Над 2 милиона лева събра "Българската Коледа" досега

3 409 деца вече са получили помощ, за да се преборят с болестта
26 дек 2016 13:12, Елка Василева
41
Над 2 милиона лева събра "Българската Коледа" досега
Снимка: БТА

Благотворителната инициатива на държавния глава "Българската Коледа" в подкрепа на децата с тежки хронични заболявания продължава. Над 2 милиона лева достигна набраната сума за четиринадесетото  издание на кампанията след края на благотворителния спектакъл, който се състоя навръх Коледа в Народния театър "Иван Вазов" под патронажа на президента Росен Плевнелиев, съобщи прессекретариатът на държавния глава.
 
До момента над 700 000 лева са събраните средства чрез SMS-и на номер 1117 и чрез гласови обаждания от началото на кампанията, която беше обявена от президента Росен Плевнелиев в края на ноември. Оттогава досега в дарителската банкова сметка на инициативата са постъпили повече от 1 400 000 лв. Набирането на дарения в рамките на кампанията е целогодишно.
 
На благотворителния спектакъл "Българската Коледа" присъстваха президентът Росен Плевнелиев и Негово Светейшество Българският Патриарх и Софийски Митрополит Неофит, народни представители, дипломати, лекари и много деца на "Българската Коледа".
 
В подкрепа на децата с тежки хронични заболявания на сцената на Народния театър излязоха изявени български музиканти, певци, танцьори, актьори, спортисти и журналисти.  Тази година концертът  бе реализиран от екипа на "Глобал филмс” и излъчен пряко по Нова телевизия, БНТ Свят и Българското национално радио.
 
Райна Кабаиванска и Веско Ешкенази и едни от най-даровитите им ученици Даниела Нинева и Лора Маркова, Миро, Графа и Виктория Георгиева, "Фондацията", Николина Чакърдъкова, Веселин Маринов, Славин и Християна Лоизу, Люси Дяковска и A.V.A., Ненчо Балабанов, Крисия, българският представител в Детската Евровизия 2016 г. Лидия Ганева, Преслава и нейната сестра Ивелина, Бон-Бон, Ла Ти Да и деца от музикалното училище "Любомир Пипков", Фолклорен танцов ансамбъл "Пламъче", Николай Априлов и малкият актьор Марти, Ансамбъл "Чинари", Димитър Бербатов и деца от неговата фондация, Симона Пейчева и малки гимнастички от нейната школа и илюзионистът Дани Белев посветиха своите изпълнения на децата в беда и призоваха за подкрепа.
 
Като застъпници на "Българската Коледа" на сцената излязоха и журналисти от трите национални телевизии – БНТ, бТВ и Нова ТВ, лекоатлетката Мирела Демирева – спортист на годината за 2016 г., Кубрат и Tервел Пулеви,  академик Александър Балкански и тримата му внуци, Алфредо Торес и неговото голямо семейство, Ирина Тенчева и Иван Христов с децата им и  продуцентът Маги Халваджиян и неговият внук.

Към призива за подкрепа се присъединиха и българските войни от 61-ва Стрямска механизирана бригада, които направиха видеоклип, посветен на "Българската Коледа".
 
В рамките на предишните тринадесет издания на благотворителната инициатива "Българската Коледа" 3 409 деца са получили помощ, за да се преборят с болестта, общо 30 млн. лв. са събраните средства през годините и 229 лечебни заведения в цялата страна са получили като дарение съвременна високотехнологична апаратура за лечение и рехабилитация.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още по темата: Българската Коледа
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
1
 
! Отговори
ШАРАН БГ преди 7 години
На 20 /До кога/. " Две неща са безкрайни. Вселената и човешката глупост. За Вселената не съм сигурен !! " - Алберт Айнщайн
25
1
 
1
 
! Отговори
socialen преди 7 години
Колкото и да се опитват да внушават обратното, "благотворителността" на свръхбогатите се държи в граници.
24
0
 
2
 
! Отговори
socialen преди 7 години
Ако страната не беше превърната в дясна, неолиберална, турбокапиталистическа, то нямаше да има нужда от такива помпозни акции, парадиращи с нещастието на хората.
23
0
 
4
 
! Отговори
До 23 преди 7 години
То се вижда, че си провокатор, но да ти отговоряЯ защитнико на тези ***, да се обърнеш към предводителя за просията, който прецака Белене и да го питаш за парите.Също и към Борисов.Спомням си едно ято платени клакьори дето пя по всички телевизии колко безбожна била цената от руснаците за реакторите, а се оказа, че тя е 30% от цената на американците.И понеже турците не са глупави и на дистанционно управление от Американското посолство, цената за АЕЦ им се стори чудесна и купиха 4 броя.
22
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А, като стана дума за просията, възниква въпроса какво стана с заема от 26 милиарда, който ни уреди ГЕРБ.Нкога в историята на България до сега никой не е натоварвал българите с такъв воденичен камък.На всичкото отгоре, до ден днешен не стана ясно какво налага такъв заем и какво се случи с парите.Тия от държавната просия, които са оглавили така наречената "Българска" коледа, не могат ла да помогнат с част от тези пари?Така и така всички ще ги плащаме, поне да има нещо и за населението.
21
0
 
