Родното събитие на 2016: Румен Радев – бъдещият президент

Всеки трети читател на Dnes.bg определи президентския вот като най-важното за годината
218
Родното събитие на 2016: Румен Радев – бъдещият президент
Изборът на Румен Радев - събитие №1 у нас за 2016 година. Снимка: Reuters

Избори, референдум, политическа криза и оставки, бежанска криза, малко спортна радост и за съжаление... трагедии.

Такъв отпечатък остави в България отминалата 2016 година. И сега, след като тя вече е в историята, от екипа на Dnes.bg ще направим един последен поглед назад към нея, за да отбележим най-важните събития през отминалите 366 дни.

И по традиция тази равносметка е направена със съдействието на вас, нашите читатели.

Кое е най-важното събитие в България за 2016 година? В анкетата ни участие взеха 2875 души.

Изборът на Румен Радев за петия български президент е най-важното събитие за 33% от участвалите в допитването. През ноември бившият ръководител на родните ВВС победи председателя на Народното събрание Цецка Цачева в битката за Дондуков 2 и на 22 януари ще заеме мястото на Росен Плевнелиев като следващия държавен глава.

Трагедията в Хитрино, която потресе държавата в края на годината и отне живота на 7 души, се нареди на второ място сред топ събитията на годината според нашите читатели с 12% от всички гласували.

Точно толкова определят като топ събитието на годината и милиардите левове плащания по казусите КТБ, АЕЦ Белене и други, които бяха и трябва да бъдат платени.

Оставката на кабинета "Борисов" 2 и настъпилата политическа криза в края на годината е събитие №1 за 11% от гласувалите. След това решение България посреща 2017 година с правителство в оставка и с ясната перспектива за предсрочни избори през пролетта. А как ще бъдат проведени те не е съвсем ясно, след като наред с изборите, гласувахме и за референдум. Точно резултатите от народното допитване са най-важното събитие за други 11% от нашите читатели.

Бежанската криза и бунтът в Харманли събра 8% от гласовете на анкетираните за събитие на годината, а суетнята около евентуалния бъдещ кабинет – редовен или служебен, събра едва 2% от гласовете на читателите на Dnes.bg.

Цели 5% пък се зарадваха искрено на българката Гошка, която спечели огромния джакпот в испанската лотария, а 3% отчетоха като топ събитието на годината българското представяне на Олимпийските игри в Рио и най-вече на медалите, спечелени от българските момичета.

Смъртта на легендарния защитник Трифон Иванов, част от четвъртите в света, бе определено за най-важното събитие от 2% от читателите ни, а едва 1% се впечатлиха от обвиненията срещу екс и настоящи министри за Белене и ваксините, които разходиха целия кабинет до столичното следствие.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


218
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
110
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Как върви ремонтът на Деси, напредва ли?
109
1
 
6
 
! Отговори
Господари на ефира преди 7 години
Този генерал май ще спечели скункса.
108
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Щом Дъртофелия Нинова и Дебелиана Йотово са му бавачките, на тоя Генерал ....ше пада смех с него!Още от сега го изпързаляха с АПИ.Наложи се лично Лилето да му обяснява ,че това е СТАРА СДЕЛКА-още от години.
107
11
 
6
 
! Отговори
До Станой от Ахелой преди 7 години
Станойчо,стой си в Ахелой,маай шльокавица със сланина и остави политиката на тези,които разбират от тази работа.А генерала е мъж и половина,от тези,които са на изчезване в тая държава.
106
6
 
14
 
! Отговори
Кашпировски преди 7 години
.....ВЪПРОС НА ВРЕМЕ Е ....И ТОЯ ФЪРКО ДА СЕ УСЕРЕ..!НЕМА ДА СЕ ЧАКА ДЪЛГО....!!!!!
105
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ще си имаме президент, който перфектно знае как да набивак рак и да прави "равнис".Ах, летя от радост.
104
13
 
10
 
! Отговори
Ураааааа!!!!! преди 7 години
Саааамо Радев! Татата татата!
103
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Погледнете какво става с оценките към коментарите, когато е почивен ден и тук ги няма задунайските тролчета на Йотова. В работен ден ситуацията е тотално манипулирана.
102
6
 
