Яжте, пийте и се веселете, стресът и напрежението убиват!

Не лекувайте грипа с хомеопатични лекарства, нито с антибиотик
16
Яжте, пийте и се веселете, стресът и напрежението убиват!
Снимка: Булфото, архив

Стресът и напрежението причиняват сърдечно-съдови заболявания и повече пречат на здравето, отколкото това, което ядем и пием, коментира кардиологът д-р Сотир Марчев.

Още по темата

Така че спокойствие и само спокойствие, посъветва той.

Според него любовта към хората около нас е най-мощният фактор срещу стреса: " Отпуснете си душата и сърцето и се радвайте на празниците".

Кардиологът посочи пред Нова тв, че различни нации ядат и пият доста по-нездравословни неща от българите, но смъртността при тях е по-ниска от тази в България, така че явно проблемът при нас е отношението между хората.

"Италианци и французи пият много вино и ядат мазни сирена и имат по-малко инфаркти от нас, германците ядат мазни вурсчета и пият много бира и пак имат по-малко инфаркти от нас, така че яжте и пийте, но бъдете в добри отношения с другите, за да сте здрави", каза още д-р Сотир Марчев.

Лекарят посъветва да не се опитваме да лекуваме грипа с хомеопатични лекарства, нито с антибиотик.

"Един антибиотик, колкото и да е силен, не действа срещу грипа. Не се ваксинирайте срещу грип, тъй като сега вече е късно да го направите, а и 30% от хората, които съм ваксинирал вече се разболяха от грип", каза още той.

Според него е добре хората да познават тялото си - колко етажа могат да изкачат без да се задъхват, ако са три, значи няма проблем, да имат представа колко им е кръвното налягане, колко им е пулсът.

"Ако сте хронично болен, трябва да ходите два пъти годишно на лекар – това става при смяната на сезоните, когато сменяте летни със зимни дрехи и обратното, защото има и летни и зимни думи на лекарствата", посъветва кардиологът д-р Сотир Марчев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Така е докторе, но къде го това спокойствие с толкова комунисти, русофили и путинисти наоколо. Никога няма да има спокойствие и напредък, докато стадото е заболяло от бацила на болшевизма.
12
0
 
4
 
! Отговори
locust преди 7 години
Спрете да показвате политици по телевизиите и пишете каква е реалната картина в страната за да няма отрицателен стрес ( както писа човекът по-долу). А от хубави вести и позитивни новини , никой не бяга.Прави ми впечатление , че тези дни се набляга на "грипна епидемия" и градовете , които "участват" в "съревнованието". Ама кой ще успокои това ? Напротив , според мен хората се психират още повече в очакване и тегния град или област да се включи в ЕПИДЕМИЯТА!!!!!!!
11
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Лошите жени и кофти мъже лазят по нервите на околните.
10
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
A kade ispuskate seksa i 4algite i tapoto nivo tv s trifonov i velikia vesko marinov
9
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Отношението и не разбирателството, между хората е причината. Някакви мъже, които постоянно са недоволни от жените, живота, работата си. С не правене на нищо по цял ден искат пари да имат! Вместо да се веселят, създават проблеми, обиждат и се заяждат. Абсолютно безчувствени, но с претенции да бъдат обичани и харесвани. Безкомпромисни и при незначителен проблем. Неумението да поискат прошка, когато са обидили или наранили.Не умеят да си оправят отнишенията,когато са се докарали до там да не са ок.
8
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Убива негативния стрес, които се поражда най-често от бедност.Позитивния стрес (или ентусиазъм) за най-хубавото нещо, така че бачкайте повече вместо да ядете и пиете.
7
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Отношението и не разбирателството, между хората е причината. Някакви мъже, които постоянно са недоволни от жените, живота, работата си. С не правене на нищо по цял ден искат пари да имат. Вместо да се веселят, създават проблеми, обиждат и се заяждат. Абсолютно безчувствени, но с претенции да бъдат обичани и харесвани. Безкомпромисни и при незначителен проблем. Неъмението да поискат прошка, когати са обидили или наранили.Не умеят да си оправят отнишенията,когато са се докарали до там да не са ок.
6
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
до 5: Да му оцукаш кратунките на оня.
5
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименГоляма злоба , голяма простотия си ти другарю червен *** . Все Борисов ти е в устата . Ти да не си влюбен в него , че не можеш да дишаш без да го плюеш , че не ти обръща внимание .
4
1
 
8
 
! Отговори
Леля Пенка преди 7 години
Четвъртото винаги пропускате да го пожелаете, също както мен ме пропускат вече.
3
0
 
19
 
! Отговори
НАС преди 7 години
АКО СЕ ЗАМИСЛИМ ,КАКВО НИ ТРЯБВА, МИР ЛЮБОВ СПОКОЙСТВИЕ,НЕ МИЛИОНИ ,НО ОТ АЛЧНОСТ НЯКОИ НЕ МОГАТ ДА МИСКЯТ!!!
2
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Така че спокойствие и само спокойствие", хе-хе... "Спокоен съм, защото съм безнадежден" - великият Никос Казанджакис го е казал.
1
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това го сведете до знанието на Спасителят от Банкя.