТИИ С ЦИГАРИ. МАААААЛЕ КАКВИ ПАРИ ЩЕ ИЗКАРАТ ОТ СЪДЕБНИ ДЕЛА СРЕЩУ ГАДНИТЕ КУТИИ ,ЩЕ СА МИЛИАРДИ СПЕЧЕЛЕНИ ДЕЛА.
3
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В началото бяха леко гнусни, после свикваш и не ти правят впечатление.
2
1
 
22
 
! Отговори
Тютюнджия преди 7 години
Това,ако не ви е било ясно още преди да го въведете значи толкова ви е акъла. Отказването идва само с желание. Познавах човек с отрязан половин дроб и продължи да пуши. Правете си сметка.
1
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз ви казах че тая глупост няма да има ефект, още като публикувахте новината, че щели да слагат картинки. В магазина даже се бъзикам с продавачките, че не ща око, искам дроб или зъб.