Апартамент, креватче... Родителите на Динко чакат подаръци

15-годишният баща нямало да се връща на училище, но и не искали още деца
3 яну 2017 09:20,
156
Апартамент, креватче... Родителите на Динко чакат подаръци
Снимка: bTV

Семейството на едно от първите български бебета, родени през 2017 г. – Динко, очаква помощ от държавата за рожбата им.

Желанията им са от бебешко креватче, та чак до апартамент. Непълнолетните родители и техните роднини живеят в ромската махала "Надежда" в Сливен.

Още по темата

В една къща живеят 15-годишният баща, бабата и дядото на новороденото бебе. Очакват и 13-годишната майка с Динко.

Семейството живее в две стаи, отделили са едната за младите, защото имат още един син, който е ученик.

Бащата на бебето не съжалява за случилото се. Казва, че има кой да се грижи за детето. Още не е решил дали ще продължи да учи.

За Златка път назад няма - тя от година вече не ходи на училище, а сега смело заявява пред bTV, че иска да си гледа бебето.

Семейството обаче засега не планира да има други деца.

Съгласно промените в Закона за семейните помощи за деца от началото на 2016 г. родителите на младите вече няма да получават детски надбавки. 13-годишната майка ще взема детските за Динко като ваучери.

Въпреки мярката с детските от миналата година в квартал "Надежда" е нещо обичайно момичетата да раждат на 13 или 14 години. От квартала е и Кортеза – най-младата майка, която роди едва на 11 години.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


156
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
1
 
55
 
! Отговори
Гацо Бацо преди 7 години
До там ли я докарахте Господа управници ? Да искат подаръци , че са се на......ли за една Фафла !
31
2
 
54
 
! Отговори
1 преди 7 години
На съд! Откъде накъде държавата ще им плаща, тоест ние, за да се размножават?
30
0
 
52
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
Хубаво си говорим ние тук,ама държавата като нищо ще им подари апартамент.Забелязал съм,че каквото и да си говорим керванът все си върви.Никой не ни чете коментарите.Сами сме.За това и "ромите" са толкова самонадеяни.
29
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да се обади на кривата джука за спонсорство, белким ги задържа тия титани в училище, поне да могат да си намерят името в списък.
28
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В ромското включване е предвидено от държавата и стимулиране да раждаемостта.Сега се очаква и някое *** да роди в детската градина.
27
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Прав си, но коментара ми за Дарвин е ироничен.
26
1
 
38
 
! Отговори
д'Арвин преди 7 години
До Анонимен 24Дървин не е сбъркал, ами ние не сме внимавали в час... Човеко е казал, че оцеляват НАЙ-ПРИСПОСОБИМИТЕ, не най-умните или най-'убавите... А КОЙ им е създал условия за процъфтяване на пeдoфилиятa, а? Жокер: не е Дарвин...
25
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
забравили са да поискат кола. зер *** да го разхождат до карандила,насам,натам.
24
0
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ще гласувам за тази партия,която в програмата си предвиди спиране на всякакви помощи за *** !
23
0
 
35
 
! Отговори
IVo_1 преди 7 години
А що не си поска акъл, та да види какво е сътворила? Никой не й е длъжен! Да завърши, да си намери работа и да се оправя като всички останали хора. Какво ми е заискала, всеки знае да иска. А какво е дала за да получи, е това вече е друг въпрос.
22
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Отрицателната селекция в действие. Дарвин някъде е сбъркал.
21
0
 
37
 
! Отговори
Шyкapиcтaн преди 7 години
Най-хубавото е, че това е съвсеееем изолиран случай. добре, че не е масова практика.... Браво на прокуратурата, eвaллa на съдиите! Заслужават мигновено пенсиониране и 20 години отдих в Северна Курея!
20
0
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
мургавото едва се е пръкнало,и веднага - апартамент. аз съм вече пенсионер и съм пропуснал,но сега искам хотел,т.е. хотелски комплекс. един на слънчев бряг и един на банско. заради пропуснатите ползи в годините.
19
0
 
64
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Aре бе, а нормалния клет редови български човечец слага презeрвативи, понеже го е страх да не си направи дете, понеже не може да събира парички да го гледа. В същото време някой жули чушката на голо и не му пука и после... "чака подаръци" и социални помощи, все едно всички ние сме ДЛЪЖНИ да го издържаме, него и детето му.
18
0
 
55
 
! Отговори
8 преди 7 години
ШВЕДИТЕ ИСКАЛИ РАВНИ ПРАВА С БЪЛГАРИТЕ.ЧУДЕСНО!И ДВАМАТА РОДИТЕЛИ НА СЪД ,СЪЩО И ТЕХНИТЕ РОДИТЕЛИ.ДИНКО СЕ ДАВА НА ПРИЕМНО СЕМЕЙСТВО.И АЗ ИСКАМ РАВНИ ПРАВА С ШВЕДИТЕ!
17
0
 
33
 
! Отговори
Аха преди 7 години
До Анонимен 18Бащицата може да е бил на 14 като е обичал хАйшето, но дедовците не са!! АКО ИМАХМЕ ПРАВОСЪДИЕ щяха не един, а поне 5 члена да намерят, но не - задачите на цацаратурата са съвсем други...
16
1
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Баце, няма как бащата да иде в затвора. На 15 е. Няма начин.Единственият път за изтръгване на такива неща са законови промени. Ако родиш дете и си под 16/18 години - никакви помощи. Ако имаш повече от 2 деца - никакви помощи за трето.
15
0
 
42
 
! Отговори
БХК преди 7 години
Бавно върви, бавнооо... Докато няма масово 20-годишни баби и дедовци не се брои!ДАРИТЕЛСКА КАМПАНИЯ ЗА ПООЩРЯВАНЕ НА ПEДOФИЛИЯTА ТРЯБВА!
14
1
 
47
 
! Отговори
Баба Яга преди 7 години
Ето затова уважаеми сънародници българи, заплатите ни ще бъдат мизерни. Че то как се издържат около 1 милион ".........."/шведи, както казва по-долу пишещия/!!! Но нека ни така като не можем да се вдигнем и да изметем всички доскоро управляващи!!Само си чешем езиците по форумите и така нищо не се променя. Държавата ни вече не е България, а Ц***нария! Българите вече сме малцинство в Южна Б-я.
13
0
 
72
 
! Отговори
д-р Исня преди 7 години
Браво на тази социална държава. Нека дава майчински на 10 годишни...Парадокс - уж незаконно ши6ането на деца, а в същото време се подпомага! В Парламента явно има доста педофляци, за да се поддържа този закон!