2016-а: 684 жертви във войната по пътя. Докога?

Най-много катастрофи са станали в Пловдив, Варна и София
21 дек 2016 17:30,
52
2016-а: 684 жертви във войната по пътя. Докога?
Снимка: архив, Bulphoto

Във войната по пътищата тази година сме дали 684 жертви. Ранени са 9416 души. Всичко това се е случило в 7372 тежки катастрофи, съобщи Бойко Рановски, директор на Главна дирекция "Национална полиция".

Това означава, че жертвите тази година в сравнение с миналата са с две по-малко, но ранените са 349 повече. Катастрофите също са се увеличили - с цели 178.

Само по време на миналогодишните коледни и новогодишни празници са били регистрирани 201 тежки произшествия, в които е имало 16 загинали и 272 ранени.

Най-много пътни инциденти са станали в регионите на Пловдив, София и Варна. Само в региона на Ямбол не е имало тежки произшествия. През 2015 г. най-много катастрофи са станали при ясно време - 152, с 12 загинали, посочи той.

Усилията по време на предстоящите празници ще бъдат насочени към спокойно извеждане на автомобилния трафик, регулиране и подпомагането му. През останалите дни се предвиждат засилени проверки за спазване на скоростта при движение, както и за употреба на алкохол и наркотици.

Очаква се най-натоварените участъци да бъдат към Перник, Калотина, Кресненското дефиле и сериозно натоварване по магистрала "Хемус" заради продължаващите ремонти, каза Георги Златев от АПИ.

По думите му ремонтите на тунелите "Витиня" и "Ечемишка" ще продължат и през празниците, което също ще създаде затруднения при трафика, но са подготвени обходни маршрути.

През Владая и по магистрала "Тракия" също се очаква натоварен трафик, но и там е подготвена организацията на движението. Златев препоръчва ползването на магистрала "Люлин" за излизане от София в посока Югозападна България.

В търговски центрове, гари и автогари ще бъде засилено полицейското присъствие, както и в жилищните комплекси, каза Георги Георгиев от "Охранителна полиция", цитиран от БТА.

Той призова гражданите и собствениците на търговски обекти да бъдат с повишено внимание относно изоставени багажи и да сигнализират за тях компетентните органи.

Относно местата, на които се събират много хора, той уточни, че съвместно с местните общини се изготвят планове за действие и изграждане на контролно-пропускателни пунктове.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
0
 
3
 
! Отговори
Vaseto преди 7 години
Ами стари коли, купени книжки, младежи с коли 500 коня, самонадеяни шофьори, слаб контрол и лоши пътища.....вие какво очаквате?
35
0
 
0
 
! Отговори
Черно & Бяло преди 7 години
До Дядо коледа Да позная ли ... сигурно учебната кола е била снежно бяла , със светла тапицерия а денят слънчев ... :)))
34
1
 
3
 
! Отговори
Аз преди 7 години
Не ни стига отрицателната раждаемост т.е народа ни изчезва, като прибавим масивното напускане на младите хора оот България. Както сме е подкарали след 10-на години ще сме не повече от 3 милиона мишки, предимно в Сф разбира се, упостяли дела, панелки пред срутване в малки градове и много ц.***.ни които ще вършеят на воля. Ай честито
33
1
 
7
 
! Отговори
Qwerty преди 7 години
Първо тази статистика е безмислена. Жертвите на ПТП в нормалните държави се дават на 1000 000 км. Тази година може да са загинали същатата бройка хора, но ако средно са карали дв пъти повече значи реално жертвите са намалели наполовина. Второ на карачите без книжка трябва да им се взима колата в полза на държавата и то на момента. Трето тези които не си плащат глобите трябва колата им да не минава преглед докато не се платят глобите.
32
0
 
2
 
! Отговори
много бързате преди 7 години
има още десетина дни до края на годината и то най-натоварените,ще има време да минем бройката от миналата година
31
1
 
4
 
! Отговори
Краси преди 7 години
Добре, че снегът се стопи и не се очаква по празниците.Ако имаше сняг кой знае още колко катастрофи с убити щеше да има до края на годината!
30
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Когато напиша някоя истина някои се опитва дамми трови нета е аз ще продължавам да пиша това което мисля а тия дано проимат съвест щото ми писна зарад безсъвестни господа в тая държава да сме на това ниво по тоя начин си личи кои е чист и кои не
29
3
 
