250 000 със запор на заплатите за Нова година

Причината - висящи дългове към ЧСИ-та и данъчните
Обновена: 29 дек 2016 08:06 | 29 дек 2016 07:39, Анисия Иванова
38
250 000 със запор на заплатите за Нова година
Архив: Булфото

Около 250 000 нашенци ще посрещнат новата година със запор на заплатата по данни на частните съдебни изпълнители у нас и НАП. Сметките показват, че всеки десети работещ у нас е с блокирана сметка заради висящи борчове.

При една трета от случаите обаче се е стигнало до запор на трудовото възнаграждение заради малък дълг от 20 до 50 лв. към КАТ или към друга държавна институция.

Доскоро подобни задължения се считаха за несъбираеми, тъй като рядко длъжниците доброволно ги плащаха в срок, а след това давността им изтичаше, обясниха за „Монитор“ бирници.

С промени в законодателството обаче в последните две години неплатените фишове към КАТ след третия месец се изпращат за събиране към публичните изпълнители на НАП. Те от своя страна пускат покана за доброволно изпълнение и ако дългът не се покрие в рамките на 2 седмици, следва запор на заплатата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
1
 
! Отговори
дебел депутат преди 7 години
желая ви весело прекарвано на нова година вкъщи , осигурил съм пасти и телевизор за всеки за да гледате времена и нрави .
26
0
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
До Анонимен нали ни управлява възпитаник на тошо защо се лютиш
25
0
 
13
 
! Отговори
ТРЯБВА преди 7 години
За глоби от Държавата съм съгласен . Но е крайно време да се Озаптят фирмите за бързи кредити . Даже в рекламите се насажда мнение че взимаш пари без връщане . А лихвата е в размер на 150 до 1500 % годишно .Тази Измама я няма дори в Държави с Хиперинфлация .Другото за което трябва да се самосезира НАП - Лотарията . СЕМ трябва да наложи контрол на рекламите - на Цигарите и Тютюневите изделия има надписи и снимки за Риска който поемате ако си купите . Трябва ЗАДЪЛЖИТЕЛНО в Рекламите да има РИСК .
24
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До До: 16 (Грабежа)Благодаря, че сметнахте броя на годините от 1944 до днес. Аз си спомням ясно 80-те години на соца и не намирам много общо със сегашното положение на нещата.
23
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До До: 16 (Грабежа)Ходят на море в Гърция, защото нашето Черноморие е съсипано. Който може да си позволи, разбира се.
22
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До До: 16 (Грабежа)Фърлят пари на ало-измамници, защото ало-измамниците са на свобода и действат.
21
0
 
4
 
! Отговори
Грабеж преди 7 години
До До: 16 (Грабежа)Всеки с акъла си.
20
4
 
6
 
! Отговори
До: 16 (Грабежа) преди 7 години
Айде, айде! Леко, леко! Баби фърлят по 20 бона през балкона на "ало" измамници, после бедни били! Всяко лято на море в Гърция - после бедни били!Малко ви е! Ще си плащате глобите иначе нъцки заплати!Оня ден някакъв прегазил хора нарочно на спирка на градския транспорт - по какво се различава той от ислямския терорист в Берлин?И не са ти виновни последните години: От 1944 г. до 2016 г. са си точно 72 години! Брой ги ако щеш!!! Ще стане почти век комунизъм!
19
1
 
15
 
! Отговори
Емигранта преди 7 години
Ама без да ми се оплаквате,щом сте теглили ще връщате.Аз една година пестях от залъка си да си върна подобни заеми(18 хил лв с лихви)на мен да не би да ми беше приятно.Добре,че имах шанса да дойда тук(Англия),че незнам как щях да ги върна
18
2
 
6
 
! Отговори
357 mag. преди 7 години
Идва видов ден ЧСИ та няма да има милост :))
17
0
 
18
 
! Отговори
Пишман преди 7 години
Колко хора получават заплати в България? Ако махнем деца, пенсионери, безработни, емигранти, колко остават? Че то всеки 3-4 работещ запориран.
16
3
 
8
 
! Отговори
ББ преди 7 години
Благодарете, че не са ви гръмнали с пропан бутан, докато си спите в къщите.Роб се връща. гроб се не връща.
15
0
 
21
 
! Отговори
Дъра-бъра преди 7 години
Не знам дали се изпращат към ПУБЛИЧНИ съдебни изпълнители. В Габрово неплатени местни данъци и такси към Общината се дават на ЧАСТЕН съдебен изпълнител. Което е вълшебно срастване на обществено и частно.
14
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 8То с всяка българска "заплата" плащаме една голяма глоба. Едва ли едномесечен труд струва от 480 докъм 800.
13
2
 
35
 
! Отговори
Грабеж преди 7 години
Така е, чаденца, за 27 години дотук ни докараха. От почти всеки българин със спестовен влог и всеки втори с чувствителни суми във влога до четвърт милион със запорирани заплати. Влоговете ги ограбиха навремето с деноминацията, каквото успяхме да натрупаме отново - със запори. Да не говорим, че направо опразват банки като КТБ.
12
3
 
11
 
! Отговори
ШАРАН БГ преди 7 години
Стадото трябва да се вкара у правия път !! Не може да има държава без репресивен апарат!!Ще ти издаде чичко полицай някакво наказателно постановление, а ти ще чакаш да му изтече давностния срок, нали ? И така до "н"-пъти. Н Я М А ГО.. При тая теЙника, като пресичаш границите на РБ, трябва да те преклещват, че имаш задължения към тази Държава, и че трябва да си ги платиш !! Ония, горе, ТИ си си ги избрал - да правят големи далавери! Разполагат и със здравето, и живота ти - не само с парите ти
11
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И после що сме слагали цветя на бай Тошо.
10
0
 
26
 
! Отговори
Верно преди 7 години
До Анонимен 11Да, това се говори в Габрово - че синът на частна съдебна изпълнителка е убиецът на 19-годишната Веси, която уж сама скочила от балкона. Близките ѝ от месеци всяка събота провеждат протестно шествие, но властите си правят оглушки.
9
4
 
35
 
! Отговори
Тато из Правец преди 7 години
Кой не скача е червен !!! Помните ли как скачахте като улави по площадите ? А ,честито !
8
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А синът на габровската изедничка звезделица звезделинова убива хора,но ушеф го прикрива. а оная сляпата, май е и оглупяла. А и тази статия е досущ като всичко в държавата,глупава, неясна и обслужваща интереси.