ГЕРБ отвърна на БСП: 2-та млрд.- за "Белене" и саниране

Корнелия Нинова обаче пак не трае: Излъгахте!
Обновена: 6 яну 2017 19:36 | 6 яну 2017 19:20, Веселина Йорданова
103
ГЕРБ отвърна на БСП: 2-та млрд.- за "Белене" и саниране
Димитър Главчев. Снимка: БТА

За саниране и по проекта "Белене" са платени двата милиарда лева излишък от бюджета. Това заяви Димитър Главчев от ГЕРБ на пресконференция в централата на партията в отговор на пресконференция на БСП, на която лидерът на социалистите Корнелия Нинова попита за какво са използвани парите.

Главчев обясни, че 1,2 млрд. лв. са били платени по проекта "Белене", а един млрд. лв. са дадени за програмата за саниране на жилища.

Още по темата

"Разбирам заострения глад към финансови средства от страна на колегите от БСП, въпреки че ако се върнем назад във времето, по-скоро ще установим, че здравословният глад за тях е по-полезен за обществото, тъй като тогава средствата се усвояват от гражданите, а не от управляващите", коментира Главчев, цитиран от БТА.

Той напомни, че 2014 г. е завършила с дефицит в бюджета от 3 млрд. лв., а правителството на ГЕРБ завършва 2016 г. с излишък от 1.5 млрд. лв.

По думите му на изборите гражданите ще кажат дали искат отново "огладнелите от БСП" да изразходват техните средства или предпочитат стабилна държава.

Последва бърз задочен отговор от соцлидера Корнелия Нинова в съобщение до медиите.

"Господин Борисов, получихме отговор на първия си въпрос. Двата милиарда лева от излишъка сте изхарчили за плащане на дълга за АЕЦ "Белене" и за саниране. Не получихме отговор на втория въпрос: Защо излъгахте?

На 3 август 2016 на заседание на МС, заявявате: “като видях как си потърквате ръцете, да Ви кажа – не си мислете , че това са пари за харчене, а излишък – думата означава, че това ни е буферът", припомня Нинова.

По думите й към тази дата българското правителство вече знае за дълга по "Белене", тъй като решението на Арбитражния съд е излязло месец по-рано.

Тя допълва, че средствата за саниране са заложени в бюджета за 2016 година и към онзи момент Борисов също знае за тях.

"Въпреки това заявявате, че излишъкът няма да бъде харчен. Какво се промени от август до септември, че посягате на излишъка и извършвате тези две плащания", пита Нинова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


103
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
6
 
6
 
! Отговори
без майтап преди 7 години
Главчев, много хубава шапка ти е подарила баба ти. Само че, на празна барака покрив не и трябва!
47
3
 
2
 
! Отговори
ъ преди 7 години
АМИ ТЕ ПРОСТО СИ КРАДАТ ЗАЕДНО ОСТАНАЛОТО Е ОТ ЛУКАВАГО !
46
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Саниране ли?КРАДЕНЕ!Това е истината.Вместо да санирате частните домове на хората-което би трябвало да си е тяхно задължение или желание,вие напипахте огромната далавера,където куче влачи,диря няма и сега ни облъчвате с тази мантра,пък който се хване-хване.Вместо това,да бяхте сложили филтри на комините на хората,които се отопляват с твърдо гориво,защото само в София замърсеността на въздуха беше 9 ПЪТИ над допустимата норма.Страх ме е да си помисля за другите населени места.ЕС затова ви глоби.
45
1
 
7
 
! Отговори
Нас преди 7 години
Четете кой предизвика Виденова та зима ,как и защо!? Защото и децата вече знаят! Не слагайте Видинов до крадците ! Един столипеновски ц.....Мин стои зад всичко! Но вие усложливо забравяте!!!
44
4
 
9
 
! Отговори
Гошко преди 7 години
Главчо, за АЕЦ-Белене е ясно, ама за санирането не обичате да обяснявате! Там печалбата не пада под 50% , така че има и за вас, управляващите, и за шефовете на саниращите фирми. Тях вие сте ги подбрали все ваши люде, така че пълнят и касата на ГЕРБ, и вашите джобове. Иначе нямаше да се хвърлите да санирате 2 месеца преди края на управлението ви.
43
5
 
12
 
! Отговори
ТОЗИ преди 7 години
Този ГЛАВАНАК да не си мисли,че хората са ***. Нали през последните 6 месеца на 2014г. управляваше ГЕРБ.
42
6
 
10
 
! Отговори
до 56 преди 7 години
Услужливо пропускаш червените милиардери ... начело с любимия ти байхой
41
9
 
