"Свински геноцид" – вегани страдат за прасетата

Клането преди Коледа било нечовешко, трябва да сме състрадателни!
19 дек 2016 11:52,
184
"Свински геноцид" – вегани страдат за прасетата
Снимка: Facebook, Nikola Donev

Свински геноцид – дори и да не сте чували за този термин, скоро ще разберете. Защото Българският вегански съюз се вдигна на бунт срещу клането на прасета в дните преди Коледа.

"Ще се пролеят тонове кръв по НДК, ще квичат живи свини по мегафони с наша помощ. Ще превърнем НДК в свинарник, във фонтана ще блика червена кръв", закани се Никола Донев, лидер и председател на веганския съюз.

Целта на акцията им е да кажат на хората да бъдат "съпричастни с болката и страданието на животните, които също искат да живеят като нас", обясни Донев пред Нова тв.

Според него убийствата на свине са... "геноцид".

"Има една кървава традиция, прасетата масово да бъдат изколвани. За нас това е един геноцид - по селата отиват касапи, убиват ги, те се борят за живота си, а това е една жестокост", обяснява веганът.

"Призоваваме хората да подемат революция в сърцата си, защото животните, които ядем, искат да живеят също като нас. А ние не сме хищници и можем да консумираме само растителна храна", каза още Донев.

Той обясни, че веганите не ядат дори мед, защото процесът по осигуряването му включвал и някои мъчителни за пчелите практики.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


184
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
1
 
5
 
! Отговори
безплатен обяд няма преди 7 години
До Анонименче те си работят, да не мислиш, че всичките спонтанно играят моб по плочките, освен разбира се вербуваните за "каузата" шарани
42
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
преди вечеря и аз съм веган : с ракията - само домати,краставици,или туршийка през зимата. но дойде ли ред на виното - ставам си месояден. вегани,опитайте,няма да сбъркате !
41
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
чакам хипитата да изиграват един флаш, вързани с червени копринени панделки в защита на агънцата пред ходжата и сбора по време на Курбан байрама, а които кухи *** оцелеят - нещо по-така екстравагантно и ефектно за Ханука пред синагогата
40
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Разбира се, че е нечовешко, все пак са ***. Друго исках да кажа... Те и филипинците са били вегани, ама като видели сочния Магелан, не се сдържали и го изпапали вкусно, вкусно.
39
3
 
17
 
! Отговори
anti-vegan преди 7 години
Докога ще ни занимавате с тези душевно болни хора? Една елементарна проверка в интернет може да покаже че отглеждането на питомни животни за месо всъщност допринася за такова разрастване на тяхната популация, каквото никога не биха могли да постигнат по естествен път. Само сравнете бройката на крави, овце и кози с тази на родствените им, но диви зубри, сайги, газели и т.н. Същевременно е доказано, че питомни стада оставени на произвола много бързо успяват да се адаптират към дивия живот.
38
3
 
16
 
! Отговори
555 преди 7 години
абе веганите защо като отидете на село при родата само мръвки нагъвате че чак ушите ви плющят а на връщане багажника не можете да затворите а в голямото село сте ЕКО алоуу кво стаа тука бе
37
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Стига са вряскали, ами да се хванат на работа. Мързели. Какво ги отличава тия от една друга по-*** секта? И те не работят и те вряскат нещо си.
36
5
 
27
 
! Отговори
Дентист преди 7 години
Абе защо досега никой веган в знак на протест не си е извадил кучешките зъби? Аз мога да му помогна безплатно.
35
5
 
9
 
! Отговори
Касап Гочо преди 7 години
Аз моем да заколим *** съвсем сам, даже не разбират че ги коля, това с квиченето и 5те бабаита дето секи фанал по един край са аджамийски работи. А тия веганчета като станат на 80, като легнат с инсулти и ракове, ше се сетят че свинята добре си е поживяла и бърже е умряла, за разлика от тях, дето цял живот са се мъчили и накрая умирачка с месеци
34
5
 
4
 
! Отговори
невидим преди 7 години
не колете и изяждайте себеподобните си
33
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз постя вече шеста седмица, но от следващия Понеделник 26.12.2016 минавам твърдо на мръвка. Тези болните да си купят по една бала слама за Нова година и да преживят!
32
5
 
21
 
! Отговори
АнтиЕС-АнтиГЕРБ преди 7 години
Навремето вегетарианците не бяха чак толкова ***, обаче някои от тях се разболяха и станаха вегани. Така веганството се оказа вид "зелена мода". Прасета? Какви домашни животни в България, вече? Това беше по селата, кога беха живите бабите и дедовците 1920-1940 набор. сега има само алкохолици и никви прасета. Клането на прасето беше ритуал, на него се събираха всичките от рода - близки или далечни.
31
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да му се обясни на сбърканяка защо пчелите правят мед. Мъчителни практики за събиране на мед? Опушват се кошерите и пчелите не жилят, защото симулира пожар в природата. Насекомите изпитват болка?! Не стига, че е луд, ами е и много ***.
30
2
 
27
 
! Отговори
мис Пиги преди 7 години
И мен ме е жал за марулята и домата ,но тия кръвопийци ,веганите, ги ядат !
29
2
 
22
 
! Отговори
Разстителовъд преди 7 години
Ами да не ядът и растения тогава.Като отскубнеш домата,пипера или ориза от стъблото или корена не му ли причиняваш болка?Айде моля.ви се промити мозъци!!!
28
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
и как ще се почувстват болните вегани, ако на мястото на протеста се разцввърчат онези ми ти скари ? поне никой няма да оплеска тротоарите с боя,най-много някоя чашка с греяно вино да се изпусне . но пък въздуха ще ухае приятно на пържоли и суджуци,а не на мършави вегани.
27
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
маймуните още преди милиони години са били по-умни от веганите : слезли от клоните, станали човеци,взели по един лък и почнали да си търсят вкусната мръвка !
26
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Защо занимават обществото с глупости? Ако щът и лaйна да ядат, болни са!
25
1
 
24
 
! Отговори
Канибал преди 7 години
Ами, ние нашите вегани ги изядохме и сега нямаме проблеми, като вас.
24
1
 
18
 
! Отговори
Хрюшко преди 7 години
Веганите да се обърнат към БХК да се включи в кампанията! Ама май го БХКънев...