Родното събитие на 2016: Румен Радев – бъдещият президент

Всеки трети читател на Dnes.bg определи президентския вот като най-важното за годината
218
Родното събитие на 2016: Румен Радев – бъдещият президент
Изборът на Румен Радев - събитие №1 у нас за 2016 година. Снимка: Reuters

Избори, референдум, политическа криза и оставки, бежанска криза, малко спортна радост и за съжаление... трагедии.

Такъв отпечатък остави в България отминалата 2016 година. И сега, след като тя вече е в историята, от екипа на Dnes.bg ще направим един последен поглед назад към нея, за да отбележим най-важните събития през отминалите 366 дни.

И по традиция тази равносметка е направена със съдействието на вас, нашите читатели.

Кое е най-важното събитие в България за 2016 година? В анкетата ни участие взеха 2875 души.

Изборът на Румен Радев за петия български президент е най-важното събитие за 33% от участвалите в допитването. През ноември бившият ръководител на родните ВВС победи председателя на Народното събрание Цецка Цачева в битката за Дондуков 2 и на 22 януари ще заеме мястото на Росен Плевнелиев като следващия държавен глава.

Трагедията в Хитрино, която потресе държавата в края на годината и отне живота на 7 души, се нареди на второ място сред топ събитията на годината според нашите читатели с 12% от всички гласували.

Точно толкова определят като топ събитието на годината и милиардите левове плащания по казусите КТБ, АЕЦ Белене и други, които бяха и трябва да бъдат платени.

Оставката на кабинета "Борисов" 2 и настъпилата политическа криза в края на годината е събитие №1 за 11% от гласувалите. След това решение България посреща 2017 година с правителство в оставка и с ясната перспектива за предсрочни избори през пролетта. А как ще бъдат проведени те не е съвсем ясно, след като наред с изборите, гласувахме и за референдум. Точно резултатите от народното допитване са най-важното събитие за други 11% от нашите читатели.

Бежанската криза и бунтът в Харманли събра 8% от гласовете на анкетираните за събитие на годината, а суетнята около евентуалния бъдещ кабинет – редовен или служебен, събра едва 2% от гласовете на читателите на Dnes.bg.

Цели 5% пък се зарадваха искрено на българката Гошка, която спечели огромния джакпот в испанската лотария, а 3% отчетоха като топ събитието на годината българското представяне на Олимпийските игри в Рио и най-вече на медалите, спечелени от българските момичета.

Смъртта на легендарния защитник Трифон Иванов, част от четвъртите в света, бе определено за най-важното събитие от 2% от читателите ни, а едва 1% се впечатлиха от обвиненията срещу екс и настоящи министри за Белене и ваксините, които разходиха целия кабинет до столичното следствие.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


218
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
То целия парламент ни е от червеена мафия, минали школовката на Кремъл, погледнете от 240 депутати неможе 5 да намерите, които дане са свързани по някакъв начин сБКП и ДС
69
3
 
10
 
! Отговори
Георги сс преди 7 години
Ей няма отърване от прегръдката на пияната червена сибирска мечка ,прекалила с лосиона за вана .
68
2
 
4
 
! Отговори
До 80 преди 7 години
Ама червената мафия не беше ли в ГЕРБ.Нали Цецка рабфака е бивш партиен секретар и каза,че не се срамува от това.Нали Бойко още пази червената си книжка,а Лилето е внучка на партиен функционер.Да продължавам ли?И тия стигат за да разбереш къде е червената мафия.А дано някой ден разберем къде отидоха милиардите,които взеха и кой окраде КТБ и защо не се намериха крадците.Май има много хора за затвора,как мислиш?
67
1
 
7
 
! Отговори
Ха,ха,хаа 81.... преди 7 години
Ами само в *** е така...!Ставаш Генерал---с 4-5-самолета , които и за Селското стопанство не стават...!Ама.... ЩОМ КАЖЕ ПАРТИЯТА БКП/бсп -----И ЗА ПРЕЗИДЕНТ СТАВАШ...!ПОСЛЕ ПИТАЙ -------ЗАЩО ТИ Е МАЛКА ЗАПЛАТАТА...... И МИЗЕРИЯТА ТЕ ГОНИ С МОТОРЕТКА.....!!!!
66
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А всеизвестната "майка" на нацията се изложи като кифладжийка,да не припомням,че дори "конграчулейшън"не може да каже за разлика от вожда,за който английския му е като матерен.Ха,ха,ха.Станахте за посмешище и пак не се предавате.
65
3
 
