Плевнелиев до Путин: Нашите сърца скърбят с Вас

Президентът изпрати съболезнователно писмо до руския си колега
Обновена: 25 дек 2016 15:55 | 25 дек 2016 15:30, Красимир Ангелов
236
Плевнелиев до Путин: Нашите сърца скърбят с Вас
Снимка: БТА

Българският президент Росен Плевнелиев изпрати съболезнователно писмо до президента на Руската федерация Владимир Путин по повод трагедията с разбилия се край Сочи руски самолет, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Още по темата
“Mоля приемете моите и на целия български народ съболезнования за загиналите в самолетната катастрофа с военен самолет, прелитащ над Черно море с руски артисти, журналисти и военнослужещи. Навръх светлия празник Коледа, който българите празнуват днес, нашите сърца скърбят заедно с Вас, с близките на загиналите и с целия руски народ”, заявява президентът Росен Плевнелиев.

В съболезнователното си писмо българският държавен глава подчертава, че болката от загубения човешки живот е споделена и че тя ще направи приятелството между българския и руския народ още по-силно.

Министърът на културата Вежди Рашидов също изпрати съболезнователна телеграма до руския си колега Владимир Медински.

Както Dnes.bg съобщи, рано тази сутрин самолет на руското министерство на отбраната изчезна от радарите след излитането си от Сочи. По-късно беше съобщено, че машината се е разбила в Черно море, а всички на борда й са загинали.

Заради трагедията президентът на Русия Владимир Путин обяви понеделник, 26 декември, за национален ден на траур.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


236
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
99
20
 
45
 
! Отговори
Az преди 7 години
Най-некадърният, слаб и фалшив президент който някога сме имали. Нямаш никакво право да се обаждаш по каквато и да е тема свързана с Русия след глупостите които наговори.
98
32
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тук отново се сипят обиди към държавния глава, който все още продължава да бъде мишена N1 за русофилите в хибридната война водена от Русия срещу България. Защо не приемете,че президента е искрен в съболезнованията си? Може би защото смятате, че всички са като вас-озлобени, мразещи и ненавиждали всички и всеки, който не мисли като вас и не споделя изкривените ви ценности и морал. Не забравяйте, че заради вашата злоба закриха форумите под новината за смъртта на президентския син.
97
12
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тоа па са изказа неподготвен !
96
31
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ДО 103. По какво разбираш , че са невинни. Те са воени и са тръгнали за войната в Сирия. Не са в отпуск за коледа. 2. Изпълняват заповед.
95
11
 
41
 
! Отговори
Тръмп преди 7 години
Комсомолчето не знае накъде да се завърти сега, върти се като гламав .
94
10
 
32
 
! Отговори
до 102 преди 7 години
Ако Радев бе съставил кабинет, герберските гарги, само това чакаха, да гракнат, че Радев нарушава Конституцията! Нали за вас герберските , все някой друг ви е виновен.
93
28
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Като "скърбите" за този самолет, не забравяйте Боинг777, полет МН17 !!!
92
42
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
МИГовете пада, падат от небето, ТУ ми капна на сърцеето!
91
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аре , стига! Какво бил казал Плевнелиев !Каквото е трябвало да каже ,го е казал .Това е трагедия за цяла Русия ,отидоха си невинни хора .Не смесвайте едното с другото.
90
35
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това е била специална Коледна заря - с хорово изпълнение!
89
6
 
22
 
! Отговори
до 97 преди 7 години
Като е действащ президент, защо натискат Радев да съставя кабинет? Че да го натопят в герберското блато, което тиквата направи.
88
4
 
12
 
! Отговори
Мари льо Пен преди 7 години
За Украйна не знам все ще се разберат някак си. Гледай бюдещия президент на Баварcко Косово да не прати писмо на Путин за вечна дружа че третополивите ценности отидоха на кино. А когато Путин анексира и едно местенце от северната страна на Турция иси направи там една кюрдска държавица ехеее. Ердоган как му лиже сега *** от страх, а ?
87
7
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Украйна е недееспособна държава - каза един премиер на Франция
86
33
 
8
 
! Отговори
до 95 преди 7 години
Добре, че Путин поддържа войната в Украйна и Срия, че още много народ ще иска да се отдели, но не от от Украйна, а от мечешката прегръдка
85
23
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Росен Плевнелиев е законно избран и действащ Президент на Република България. Ако се наричате Българи и живеете тук, моля Ви уважавайте себе си, Президента и добрия тон, както правят цивилизованите нации.
84
20
 
9
 
! Отговори
Око за око преди 7 години
Този Президент много добре знае какво е да загубиш човек !Този президент не е агента на ДС, определено не е бракониер и маже би затова е толкова близък на хейтърите. Много ще се радвам на следващия президент - обещавам да му изливам по една кофа помия в мрежата всеки ден до отстраняването му.
83
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ГОЛЕМИ ПРОТЕСТИ В ЛВОВ - НАРОДЪТ ТАМ ИСКА АВТОНОМИЯ И ПОДГОТОВКА ЗА ОТДЕЛЯНЕ ОТ УКРАИНА И ПРИСЪЕДИНЯВАНЕ КЪМ ПОЛША.СТИГА СМЕ ХРАНИЛИ КИЕВ. - ПИШЕ НА ПЛАКАТИТЕ.
82
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тоя не е ли дето пращаше войски в Афганистан за да ги приемама сега бежанците тука.
81
11
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какво приятелство бе гусин президенте, нали довчера твърдеше, че сме във война, хибридна.
80
11
 
3
 
! Отговори
Реалист преди 7 години
До Анонимен 46 Дали че е Възкресение или Рождество все тая.Важно е да има повод за ядене и пиене.А когато има и сеир ........