5
 
! Отговори
От 37 преди 7 години
Забравих и още нещо важно:- трябва да се намали размера на наказанията, защото сега са несъизмеримо по-високи в сравнение с наказанията в други сфери, а и е доказано вредно, да са по-високи от необходимото.
28
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Няколко неща трябва да се направят:- да се разформирова КАТ и на служителите му да бъде забранено да работят в сфера имаща нещо общо с безопасността на движението- да се създаде работеща структура за контрол на движението и паркирането- да се променят знаците, така че да отговарят на пътните условия- пътищата да се поддържат в нормално състояние, което означава, че трябва да се пресекат кражбите в тази област и парите да се изпозлват по предназначение, а не както е сега над 90% се присвояват
27
2
 
10
 
! Отговори
Истината преди 7 години
Ще има жертви разбира се, защото няма контрол по пътищата. Интересното е, че тълпата все още се лъже по лакърдиите на КАТ за все по-свръхвисоки наказания и не вижда как е в нормалните държави. Хората по света отдавна са го разбрали: Ефективността от наказанията се измерва не с размера им, а с неизбежността от налагането им. ППри нас се залага на размера и след всяло увеличение на наказанията, нарушенияат се увеличават, което е очаквано, но неразбираемо за хората с промити от КАТ мозъци.
26
3
 
4
 
! Отговори
Циник преди 7 години
На нас атентати не ни трябват! 12 убити , и 50 ранени....бабини деветини....у нас 6-700 на година е нормата!
25
1
 
1
 
! Отговори
Dioni преди 7 години
Taka.....statisticheska spravka da vidim po postenski kod i naseleno miasto v rbg kolko broiki ukazatelni tabeli za jilistni zoni s maximalna skorost 20 km ima, kolko broiki jilistni zoni ima, kolko broiki topli svetli podlezi za peshehodci ima, kolko broiki topli nadlezi s pokrivi ima za peshehodcite, kolko podzemni topli, svetli parkingi za automobili ima v vsiako selo, grad po postenski adres...
24
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А и в същото време ревем няма и тия дни ми се оплакват нямам ми какво няма господ знае акъла или лакомията затова на пътя се вижда от нямане кои какво прави и ко си затваряме очите какво тегло ги чака бедна им маика
23
1
 
10
 
! Отговори
До 30 преди 7 години
Я обясни, защо чужденците, като дойдат в България изведнъж започват да нарушават правилата и то много опасно, а българите като отидат в чужбина са примерни шофьори! Отговорът е ***, но не е за такива, които си служат с понятия като "просто животно" не виждайки по-далеч от носа си.
22
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Я ми обеснете тогава следното как се учат 60 клиенти на месец и някои с по шест и оттам си направете логиката защо какво и как
21
3
 
9
 
! Отговори
Кънчо преди 7 години
..Статистиката да поясни че допреди 2,3 години загиналите бяха над 1000, цяло чудо е редулция с 40 % грубо. Само вчера се нагледах не на некадърност, а на престъпна арогантност.За 100 км 2 пъти срещу мен летяха тирове, третия път замалко кола от отсрещното да стане на тенеке.Влекач с контейнер си излезе из баира да си изпреварва срещу трафика. Вече и тир шофьорите за нищо не стават.
20
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Случая боико им направи пътища но реалната деиствителност е тия като стържат газ до ламарината не мислят нито за себе си нито за околните в случая казвам хиляди пъти от родителите иде а не от боико чудя се с какъв акъл даваш на детето си кола да идеш на дискотека да пиеш до сутринта и да се качиш боико ква вина има чест му прави че оправи тия дупки а тия неблагодарни хора плюят що щото само тои блъска а пребоядисаните леж
19
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Най-много пътни инциденти са станали в регионите на Пловдив, София и Варна......И ПО НОВИТЕ МАГИСТРАЛИ.
18
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Според статистиката има над 2 милиона наказателни постановления, които никой никога няма да плати. 90 % са на роми.
17
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Докога ли?!Завинаги докато има некадърници зад волана.