Доставят първите 2 т храна на пострадалите в Хитрино

Българската хранителна банка е готова да приема допълнителни дарения
28 дек 2016 15:00,
17
Доставят първите 2 т храна на пострадалите в Хитрино
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Българската хранителна банка /БХБ/ ще достави утре първите 2 тона храна на пострадалите от катастрофата на влакова композиция с цистерни в с. Хитрино, съобщиха от хранителната банка.

Това е първата от доставките, които БХБ ще прави за 110 най-тежко засегнати от трагедията домакинства /останали без дом или със силно разрушени домове/ поне веднъж месечно през зимата на 2016-2017 г. Списъкът на домакинствата, които ще бъдат подпомагани, е изготвен от община Хитрино.

Програмата се осъществява в партньорство със Съюза на преработвателите на плодове и зеленчуци в България.

Подпомагането за по-дълъг период е възможно, благодарение на дарените 10 тона консервирани храни от фирми-членове на Съюза на преработвателите на плодове и зеленчуци в България.

"Програмата, която започваме в община Хитрино, е не само продължение на ежедневната ни и системна работа за спасяване на годна храна и предоставянето на подкрепа за нуждаещите се, но и израз на дългосрочен ангажимент", казва Цанка Миланова, изпълнителен директор на БХБ.

Тя допълва, че целта на организацията не е да предоставя помощ на хората в нужда само докато ги споменават в новините, а да се погрижи те да имат сигурност, поне що се отнася до ежедневната им прехрана, докато възстановят напълно живота си.

Българската хранителна банка е готова да приема допълнителни дарения на хранителни продукти, ваучери за храна, както и целеви финансови дарения от частни и корпоративни дарители.

Организацията ще продължи да събира храни чрез директно договаряне с дарители от своята мрежа, като осигурява цялостната логистика за безопасното съхранение и доставка на пакетите до нуждаещите се хора. За подготовката на пакетите са мобилизирани корпоративни и индивидуални доброволци.

Всеки желаещ да подкрепи каузата с доброволчески труд или дарение може да се свърже с Българската хранителна банка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още по темата: хранадаренияХитрино
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
2
 
! Отговори
66 преди 7 години
...толкова много пари за Хитрино ...2млн.ли. за топъл обяд до пролетта...изумих се..Грях ще е ако оставят хората само за единия обяд.. ,
9
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кой гледа свадба-кой брадва??Брадварите засега за наточили брадвите с обществените поръчки и надписване на разходи по фактури,които ще бъдат чинно платени от националния бюджет!!Сега му е майката!!Ден,година храни!!Днеска има,утре няма!!Зе едни сгоден случай за далавера,за други/наивниците от биомасата/-помощ към сънародници,съграждани,съселяни!!Въпрос на виждане и лична изгода!!!
8
0
 
6
 
! Отговори
ядосан преди 7 години
Възмутих се от цялата псевдо благотворителност и лицемерие около Хитрино и вие долни лицемери ми триете коментара ???Е, нема такава наглост като вашата!
7
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А нашите бедстващи кучета ги яли..(наши-не шведски данъкоплатци).
6
0
 
6
 
! Отговори
1 преди 7 години
Сегс прочетох,че просите и доброволен труд?наглост!!Я изкарайте всички затворници кокошкари,дето краднат бабите по селата.Да бачкат до припадък .
5
1
 
9
 
! Отговори
1 преди 7 години
Абе вие луди ли сте?Два тона????Или аз съм луда,че се възмущавам,а'?А на малкото 17 годишно момиче,чиято майка вчера е починала и сега е сам само на света,кой ще и помогне?Или тя е само един глас за изборите??При толкова отпуснати милиони и няма пари за 100 къщи???
4
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен7Идат избори:)
3
0
 
15
 
! Отговори
Василка партизанката преди 7 години
12 тона за 110 засегнати? Тия да не са лами?
2
1
 
12
 
! Отговори
Niki преди 7 години
А фирмата която е виновна за инцидента за това че са карали с превишена скорост, тя кога ще бъде наказана да възстанови щетите?Или тя е пак на наши хора и трябва да се плати всичко от бюджета?
1
0
 
9
 
! Отговори
Момо преди 7 години
Уау... След 2 седмици...Големи бързаци са тия.