Увеличават се случаите на домашно насилие у нас

Най-голям е броят на малтретираните жени в Пловдив
1 яну 2017 11:15,
91
Увеличават се случаите на домашно насилие у нас
Снимка: Bulgaria Air

Случаите на домашно насилие в България се увеличават. Най-голям е броят на малтретираните жени в Пловдив. Там за последната година са регистрирани 420 случая на насилие.

По този повод младежи решиха по нестандартен начин да насочат вниманието ни към проблема - като разказаха 16 истински човешки съдби върху 16 фланелки.

"Това са историите на много хора, които са пострадали и които са били жертви. Надяваме се това да достигне до повече и повече жертви на домашно насилие, за да може този проблем да бъде изкоренен", заявих организаторите пред Bulgaria ON AIR.

"Именно, когато ние видяхме тези фланелки, осъзнахме колко голям е проблемът и че той съществува. Хората подминават, четат фланелките и питат как да предоставят помощ", добавиха те.

Данните показват, че случаите на насилие стават все повече като освен жени, често малтретирани са и мъже в домашни условия. Увеличава се и броят на хората, които не мълчат за проблема, а търсят съдействие и подкрепа.

В центъра на Пловдив младежите раздадоха брошури и лентички от кампанията на десетки пловдивчани. Според тях насилието над хора е сериозен проблем, на който трябва да се даде гласност.

"Да не се страхуват и да търсят помощ. Докато ги пишехме, осмислихме сериозността на проблема и почувствахме, че сме на правилния път и трябва да продължаваме със същата енергия и желание", споделиха организаторите.

Те съветват всеки станал жертва на домашно насилие да потърси закрила от отговорните институции.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


91
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Bii ma,obicham ta!
13
7
 
5
 
! Отговори
nkavrakov преди 7 години
Ще им насилие защото материала е слабо образован с ниска култура и с.манталитет на диво животно хванато от гората.Дори и Бойко Борисов го е разбрал и ви го каза.Това е.
12
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Някой да е видял здраво и сплотено бедно семейство? Не аз не съм видял а и вие също! Дразгите и побоищата в семействота се зараждат от беднотията и недоимъка. Когато си задоволен и семейството е здраво. Когато недоимъка пиршествува в едно семейство там има скандали и побоища. Не вярвам психолозите да са по прости от мен и да не го знаят. Но от къде пък да знам че тези психопати не са с купени дипломи то в днешно време може да си купиш и министерски пост както една тиква си го купи..
11
8
 
15
 
! Отговори
м дааа преди 7 години
Никога не трябва да се оправдава насилието над жена , винаги има друг начин. И стига с тези извинения , че видиш ли тя го тормозела , харчела му парите , и бля-бля . Още малко ще изкарате ,че жената ви чака пред работата в деня за заплата и ви пребива и ви взема парите.
10
14
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И какъв мъж е този мъж, който не може да сплотява семейството, дори ако се наложи с твърда ръка? Каква жена и домакиня е тази, която плюе по този, който й дава дом, сигурност, деца и храна? Само една крачка след свободата е слободията и еврогейската криворазбрана толерастИя.Семейството, бракът и разбирателството са доброволна служба в името на по-висша цел, продължаването на рода и са неразделна част.
9
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
... заради нечестиви опити да се всее раздор в обществото ни. Нека всеки си знае правата и ЗАДЪЛЖЕНИЯТА, както и мястото в обществото и семейството и никой не се опитва да ги размени или надскача. От Адам насам хората са си все същите, както и ролите им в обществото и семейството.Нека всеки си знае мястото и да не търси теле под вола.Защото няма да го намери...
8
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тези феминистки еврокьорфишеци започнаха да ловят дикиш и у нас, с новия повей на евроатлантическата демокрация. Не подлагам на съмнение, че има малтретирани жени, но начинът по който се представя жената единствено като жертва е тенденциозен, като че ли тук живеят само неандерталци, които влачат жените си за косите в пещерата...Не смятам, че болшинството българи са гaмeни, както се опитват да ни ги представят разни феминистки. Напротив, има много възпитани мъже и общия кюп попадат и те...
7
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Епа нормално Пловдив да е на първо място по бити жени, все пак града се напълни със всякаква папл.ач от селата. То там нормални хора не останаха. Ходи обяснявай на селянина, че жена не се бие, че парко мястото пред блока не е негово, а е за всички, че в града има кръстовища и не се кара с газ до ламарините...
6
22
 
10
 
! Отговори
ММА боец преди 7 години
Жена, вързано куче и ром се бият ежедневно за норматив, иначе му озтървате края!!
5
17
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нашите пловдивски жени са по-темпераментни от другите и затова ще ядат повечко бой! :)
4
20
 
10
 
! Отговори
ля ля преди 7 години
от отдавна съм го казвал че всичко е заради жените! обвинявам ги за всичко както в моя живот така и в целия Свят! и те спекулират с това си положение! всяка жава да си знае гьола!и пак думите на един възрастен копривщенлия - ено време всички спахме на земята! жени деца животни! после докараха леглата - пружините! жените седнаха видяха телевизора и си *** майката! ама не - те искат ли искат!
3
11
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
jeni ta jenite ami majete koito bivat tormozeni psihi4eski denonoshtno ot jenite si te malko li sa ili tqh negi broite za hora
2
4
 
12
 
! Отговори
ха преди 7 години
често са малтретирани и мъже хаха, леля Минка като фане сопата
1
19
 
19
 
! Отговори
гражданин преди 7 години
тоя въпрос с ;битите; жени е мноого сложен.постоянно се тръби за домашно насилие итн. но рядко се съобщава ЗАЩО са бити.............щото има някои не само за бои.................