5
 
! Отговори
Българско заКоля преди 7 години
Дайте да дадете е стар български обичай, от който се накрадоха политици-предатели, ***-доносници, властолакеи, царедворци, комунисти, тикви, бастуни, пастирки и кой ли не, кой ли не! Няма по -*** и глупав народ от българския и затова ще да изчезне!
20
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На тази дата,в лето 1872 Господне,един български предател предаде Апостола на свободата.Да си спомним за тази дата, както и за онези предателите на съвременна България, довели до просешка тояга целокупния български народ,за сметка на своето лично благополучие и брагоденствие.
19
6
 
6
 
! Отговори
Краси преди 7 години
Браво!Помислете колко пъти по 2 милиона дадохме за поръчаното от комунистите оборудване за несъществуващата централа в Белене.Жокер-разделете един милиард и двеста милиона на 2.Няма прокуратура, няма виновни , няма осъдени.Затова винаги ще бъдем най-бедни и нещастни.
18
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тоест събраха по-малко от 3 млн. Аз ако знаех, че има такава акция щях да даря. Hа ден ни заливат със всякаква помия, но за една реклама на децата някак си забравиха.
17
0
 
13
 
! Отговори
до кога преди 7 години
Както винаги призива е дайте да дадете ,а не дайте да дадем. Чудя се колко от мазниците на снимката са се изръсили изобщо ,а и защо трябва да се просят пари след като от тях зависи колко,къде и защо се харчат.
16
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ти остави пиара, дето си правят.Грепа охранени шопари харчат милиони за да си правят кефа, а после оглавяват през месец поредната просия. Дайте да дадем... Ми дайте виеБългарска Коледа?!? Дрън, дрън...Президенството харчи милиони, за да си прави Плевнелиев безполезни екскурзии по света. Ами да си намали бюджета с два милиона и готово - няма нужда от измислената коледа.По-лошото е, че плащаме данъци и те не е ясно къде отиват.За нищо няма пари, а за малцинството и за лукс на управниците има.
15
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Народе,не ви ли омръзна да ви правят на ***??Значи,пари за нищо и по никакъв повод няма да дам,след като е под патронажа на *** и Пульо и да си правят пиар-а с мои парични средства,па ако ще и едно левче да е!!Преди месец,същите тези мишоци гласуваха бюджет в който 10% отиват за издръжка на мигранти/или говорим за минимум 2,максимум 4 МИЛИАРДА ЛЕВА/!!!В същото време се бият в гърдите,че от просията под техен патронаж били събрали "колосалната" сума от 2 милиона левчета!!Това,какво е??
14
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Dano da otidat sa bolnite deza ne v djobovete novobogataschite 26 g stanaha milioneri ot dalaveri
13
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тази инициатива , макар и благородна по своя замисъл, е живо доказателство за разпада на държавността у нас и лицемерието на политическата класа.Управляващите с едно щракване на пръсти могат да осигурят стотици милиони и да не се налага да се прави тази публична държавна просия, но....Да призоваваш бедните да дадат по 1лв., а в същото време да трошиш милиони държавни пари за глупости?! В това има нещо крайно арогантно и не е случайно , че всяка година се събират все по-малко пари.
12
1
 
18
 
! Отговори
Браво преди 7 години
Чудесно е, че хората, въпреки че голямата част живеят не кой знае колко охолно, са отделили по някой лев. Но някак ми се губи смисълът на това пенсионери и състрадателни хора да събират по 2 милиона на Коледа, а за избори да харчим по 40 милиона почти всяка година. Мисля, че мащабът е несравним. Дано поне и от тези пари не крадат.
11
1
 
14
 
! Отговори
шоп преди 7 години
На Българската Коледа никой от НоваТВ не си направи труда да представи Патриарха ни! СРАМ!Мазнеха се на отиващия си противоречив прецедент... Срам!А изцепката с показването на патрони и автомати беше просто лаишка.
10
1
 
15
 
! Отговори
Циник преди 7 години
Браво на отрудените българи , отделили от коравия си залък за дечицата! Хвала на тях - ако някой от дарителите прочете поста ми - изразявам предълбокото си уважение! Не е мъртва състрадателната черта на народа ни! Аз самия от години помагам финансово на семейството си в България! И някой долу беше писал - колко са дарили мазните демагози от снимката!
9
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Строим спортни зали всеки ден да има хората де да люпят тиквени семки, а за децата се сещаме само по Коледа. Добре, че все още има добри хора.
8
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Как не ви е срам бе, да лекувате децата срещу пари. Толкова ли няма два завода за лекарства и 5-6 лекаря на държавна сужба както някога
7
2
 
26
 
! Отговори
До 6 преди 7 години
Ако Лиляна Павлова се откаже от далаверата със санирането и даде този 1 милиард за децата,ех,колко дечица ще бъдат спасени.Само си помечтах малко,де.