Апартамент, креватче... Родителите на Динко чакат подаръци

15-годишният баща нямало да се връща на училище, но и не искали още деца
3 яну 2017 09:20,
156
Апартамент, креватче... Родителите на Динко чакат подаръци
Снимка: bTV

Семейството на едно от първите български бебета, родени през 2017 г. – Динко, очаква помощ от държавата за рожбата им.

Желанията им са от бебешко креватче, та чак до апартамент. Непълнолетните родители и техните роднини живеят в ромската махала "Надежда" в Сливен.

Още по темата

В една къща живеят 15-годишният баща, бабата и дядото на новороденото бебе. Очакват и 13-годишната майка с Динко.

Семейството живее в две стаи, отделили са едната за младите, защото имат още един син, който е ученик.

Бащата на бебето не съжалява за случилото се. Казва, че има кой да се грижи за детето. Още не е решил дали ще продължи да учи.

За Златка път назад няма - тя от година вече не ходи на училище, а сега смело заявява пред bTV, че иска да си гледа бебето.

Семейството обаче засега не планира да има други деца.

Съгласно промените в Закона за семейните помощи за деца от началото на 2016 г. родителите на младите вече няма да получават детски надбавки. 13-годишната майка ще взема детските за Динко като ваучери.

Въпреки мярката с детските от миналата година в квартал "Надежда" е нещо обичайно момичетата да раждат на 13 или 14 години. От квартала е и Кортеза – най-младата майка, която роди едва на 11 години.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


156
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
92
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Егати и наглите *** смотани. Сега и подаръци чакали. Явно затова бързаха да ги обявят за първи родители на годината, за да се вдигне шум, да има от една страна хляб за журналистите, от друга, да може да им се уреди това-онова на тези. Ами нали ако видят, че действа, ще се юрнат да раждат от 13-годишни като луди. Вместо да се приложи закона, ни говорят за "традиции на това общество". Защо не се съсредоточат малко върху българските традиции...
91
0
 
16
 
! Отговори
Maks преди 7 години
Момиче на 14 е първата родилка в Белоградчик за 2017 година . Шведка да знаете ! Информационна агенция Фокус .
90
0
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Елементарно е...за да има прираст са нужни поне 3 деца в семейство,първите 2 са възпроизводство на родителите,а третото е прираст.Българите имат по 1-2 деца,защото са отговорни родители и преценяват,че нямат средства за отглеждане на повече деца.Реално с данъци те отглеждат и поне едно ромче. После 1/4 от тези българчета емигрират.Ромите се плодят,защото чакат ние да им отглеждаме ромчетата,те отговорности нямат само права и нагон.А след още 10-15 г като станем ние малцинство кой ще ги храни
89
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако това беше подсъдно, бая българчета също трябваше да са в затвора.Ако имаш дъщеря, просто се молиш да ползва кондоми и това е, друго не ти остава.
88
1
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Правенето на секс с малолетна е подсъдимо. Защо мълчи Цацаров? Защо въпросният осеменител не е вече в затвора? И тъй като и двамата са нарушители на законите в България не трябва да получат нищо от държавата.
87
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Виж, наясно съм, че шведите са ско.тове.Но, няма какво да се лъжем - българчетата вече не са много над тяхното ниво. Влез в което и да е училище и лошо ще ти стане. "Според данните (на теста PISA, б.м.), 30% от българските деветокласници (15-16-годишни) не достигат и минималното второ ниво и по трите предмета, което ги прави функционално неграмотни."Кофти, но това е истината. Тези след 3-4 години ще са на пазара на труда.
86
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И още нещо, в допълнение:Ако родителите на подобни влизат в затвора, това ще е само едно натоварване на бюджета. Не стига, че и сега ги хрантутим, а тогава ще са съвсем на наша издръжка :)
85
1
 
22
 
! Отговори
А пък в София, преди 7 години
пред църквата "Света Петка", често можете да видите една възрастна жена - бивша учителка, която стои там и проси. Дотам е изпаднала.Властимащите не могат да намерят пари, за да увеличат доходите на трудовите пенсионери, доблестно изработили целия си трудов стаж и паралелно с това изхранвали родителите, бабите и дядовците на тая от снимката. Удръжките върху заплатите не бяха малки и ергенски данък се събираше, за да има за вечно бременните ромки, докарани тук от Т.Ж., за да живеят на гърба ни!
84
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Каквото означава. Всякакви случаи има. Преди години едно момиче, от страх да не разбере майка й, беше крило бременността си толкова дълго, че накрая вече нямаше как да го махнат. Да, крайно тъ.па постъпка, но всичко се случва. И аз смятам, че 13-годишните имат други неща за правене, но това не означава, че са с акъла си за всичко.
83
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Що ни занимавате с тея...
82
0
 
24
 
! Отговори
Повтарям преди 7 години
По един по-здрав юмрук в безсрамните устенца, зейнали да викат "Дай!" и по един шут в г/за в посока към границата - да се махат от държавата ни тези две никому ненужни същества, заедно с биологичната единица, която са създали! Това е единственото, което заслужават да получат.Впрочем сбърках. Не е коректно да се пише, че са "никому ненужни". Нужни са и още как - на обитателите на двустайния коптор, в който ще се заврат да живеят. Сега такива помощи и лапачка ще завалят там! Как да не са нужни?
81
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какви подаръци ги гонят тея? Каква е тая наглост? Къде е прокуратурата и защо не са в затвора?!
80
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Прокуратурата е известена. Подайте по един сигнал и вие, за по-сигурно. Нека направим така, че извергщини като тази да не се случват никога повече в България!
79
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бъдещето на България!
78
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
семейството...алооо, джурналистчетата, тия женени ли са, че да ги наричате семейство?Ей сеиктир и пропагандата на престъпно поведение
77
0
 
50
 
! Отговори
Повдига ми се,докато преди 7 години
чета за дебелоочието им: Те ЧАКАТ подаръци и изразяват ЖЕЛАНИЯ !!!Защо ученичката Таня от Пловдивската математическа гимназия не е обявила такива желания и не е заявила, че чака подаръци?! Нали тази ученичка - с красиво, интелигентно и одухотворено лице - ни представи пред света достойно, като успя да отговори на въпрос, предназначен за учени-математици, а тя е само ученичка, но се справи с проблем, който е по силите на възрастен учен! Но няма наглостта на чо.веко.подобието от снимката по-горе.
76
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименКакво означава "ако реши да роди" ?! На 13 години не може да решава такова нещо. Може да избера училище, в което да учи, колеж, университет, професия, какъв езиков курс да запише, но не и да стане майка на 13 години.
75
2
 
39
 
! Отговори
Какво да получат? преди 7 години
По един як шут в г/за в посока към границата, нищо друго не заслужават!Вярвам, че ще дочакаме времето, когато такива нагли същества ще получават точно това, което са заслужили.А родителите на тези двамата - в затвора за сводничество на малолетни.И чрез принудителен труд да върнат на държавата парите, получени като детски надбавки и други помощи за двамата "млади родители"! Защото тези помощи са им давани, за да отгледат ХОРА, полезни на държавата, а не плевели-вредители и консуматори наготово
74
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До БобоМи айде отивай да помагаш, какво чакаш.Дай им направо твоя апартамент, не бъди нетолерантен.
73
58
 
2
 
! Отговори
Бобо преди 7 години
Мисля, че на младите родители трябва да се помага, те се борят с трудностите в живота и искат да си имат дечица. Не бива да бъдем нетолерантни, какъвто и етнос да бъдат те, нужна е помощ за отглеждането на младите българчета.