Хора в призрачното село! Хитрино се събужда и вижда...

Себат говори за разрушения си живот пред Bulgaria ON AIR
21 дек 2016 10:52, Петя Славова
36

Снимка: Булфото

Твърде шокиращо и необичайно за нас. Излязохме по улиците и не знаехме какво се случва и какво да правим. Усещането е за призрачно село. Разрушенията изглеждат различни през човешките очи.

Още по темата

Това сподели пред камерата на Bulgaria ON AIR Себат - един от жителите на Хитрино, които вече имат достъп до домовете си.

Прекарал е нощта в дома на своите родители, с които заедно е изчакал отмяната на евакуацията в роднини на 30 км от селото.

Себат разказа, че поне половин час след трагичния инцидент не е знаел каква е причината. Хората веднага са започнали да помагат на пострадалите.

В къщата на Себат няма щети и по думите му никой не е влизал да тършува. Направени са замервания, а вече е възстановено енергоснабдяването.

Хитрино се събужда след 11-дневната евакуация, а вчера хора от 100 домакинства успяха да стигнат до къщите си. Голяма част обаче решиха да се върнат в местата, където са били по време на евакуацията. Днес още 170 домакинства ще се върнат в Хитрино, а вече се забелязва движение на автомобили в селото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
4
 
! Отговори
В България преди 7 години
наистина е събитие и новина, никой да не тършува в къщата ти, докато те няма! Голяма новина, която се е случила благодарение денонощно патрулиране на 120 полицая! Докъде я докарахме, хора!
21
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не мисля, че властите са толкова ***, че да пуснат хората на място където радиактивността може да бъде измерена - дори те не са толкова зле. От друга страна, ако борната киселина се е изляла, очевидно няма как да я съберат. Ще си остане токсична и слабо радиоактивна. По принцип си има регулации какво да се прави с тази борна киселина, които в случая очевидно не са спазени. Остава някой добър човек да разрови около гарата и да провери химическия състав на пръста. И ще разберем какво е станало.
20
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За заинтересуваните, наистина борната киселина (boric acid) се използва като забавител в реактори тип PWR (като Козлодуй) и може да се ползва за (временно) обезопасяване на радиоактивни отпадъци. Също така ербийят (169 Er) се ползва в горивните елементи и има период на полуразпад 9.6 дена. Така че не е неправдоподобно. Все пак обаче, този изотоп се ползва в медицината, така че не е толкова опасен, по-опасна е киселината. И при всички случаи, не трябва да се превозва и излива(пали) по този начин.
19
0
 
4
 
! Отговори
Яна преди 7 години
До АнонименОще ли мислиш, че Якоруда не е в Русия.
18
5
 
5
 
! Отговори
До възможно ли е. преди 7 години
Научи значението на думата профан. При затруднения използвай Google.
17
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ВЕЧЕ СТЕ БАНАЛНИ!ДВЕ СЕДМИЦИ ДЕНОНОЩНО НАВСЯКЪДЕ ЗА ХИТРИНО!ПОВРЪЩА МИ СЕ ВЕЧЕ!
16
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А в Русия повече хора уммират всеки месец от пиене на лосион и антифриз...
15
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Я стига сте плюли.Забелязахте ли колко са деббели всички в това село ?!Това не са бедни и гладни хора!Я вижте колко са разрушени руските села и тогава ще видите истинската миззерия.
14
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Лешоядите-мародери как са накацали на прозореца...
13
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Снимка 6 е покъртителна....
12
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Десет вагона 15 дена ги махат ?
11
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не се справиха с едно село а сега представете си ежентуална атака от Турция .Жалка пародия на държавност и управление .Пари имало ама не се знае кога и къде ще отидат???
10
5
 
26
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 7 години
До Един от СеверозападаПо времето на Тодор Живков не беше така. Селата кипяха от живот.Разпада на държавата започна с идването на псевдодемокрацията. Факт !АЗ не разбирам политиката на днешните управляващи ..)Те мятат с роми и бежанци да правят държава, така ли ?Ами покажете ми една такава по света и ще се съглася България да бъде втората.Няма ! Няма и да има ! От тези народ не става.Но целта може би е точно такава ... Да затрият България. Да е слаба и мизерна. Да няма българи.
9
1
 
11
 
! Отговори
Дедо Цецо преди 7 години
Роднина,милиционер.Роднина,милиционер.И.т.н.
8
2
 
22
 
! Отговори
Извънземен преди 7 години
Журналистите са лешояди. Вижте снимка 6
7
0
 
32
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 7 години
От снимките лъха на мизерия.....Да,такава ни е държавата, за съжаление.Дограма от поне 50-70 години,къщи-и те от толкова.Минавали ли сте през унгарски села? Австрийски? Немски?Пълно с живот, стари,сгради, изключително добре поддържани, новите-като от коледна картичка, пълно с хора,техника, животни...А тук....Навсякъде извън София и още 2-3 града е така.ЗАЩО???? Единственото хубаво нещо,дето рава окото, е полицайката на сн.1....
6
3
 
18
 
! Отговори
V преди 7 години
Ще имат много работа на пролет. Тези разрушените къщи как ще се стягат не ми се мисли. И точно преди коледа/нова година се случи... с какво ли настоение ще са... Това е голямо черно петно в живота им.
5
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А българите да не са на марс.
4
18
 
15
 
! Отговори
до 3 преди 7 години
там не живеят Българи бе каиш
3
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 2Много ми е интерсно това място за живот на Хора ли е.