19
 
! Отговори
izh преди 7 години
Фъркел на заплата. Летателни часове колкото едно лейтенантче на самолетоносач. Потомствен комунист т. е. злобен и вреден за държавата. Да ни е жив и здрав, че да има Европа какво да пише в учебниците, защо някои държави не могат да забогатеят при пазарна икономика. Ама то трябвало и АКЪЛ . Другото са драсканиците на тези дето папкат от системата
101
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До анонимен 135Селското стопанство го съсипаха комунистите през петдесетте години на миналия век, когато насилствено взеха земята на селяните.
100
21
 
9
 
! Отговори
Anonimen преди 7 години
Най-после си избрахме един истински мъж!Воя на хиените изпускащи кокала няма да го уплаши.Г-н Радев,народа е с вас.Знам,че няма да ни разочаровате.
99
16
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
кои сьсипа селското стопанство от 1 януари 1992 г ф димитров и сдс и виденовпострада без вина 27 години повтаряте едно и сьщо което изобщо не е вярнобьлгария я сьсипа сдс и ив костов кои приватизира авиокомпания балканкакво стана с боновите книжки и копмс записи
98
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Важното е, накъде ще подкара Еърбъзъ.
97
5
 
19
 
! Отговори
Отговор преди 7 години
До Самая Могучая в мире 134 Колко по далеко от Самая Ногучая в мире , колкова по добре...Хи, хиии!
96
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
134, ТИ ОТ САМАЯ МАГУЧАЯ ЛИ ФЕКАЛИШ ИЛИ ОТ ТАДЯВА- ЯВНО СИ КЪРМЕН ОТ ОБИРДЖИЯТА НА БАНКИ ЧИЧКО ЛЕНИН, БОГОТВОРИШ НАТВОРЕНОТО ОТ БАЩИЦАТА СТАЛИН И ПРИВЕТСТВАШ ABEIT MAHT FRIE NA ***, ТАКИВА БОЛНИ КОЛЕГИ НА ДИНКО СВИНСКИТЕ ОПАШКИ ЩЕ ИЗБЕРЕМ С МАЖОРИТАРНАТА, А СЪЩО И ДРУГИ НАПРИМЕР МАГИСТРАТИ С РАНГ НА ОКРЪЖЕН ПРОКУРОР КОИТО ЩЕ ОБЯВЯТ ЧЕ СА УБИТИ ЗА ДА РИТАТ ЕДНИ ФИНАНСОВИ ИНСТИТУЦИИ- СЛАДУРЕ СТЕ ВИЕ, НА ВАС ДА БЛАГОДАРИМ ЧЕ ВИ ИМА И НЕ ВИ ИЗБИРАМЕ И НА КЪДЕ ВОДИ ПЪТЯ КОЙТО НИ ПРЕДЛАГАТЕ
95
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ДНЕС, вие или тотално пропадате с неграмотния си стил на писане, но и форумът ви все повече заприлича на надписите в градските тоалетни! Или се вземете в ръце или отивате в канала! Отвращавате с нечистоплътността си!
94
17
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мой познат се опита да се кандидатира за работа в екипа на Радев. Беше много разочарован когато директно са му казали че подбора на кандидатите не се извършва от президента, а от Йотова и съпругата на Радев и ако не познава някоя от тях няма никакъв шанс за работа в екипа. От тук следват две неща. Първо, ясно е че всички постове ще бъдат заети от протежета на БСП, без да се даде приоритет на кадърността на кандидатите. Второ от къде на къде съпругата на президента ще подбира кадрите в екипа му?
93
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Извадки от епистоларните напъни на неграмотните днесаджии. Предупреждавам - тези "бисери" не са подходящи за хора без чувство за хумор. Наслаждавайте се:"с възобновяването на възобновената традиция" - тафталогична тафталогия изакана от неизтрезнял, но пиян и нетрезвен псевдожурналист. "През миналата година в Турция бяха упражнени редица атентати." А в днесс.бг и през изминалата и през новата продължават неуспешно да се упражняват в писателство, журналистика и литературен тероризъм.
92
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Другарки и другари И ОТ ДВАТА ЛАГЕРА ...за политик трябва да се съди по делата му, а не според това на коя политическа хранилка сте. защото има ценности по-високи от собствения ви търбух, например бъдещето на България!
91
15
 
31
 
! Отговори
НЕКА ,БЕ ..НЕКА БЕ.. преди 7 години
Нека харчат народната пара хората на Президента и Любовницата му!Тъкмо , като дойде бивщия Й мъж.../ДЕПУТАТА ОТ БСП/....да му е уютно , щото да може и ..."Тройка на разсъмване " да си направят!Те *** са така -- И ЖЕНИТЕ ИМ СА ОБЩИ!