Апартамент, креватче... Родителите на Динко чакат подаръци

15-годишният баща нямало да се връща на училище, но и не искали още деца
3 яну 2017 09:20,
156
Апартамент, креватче... Родителите на Динко чакат подаръци
Снимка: bTV

Семейството на едно от първите български бебета, родени през 2017 г. – Динко, очаква помощ от държавата за рожбата им.

Желанията им са от бебешко креватче, та чак до апартамент. Непълнолетните родители и техните роднини живеят в ромската махала "Надежда" в Сливен.

Още по темата

В една къща живеят 15-годишният баща, бабата и дядото на новороденото бебе. Очакват и 13-годишната майка с Динко.

Семейството живее в две стаи, отделили са едната за младите, защото имат още един син, който е ученик.

Бащата на бебето не съжалява за случилото се. Казва, че има кой да се грижи за детето. Още не е решил дали ще продължи да учи.

За Златка път назад няма - тя от година вече не ходи на училище, а сега смело заявява пред bTV, че иска да си гледа бебето.

Семейството обаче засега не планира да има други деца.

Съгласно промените в Закона за семейните помощи за деца от началото на 2016 г. родителите на младите вече няма да получават детски надбавки. 13-годишната майка ще взема детските за Динко като ваучери.

Въпреки мярката с детските от миналата година в квартал "Надежда" е нещо обичайно момичетата да раждат на 13 или 14 години. От квартала е и Кортеза – най-младата майка, която роди едва на 11 години.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


156
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
1
 
33
 
! Отговори
Bobo преди 7 години
Затвор и за двамата.
71
39
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименБългария по принцип се води християнска държава, само че много християни аз не виждам.Виждам предимно фашисти и скотове, които имат толкова общо с християнската любов към ближния,колкото аз съм Батман.Затова ме е срам, че съм българин, срам ме е, че принадлежа към фашистки народ от оскотели и озлобени нищожства.
70
8
 
4
 
! Отговори
Българин преди 7 години
Ние винаги търсим проблемите само извън нас, в частност в ***. Истинските българи и патриоти трябва да осъзнаят, че сме стигнали до там,че най-полезни за нацията ни са хората, които създават големи семейства, раждат българчета. Всички сме станали егоисти и за да не си нарушим собствения конфорт правим по едно, най-много две деца. Знаете ли, че най-големия фактор че сме оцелели като българи освен религията и бита ни са били големите семейства и то отгелдани в по-трудни времена.
69
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако им дадат нещо, всички ромки от пети клас в училището ще се юрнат да раждат,България християнска държава ли е ? Ако е християнска трябвя дя знаят че християнски закони не дават благословия за бракаве и деца на непълнолетни. В Ирландия такива ги затварят на принудителен труд докато навършат пълнолетие и им отнемат децата
68
13
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименНормално е да не виждаш щастливи родители.Вашите сигурно са се опрасили по партийна заръка,пръкнали са те с връзки,и са те отгледали по задължение.
67
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А ако реши да роди и го направи, бихте ли прекарали 5 години (примерно) в Сливенския?
66
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 72Къде са тия щастливи родители?На снимката виждам дебела овца пред паша, която не осъзнава нито какво е направила, нито какво я чака оттук насетне.
65
0
 
25
 
! Отговори
. преди 7 години
Желанията на младото "семейство" са съвсем разбираеми- креватче за бебето, апартамент...Това е чудесен повод и много подходящ момент, ромската "общност", съветвана от бхк да организира кампания в ромските махали за събиране на средства за младите.Когато видя реална проява на ромската солидарност и загриженост, може и аз да помогна- с малко, но от сърце.бхк- нещо не ви чуваме, когато трябва да се дава, но ни проглушавате ушите, когато вашите "хора" искат нещо (или по-скоро искат всичко).
64
34
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Aз пък се радвам на такива новини.Първо се радвам за щастливите родители.Второ, радвам се, че още има кой да ражда в тази долнопробна държава,няма да изчезне България.
63
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 68Кои са тия нас? Това че вие сте импотентен от прекалено много пиене и пушене на евтини цигарки си е лично ваш проблем.
62
5
 
14
 
! Отговори
Майка преди 7 години
До АнонименАко дъщеря ми забременее, ще я заведа при гинеколога да направи аборт. Няма да си съсипва бъдещето заради една грешка, за която и аз ще имам вина като майка,защото не съм я възпитала
61
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Айде честито им за проваления живот. Ще снесат още 5-10 в най-скоро време.Гаранция че нищо няма да получат и до няколко години ще продължаваме да ги гледаме по новините да реват колко са бедни, а хората в коментарите ще се тюхкат каква е тая жестока държава и как може така да не издържала хората в нужда.
60
39
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да са живи и здрави, те са бъдещето на България.И да не чувам, че са за нещо виновни.Какво са виновни?Че не са пркажени и ялови като нас ли?!?!?!?
59
1
 
45
 
! Отговори
Сократис преди 7 години
Това,че едно момиче е достигнало фертилната възраст не значи,че е годно да ражда и отглежда дете.Тук надделяват животинските инстинкти пред човешките и по този начин тази разновидност на Хомо сапиенс се доближава повече до предходния нему вид...Родителите трябва да възпитават поколението си а във случая тези родители на какво ще възпитат децата си?!Виждате,че самите родители на тези "родители" са били същите и са възпитали децата си по свой образ и подобие...На ход са Омбудсманът и Прокуратурата
58
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе ти добре ли си...Я си представи, че дъщеря ти забременее от глупост от някой съученик (те сега от 13-годишни се почват, уверявам те). И какво, ти ще лежиш в затвора, така ли?Да си тегли щерка ти от акъла. Като го е направила, че и родила, да му мисли. Ти си направил, каквото си можал.Няма нормална държава, в която да лежиш ти, защото щерка ти родила на 15. Пък и това, което я чака после, е по-лошо и от кафеза май.
57
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Динко-свинските опашки , Динко бебето , Динко дядото на бебето
56
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Динко вече го познаваме ама бебето Динко е нещо другo , Динко българин и Динко ромче нещоне пасва тука
55
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Интересно от кога имат българсмите си имена , вероятно от време на Хан Аспарух след като роми-ковачи са подковавали конете му
54
1
 
29
 
! Отговори
iSiktir преди 7 години
До до 45Затвор за дядовците и бабите, как за кого...! Съвсем изкука тоя народ, махни-махни... Докато са непълнолетни родителите им носят отговорност. Е, това - в нормална държава, де, тука педофилията се спонсорира от "държавата"...
53
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бебето се казва Динко а Динко от Ямбол-тарсача на Бежанци , той сега какъв е , нима е съвпадение на имента , ромче ама партиотче