"Свински геноцид" – вегани страдат за прасетата

Клането преди Коледа било нечовешко, трябва да сме състрадателни!
19 дек 2016 11:52,
184
"Свински геноцид" – вегани страдат за прасетата
Снимка: Facebook, Nikola Donev

Свински геноцид – дори и да не сте чували за този термин, скоро ще разберете. Защото Българският вегански съюз се вдигна на бунт срещу клането на прасета в дните преди Коледа.

"Ще се пролеят тонове кръв по НДК, ще квичат живи свини по мегафони с наша помощ. Ще превърнем НДК в свинарник, във фонтана ще блика червена кръв", закани се Никола Донев, лидер и председател на веганския съюз.

Целта на акцията им е да кажат на хората да бъдат "съпричастни с болката и страданието на животните, които също искат да живеят като нас", обясни Донев пред Нова тв.

Според него убийствата на свине са... "геноцид".

"Има една кървава традиция, прасетата масово да бъдат изколвани. За нас това е един геноцид - по селата отиват касапи, убиват ги, те се борят за живота си, а това е една жестокост", обяснява веганът.

"Призоваваме хората да подемат революция в сърцата си, защото животните, които ядем, искат да живеят също като нас. А ние не сме хищници и можем да консумираме само растителна храна", каза още Донев.

Той обясни, че веганите не ядат дори мед, защото процесът по осигуряването му включвал и някои мъчителни за пчелите практики.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


184
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
83
3
 
18
 
! Отговори
хахаха преди 7 години
аххахахахахахахахаххаххаха пълни психопати :D
82
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонименте са вегани, не изтръгват нищо, нож и вилица не държат - сядат полуголи далайлами под дървото, шепнат му молитви, припяват мантри и чакат - каквото падне, ядат. в краен случай, ако паднат само съчки и родата забрави да прати армаганите навреме, купуват опаковани ядки от магазина, събрани за тях от разни всеядни, хищници и канибали по планетата.
81
2
 
8
 
! Отговори
th преди 7 години
Тези хора не може да не осъзнават, че техният протест няма стойност. Защо го правят тогава - за внимание? В България се клаха прасета допреди 10-15г., когато имаше и млади хора по селата заедно с възрастните си родители. У нас това е повече традиция отколкото нещо друго - да се видят роднини и да изядат 4/5 от прасето за един ден, нищо че стопанина го е гледал цяла година. Нека тези ентусиасти да протестират пред големите кланици - само една такава в Дания убива по 100 000 прасета всяка седмица!
80
3
 
19
 
! Отговори
ivailo1403 преди 7 години
Абе докога ще ни занимавате с терзанията на някакви малцинствени групи ???? Като не искат да ядат месо - добре... Ама защо неистово искат да налагат техните разбирания на целия народ ?? П.П Каква капама ще има вкъщи на Рождество... :)))))
79
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бе тея знаят ли как пищят салатките,когато ги отрежеш от корена? А като ги мачкаш и поливаш с дресинг? А ряпата като я изтръгваш от майката земя и после жестоко я настъргваш на рендето ? Ужаааааааас.................
78
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бе то има всякакви мало_умници вече, ама проблемът е, че джурнаглистите се въртят по улиците трескави, като сетер покрай празно пъдпъдъче гнездо и търсят новина навсяка цена. Та дават гласност на всеки двама-трима крет_ена, решили да се въргалят по асфалта омазани с боя. Ако ги подминат мълчешком, вегани-мегани ше полежат и ше изчезнат от очите на всички.
77
2
 
19
 
! Отговори
as преди 7 години
все ми е тая, да се таркалят колкото искат, сега има промоция на свински котлет в Била, така че до скоро виждане
76
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
То не е само това... обясняваше как изкуственото оплождане на пчелите майки било изнасилване, а за да ядеш мед крадеш от пчеличките. Тея са чалнати. Аз нямам нищо против те да си хрупат марули, аз също ям доста зеленчуци, ама от къде на къде ще ми натрапват тяхното? Това като ония гей парадиращите! Едните без салам не могат, другите салама ги плаши... е сега на кого да угодиш?
75
2
 
15
 
! Отговори
Джонито преди 7 години
Следващият път веганчета, ако искате да дойда да тегля ножа на някой от вас наистина на Витошка , та ефекта ще бъде милион пъти по голям...
74
1
 
12
 
! Отговори
РККА преди 7 години
по ми е интересно как на пролет ще закачат микрофони на пчелите,имам познат пчелар който с удоволствие ще им отслужи с 2,3 рояка...
73
0
 
8
 
! Отговори
странни наклонности преди 7 години
До АнонименДонев, леко да не порежеш манекенката от показното приложение докато се фръцкаш да философстваш из форумите, че ще обиколим сензацина пак света: "психясал веган нападна с нож гражданка", *** обяснявай после на джерманската публика, че само платен театър си играл.
72
2
 
19
 
! Отговори
грухтящо прасе преди 7 години
Отглеждайки и колейки прасета, ние осигуряваме, че този вид няма да изчезне от Земята. Колко от веганите отглеждат прасенца като домашни любимци?
71
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Веганите да ядат каквото си искат и да не ми казват на мен какво да ям. Това тяхното вече минава всякакви граници. Защо по дяволите закриха заведенията за психично болни и ги пуснаха по улиците?
70
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Разбирам решението да ядеш или не нещо,но не разбирам решението да го натрапваш по такъв брутален начин на другите.Деца, един съвет от мен, ако искате да промените човека, направете го с добро.За всичко се отнася. Вашето отвръщава и лично на мен ми се струва, че точно вие се радвате най-много на кръвта. Никой, който се храни с месо, не се полива с кръв.
69
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонименна такива натоварващи позьори им казват "енергийни вампири", все нещо трябва да ядат.
68
1
 
35
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
И защо ще протестирате в София, на Витошка???? Там ли ги колят прасетата? Защо не отидете по селата, където се прави това, щом мислите че ще трогнете някого с неразумните си изцепки? Ама не ви стиска, нали?! Идеята ви не е да се спре този акт, а да се направите на интересни, затова сте избрали най-оживеното място, а не най-подходящото място. Просто на Витошка ще имате публика, а ако отидете там, където трябва ще ви натирят като мръсни котета...
67
2
 
13
 
! Отговори
шалом преди 7 години
До Анонименмного са ограничени българите, дечке, представяш ли си - ядат месо. останалите планетяни са само на бамбукови листа и фурми, които чакат да паднат на земята от дървото, не пият, не пушат, и други работи не правят.
66
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Съжалявам и аз съм вегетарианка ( била съм и веган), но изобщо нямам добри впечатления от подобни активисти. Огромно его, позьорщина, невежество. Самото общуване с такива хора натоварва, независимо дали защитават правата на животните или цената на билетчето за автобуса.
65
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това момченце трябва да го вържат и да го сложат на системи с витамини от B-групата.
64
0
 
3
 
! Отговори
флашмоб преди 7 години
До Странна работаей сега хуква Тайсън да дърпа халала на бежанците и да им обяснява какви канибали са