Апартамент, креватче... Родителите на Динко чакат подаръци

15-годишният баща нямало да се връща на училище, но и не искали още деца
3 яну 2017 09:20,
156
Апартамент, креватче... Родителите на Динко чакат подаръци
Снимка: bTV

Семейството на едно от първите български бебета, родени през 2017 г. – Динко, очаква помощ от държавата за рожбата им.

Желанията им са от бебешко креватче, та чак до апартамент. Непълнолетните родители и техните роднини живеят в ромската махала "Надежда" в Сливен.

Още по темата

В една къща живеят 15-годишният баща, бабата и дядото на новороденото бебе. Очакват и 13-годишната майка с Динко.

Семейството живее в две стаи, отделили са едната за младите, защото имат още един син, който е ученик.

Бащата на бебето не съжалява за случилото се. Казва, че има кой да се грижи за детето. Още не е решил дали ще продължи да учи.

За Златка път назад няма - тя от година вече не ходи на училище, а сега смело заявява пред bTV, че иска да си гледа бебето.

Семейството обаче засега не планира да има други деца.

Съгласно промените в Закона за семейните помощи за деца от началото на 2016 г. родителите на младите вече няма да получават детски надбавки. 13-годишната майка ще взема детските за Динко като ваучери.

Въпреки мярката с детските от миналата година в квартал "Надежда" е нещо обичайно момичетата да раждат на 13 или 14 години. От квартала е и Кортеза – най-младата майка, която роди едва на 11 години.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


156
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
0
 
23
 
! Отговори
Васо преди 7 години
И дипломки за завършено основно, че да може да "изкарат" курсове за шофиране. Да не се чувстват дискриминирани милите. Няма да возят това бебе в каруца.
51
0
 
41
 
! Отговори
Защо?! преди 7 години
Апартамент, креватче... нова кола (нищо, че бащата няма години за книжка и без това няма да му трябва), екскурзийка до Дубай, че да идат младите на меден месец... Пък ние понеже много сме учили и ни "мързи" да гледаме деца, ще плащаме. И това, ако е съвременна държава...
50
0
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И после защо няма пари за пенсионерите, за лекарите, за полицаи, за учители, за болните деца... Ами защото храниме почти 2 милиона ей такива па.разити, обгрижването на които ни струва 3 милиарда лева всяка година. Но не са виновни те, не са! Кучето скача според тоягата!!!
49
11
 
21
 
! Отговори
123 преди 7 години
Родил се е поредният избирател на ГРОБ! Настанете го в нов апартамент!
48
0
 
48
 
! Отговори
Илко преди 7 години
"такава била традицията им"В Индия,по време на английската окупация се събрала тълпа на площада за изпълняването на нещо.Английски военен с висок чин се поинтересувал какво празнуват индийците,отговорили му,че млад мъж е умрял и според индийската традиция,жена му се погребва жива с него!Английския военен отишъл при тъплата и казал"-Който извърши този ваш "традиционен ритуал" ще бъде вързан на дулото на оръдието и ще бъде разкъсан!"Такава е нашата традиция в Англия"-отсякъл военният!
47
4
 
9
 
! Отговори
до 45 преди 7 години
Затвор за кого? Самият баща е непълнолетен......секс между 13 и 15-годишни е нещо нормално за съвремието, не само сред ***! И защо да им взимат детето? За да се пълнят домовете за сираци, където растат бъдещите сигурни престъпници?!Изобщо не е това решението на задълбочаващата се ***....
46
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Очаквайте следващия репортаж за известното семейство да е от пищната сватба в Сливен с много подаръци... ааа , булката ще е бременна с третото до тогава.... все пак трябва да навърши 16.
45
1
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В една нормална държава няма да го чака арест и затвор, пич.Чакат го доста по-лоши неща.Разбирай - обясняват му, че няма право на помощи (или са супер минимални в неговия случай) и че трябва да си намери работа, за да гледа детето. Да е мислил.
44
1
 
24
 
! Отговори
Щерев преди 7 години
Все по-близо до *** ценности! Днес Сливен - утре и останалите махали...
43
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименАми да, щом дядото е на 33, тя прабабата е на 46, и тя може още дет се вика!
42
2
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Апартамент, креватче... Родителите на Динко чакат подаръци"На мен и жена ми защо никой не е направил подаръци? Подариха ми само сметките от болницата... после ми подариха детски личен лекар, дето е абсолютен *** и му плащам по 30 лева да идва да види детото ми...На тия родители да им подарят призовка за съдебни дела!
41
1
 
59
 
! Отговори
един преди 7 години
Не бих желал да ме мислят за злобен, а още по-малко за расист, но в една нормална държава малкият *** наричан "баща" не би трябвало да очаква апартамент и подаръци, а арест и затвор.НИКОЙ не е написал Наказателния кодекс САМО за българите и в него доста добре е описано как се наказва секс с малолетни и непълнолетни.Затвор и отнемане на новороденото. Имали били *** обичаи?!? А ние дали имаме държава и законност???
40
0
 
32
 
! Отговори
Пpoкуpaтура преди 7 години
Арееее, oвцeтe, стига сте блеяли, марш да бачкате, че има само за охраната на Пеев и Доганов 6 милиона да плащате, отделно Блеене, КТБ...!!!
39
4
 
21
 
! Отговори
Вики преди 7 години
До Анонимен Г-не или г-жо, !то има такива партии, които в програмите им е заложено спиране на помощите, само че за съжаление българския народ не иска да им даде възможност да управляват, продължава да гласува за "традиционните" управляващи от 27 години! насам! Дано на предстоящите парламентарни избори да имат още повече гласове отколкото на президентските!
38
1
 
50
 
! Отговори
от катуна преди 7 години
Цацаров да бъде подведен под отговорност за неспазване на закона за секс с малолетни!! И не само той, а всички съдебни служители, които не си вършат работата и с това насърчават демографския бум при "..........".!! Самите съдебни чиновници са за затвор!!
37
1
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Случаи като този - хиляди! Но, къде е прокуратурата да се самосезира?! Това е явно нарушаване на закона! Деца раждат деца!!! Хайде, нали всички сме граждани на България и законите (Уж!) важат за всички!
36
1
 
34
 
! Отговори
А..... преди 7 години
А един дърт български не искат ли? Та чак в родината си Индия да се скрият. Вместо родителите да плащат за децата , те искат.
35
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
КВа книга вЕ колега, та тя не може да си напише името , ти искаш да чете.... и на къФ език да е написана книгата!!!
34
1
 
29
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
знаят да искат ама не и да дават да вьрви на училище този калпазанин нямадруго спасение
33
1
 
55
 
! Отговори
Подаръци? преди 7 години
Ако бяхме нормална държава, вместо подаръци трябваше да очакват обвинение за секс с малолетна и заслужена почивка в затвора за героя!После искайте пак да спазваме законите...!