8
 
! Отговори
Този е: преди 7 години
Поредния "БАРЕК"- оф.....за президент!
64
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Йахаха бил един от най-оибрите пилоти в света, абе смешници тоя за 30 и кусур гпдини служба има 1400 часа нальот, с такъв нальот в Гърция и Турция и капитан неможе да стане, камо ли генерал, да не говорим за Израел дето правят по 450-500 часа нальот на година
63
3
 
12
 
! Отговори
ХА,ХА,ХАА-НЕ МЕ ТРИЙ преди 7 години
...кое му е истинското на Генерала...??!НИТО ЖЕНАТА ...НИТО ЗВАНИЕТО !!Напуснал жена си и децата си...Оженил се за любовницата си 2-седмици преди да го гудят за Президент...
62
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Георги,Георгииии,много одавна помниш,но аз помня още по-одавна.Тези комунисти,които преди 70 години са избивали,преди това тях са избивали и то тези,които ни въвлякоха във втората световна война и то на страната на губещите.Там също са загинали много хора.Затова и София е била бомбардирана от противника/днес наш съюзник/където също са загинали много хора.Те /царя и сие/убиха един от най-големите ни поети-Вапцаров.Но днес времената са други.Няма полза да се ровим в миналото,а да вървим напред.
61
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Генерал от авиацияга, един от 10-те най-добри пилоти в света. Признат и от Москва и от Вашингтон. А не като недоучилия пожарникаро-милиционер младши-лейтенант, произведен в чин генерал за една нощ след пиянски запой между създателите му Гоце и Ахмед.
60
4
 
7
 
! Отговори
Айде ,бе.... преди 7 години
...и кое му е "достойното" на тоя Генерал....??!!!Че командва 4-5- стари руски самолета ли..??!6-тия самолет , Любовницата ли му го вдига??Като напусне Президентството ... и Тя ли ше го напусне...?!?!
59
4
 
9
 
! Отговори
Георги сс преди 7 години
Не знам за ГЕРБ,но червените от 1944 ,яката ни клатят.Избиха 50 000 хиляди истински българи безпричинно.1989 си направиха дворцов преврат,обърнаха посоката ,но парата си остана в тях.Направиха си пазарна икономика и прогониха 2 0000 0000 млади хора.Румен Радев е поредната червена кукла на конци.Троянски кон долетял на продухан МИГ-29.
58
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Браво на Румен Радев - доблестен, скромен, Истински Генерал, а не като Догановското менте от село Банкя.
57
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Народа направи своя МАЖОРИТАРЕН избор-23% смазваща преднина.Останалото е мълчание в памет на ГЕРБ.
56
5
 
5
 
! Отговори
До 67 преди 7 години
Всъщност за какво му е на Решетников да лъже.И толкова ли ви е извратено и сбъркано мисленето,че не можете да си представите един достоен български генерал да бъде издигнат за президент няма значение от кого.Или във вашата партия мисленето е забранено.Там мисли само един човек,останалите слушат и изпълняват.Отделен е въпросът колко качествено е мисленето и на този,ЕДИНИЯ.
55
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Управникът трябва да бъде некадърен, крадлив и лъжлив. Иначе си е най-обикновен *** електорат.
54
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ех,мъка,мъкаааа.Защо е тая пяна на устата ви,бе гербери нещастни.Защо не се опитате да се погледнете отстрани за да видите колко сте некадърни,крадливи и лъжливи.Това виждат хората във вас.Затова ще си отидете безславно.
53
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ами ББ, РР и накрая КК в ГГ.
52
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен64 Какво очакваш да каже в ефир, че го познава от 80-те :) Хахахахаааа
51
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Фуражка Премиер, фуражка Президент и после се чудите що сме зле