След трагедията в Хитрино - напрежение сред хората

Започва бавното възстановяване на селото, сравнено от взрива
28 дек 2016 22:08, Петя Славова
10
След трагедията в Хитрино - напрежение сред хората
Снимка: Bulgaria ON AIR

След трагедията в Хитрино се наблюдава напрежение сред жителите на селото. Гюлен Реджеб е служител на местната община. Заедно със семейството си живее тук и става пряк свидетел на трагедията. От вчера обаче е временно назначен на граждански договор, докато не приключи подаването и оформянето на документите за възстановяването на щетите след фаталния взрив, съобщава Bulgaria ON AIR.

"От вчера сме назначени. Правим първо копие на документите за собственост, разпитваме хората какви повреди имат и се ориентираме какъв образец да им дадем, основно са за дограма, врати прозорци, счупени стъкла. Трима от работещите поне до колкото аз знам си имат друга работа, но в момента са я зарязали и са тук на граждански договор!", обясни Реджеб.

Още по темата

От 27 декември в Хитрино работят и трийсетте трайно безработни, които ще помагат за възстановяването. Част от тях са и от съседните села, за това от Общината са им осигурили безплатен превоз до селото.

"Тези тридесет души ги намерихме от селата Тимарево, Хитрино и Каменяк. Лицата, които ги назначихме са на длъжност общи работници и аварийно-спасителни, за два месеца и за четири часа на ден!", заяви зам.-кметът на община Хитрино Ихан Ахмед.

Оказва се обаче има сериозно напрежение сред местните жители заради топлата храна и помощите, които всеки ден се раздават на семействата. Някои от хората разказаха пред камерата на Bulgaria ON AIR, че голяма част от жителите злоупотребяват с безвъзмездните дарения.

"Има такива хора, които нямат нужда от помощ, гонят автобусите за помощ, а има семейства, които не са вземали до днес топла храна. Опитахме се с купони Има хора, които ги нямаше в Хитрино по десет години и като стана тая работа се завърнаха от Белгия, Холандия, от цяла Европа и се нареждат за помощи тук", сподели Стефан Стефанов, жител на Хитрино.

Въпреки напрежението обаче всички в Хитрино благодарят на обикновените хора, които помогнаха и продължават да им изпращат дарения.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
1
 
! Отговори
Защо ли преди 7 години
Не сме чували закани от българите или от българската държава да си върнем завладени от Турция земи! Но всекидневно мюсулманите включая османските идеолози ердоган и давутоглу като бесни сипят закани към България! Варварска нация с варварска мракобесна религия, на която хилядолетия няма да стигнат да се цивилизова!
3
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
няма значение вероизповеданието на хората в селото всички са засегнати независимо от това дали напълно или частично са разрушени къщите психиката на всички е засегната и сега ще почне политика на държавата която е разделяй и владей и облагоделствай вишестоящите ще направят така че хората обединени от трагедията да се намразят едни други ще използват селото в свой интерес вместо да им помогнат на всички еднакво ,защото нямат интерес хората да са единни това поведение съсипа странта
2
1
 
10
 
! Отговори
До турчин преди 7 години
Затова ли си дойдохте пак от Турция!? Не да помагате! Да хапнете ръката която помага!!!
1
5
 
37
 
! Отговори
До турчина преди 7 години
Като искаш "опека" от Турция ходи си в Турция. Там ще си опечен. България и българите нямат нужда от ново петвековно "присъствие" тука.