ГЕРБ отвърна на БСП: 2-та млрд.- за "Белене" и саниране

Корнелия Нинова обаче пак не трае: Излъгахте!
Обновена: 6 яну 2017 19:36 | 6 яну 2017 19:20, Веселина Йорданова
103
ГЕРБ отвърна на БСП: 2-та млрд.- за "Белене" и саниране
Димитър Главчев. Снимка: БТА

За саниране и по проекта "Белене" са платени двата милиарда лева излишък от бюджета. Това заяви Димитър Главчев от ГЕРБ на пресконференция в централата на партията в отговор на пресконференция на БСП, на която лидерът на социалистите Корнелия Нинова попита за какво са използвани парите.

Главчев обясни, че 1,2 млрд. лв. са били платени по проекта "Белене", а един млрд. лв. са дадени за програмата за саниране на жилища.

Още по темата

"Разбирам заострения глад към финансови средства от страна на колегите от БСП, въпреки че ако се върнем назад във времето, по-скоро ще установим, че здравословният глад за тях е по-полезен за обществото, тъй като тогава средствата се усвояват от гражданите, а не от управляващите", коментира Главчев, цитиран от БТА.

Той напомни, че 2014 г. е завършила с дефицит в бюджета от 3 млрд. лв., а правителството на ГЕРБ завършва 2016 г. с излишък от 1.5 млрд. лв.

По думите му на изборите гражданите ще кажат дали искат отново "огладнелите от БСП" да изразходват техните средства или предпочитат стабилна държава.

Последва бърз задочен отговор от соцлидера Корнелия Нинова в съобщение до медиите.

"Господин Борисов, получихме отговор на първия си въпрос. Двата милиарда лева от излишъка сте изхарчили за плащане на дълга за АЕЦ "Белене" и за саниране. Не получихме отговор на втория въпрос: Защо излъгахте?

На 3 август 2016 на заседание на МС, заявявате: “като видях как си потърквате ръцете, да Ви кажа – не си мислете , че това са пари за харчене, а излишък – думата означава, че това ни е буферът", припомня Нинова.

По думите й към тази дата българското правителство вече знае за дълга по "Белене", тъй като решението на Арбитражния съд е излязло месец по-рано.

Тя допълва, че средствата за саниране са заложени в бюджета за 2016 година и към онзи момент Борисов също знае за тях.

"Въпреки това заявявате, че излишъкът няма да бъде харчен. Какво се промени от август до септември, че посягате на излишъка и извършвате тези две плащания", пита Нинова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


103
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
24
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз също имам един въпрос към другарката Нинова :"Оправи ли стареца Решетников или още сте на цуни-муни ? "
7
2
 
13
 
! Отговори
до Надя Николова преди 7 години
До кога ще се пишете с женско име ?.
6
27
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе няма ли кой да оправи Курнелката че да миряса най-после.
5
8
 
24
 
! Отговори
бай Петко преди 7 години
Колко похарчи баба Цецка за президентската кампания, почти 1 млн. лв. повече от Румен Радев и...пак загуби. "...много пари пръснахме и никакъв не го обр..хме..."
4
9
 
37
 
! Отговори
грубиян преди 7 години
Саниране в Република България=ромски бригади лепят най-скъпия стиропор в света на приятели на герберастите.
3
7
 
45
 
! Отговори
Ъъъ преди 7 години
Един милиард за саниране? Чрез данъците си цял народ плаща на 20,000 души, обитаващи двеста жилищни сгради, да се направи основен ремонт, който ще им излезе безплатен и ще намали наполовина битовите разходи на живеещите в тях през следващите 10 години. А кой ще плати ремонта да жилищата на останалите 6,980,000 българи, които също плащат данъци?А нали се сещате кой и на какво основание определя кои сгради да се санират?
2
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А не можете ли и ГЕРБ, и БСП да се продъните вдън земя?
1
7
 
39
 
! Отговори
смЕх преди 7 години
Милярди за стиропор мафията по света може само да си мечтае за такива пари .