6
 
! Отговори
Свако Цако преди 7 години
И като имахме готова централа къде щяхме да продаваме тока? Видя се преди две години, че произвеждаме по-скъпо от цената на която можем да продадем да продадем, т.е. като спряхме да дотираме износа износа спря. Друг въпрос който никой не коментира за Белене е къде ще се складира отработеното ядрено гориво. От 5 години вече Русия не взима за съхранение това от Козлодуй.
40
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Виктория Нюланд си тръгва вече. Тръмп каза, че ще смени веднага всички посланици.Кой ще плаща на американоидите за писанията тук?
39
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
НА БОРИСОВ ПОВЕЧЕ МУ ПОДХОЖДА ЧЕРВЕН КОН - НАЛИ СИ Е КОМУНИСТ.КАКТО БЕШЕ КАЗАЛ В ЕДНО ИНТЕРВЮ ПРЕДИ ГОДИНИ, НАПУСНАЛ МВР, АМА НЕ СИ ВЪРНАЛ ПАРТИЙНАТА ЧЛЕНСКА КНИЖКА ОТ БКП. СИГУРНО ОЩЕ СИ Я ПАЗИ.
38
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако Борисов не беше спрял проекта, сега щяхме вече да имаме готова централа.Санирането е бутафория, след година две санираните блокове ще приличат на дрипави клошарки, защото качеството на работата е много ниско. Всъщност, целта е да се "усвоят" част от парите и да потънат в съответните гербАрски джобове.И ЗАЩО НЕ СЕ КАЗВА НИЩО ЗА ОНЕЗИ 1.3 МИЛИАРДА, КОИТО НАСИПАХА НА АМЕРИКАНСКИТЕ ЦЕНТРАЛИ. не стига, че ни съдират по три кожи от гърба. А ДОГОВОРИТЕ С ТЯХ НЕ СА СКЛЮЧВАНИ ОТ БСП, НАЛИ?
37
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Колкото и да му се слага и да го предизвиква, надали да и обърне внимание и да я задоволи!
36
8
 
19
 
! Отговори
socialen преди 7 години
Четейки неграмотното "отвръщане" става ясно за пореден път, че страната се страната се "управлява" от неграмотници. Генерал Радев ще уволни Борисов и 13-главата олигархична Ламя, незнайно защо наречена от някои "правителство".
35
7
 
18
 
! Отговори
ЕЙ, ИДИ.ОТИ преди 7 години
НИТО ИМА САНИРАНЕ, А САМО СА ЗАДЕЛЕНИ В ДЖОБА НА ТИКВУН, А КОЛКОТО ДО БЕЛЕНЕ - В ТОЗИ ХАРЧ НИ ВКАРА ПАК ТИКВУН, КОЙТО СПРЯ ПРОЕКТА ЗА ИЗГРАЖДАНЕТО МУ , ЗА ДА УГОДИ НА ДЪРТАТА ЧАНТА МЕРКЕЛ И АМЕРИКАНЦИТЕ. ТЕ ОБАЧЕ НЕ НИ ПЛАЩАТ ЗАДЪЛЖЕНИЯТА НИ, А ВСИЧКО ИДВА ОТ ДЖОБА НА БУДАЛЯВИЯ БЪЛГАРИН, КОЙТО ГЛАСУВА ЗА ГЕРБ И ТИКВАТА. БЪРЗАТ ДА ХАРЧАТ, ЗА ДА ЗАТРУДНЯТ СЛЕДВАЩИТЕ ПРАВИТЕЛСТВА С ЛИПСА НА СРЕДСТВА. ПОМНИТЕ ЛИ - ПРАВИТЕЛСТВОТО НА СТАНИШЕВ МУ ОСТАВИ 8 МИЛИАРДА, КОНФОРТ И ТОГАВА ПАК ПЛЮЕШЕ И ЛЪЖЕШЕ
34
8
 
15
 
! Отговори
socialen преди 7 години
Неграмотните от тумбата ПП ГЕРП изобщо не са в състояние да дадат какъвто и да било смислен отговор.Т.н. "Излишък" не е от икономически подем, а от драстично рязане на държавните разходи за сметка на гражданите. Доказателството са постоянните катастрофи, които се случват всяка седмица.
33
19
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Никога вече червените на власт. Хора, припомнете си ВИДЕНОВ, СТАНИШЕВ и ОРЕШАРСКИ и до какво ни докараха. Пазете България!!!!!!! Тя е наша!
32
4
 
9
 
! Отговори
ОСТАВКА преди 7 години
КОЙ Е КАЗАЛ ЧЕ ИМА "ИЗЛИШЪК"
31
7
 
10
 
! Отговори
До Идеал-ист преди 7 години
Незнам за белия кон, но Червения кон отдавна избега от конюшната и вместо него пребоидисаха едно червено магаре. Горкото като гледам каква огромна каруца с какво огромно Очакване са му приготвили да дърпа, няма да може и да я помръдне колкото и да го бият с червената пръчка.
30
10
 
24
 
! Отговори
А, каква е истината преди 7 години
Първо - т. нар. "излишък", всъщност са пари от нереализирани национални проекти, НЕ по европ. програми. И второ - защо ГЕРБерите, биейки се в гърдите с тези спестени от гърба на народа пари не споменават никъде, нито един от тях, че държавния дълг е вече 20млрд.Въпроса е - с какво се гордеят ГЕРБерите и на какво точно трябва да се радва народа?!
29
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бай Кольо няма право на пушка - сещаш ли се защо.