Вятърът навява преспи до 2 м. Павлова зове: Не пътувайте!

Най-тежка остава обстановката в Добричко
Обновена: 7 яну 2017 22:36 | 7 яну 2017 19:31, Веселина Йорданова
165
Вятърът навява преспи до 2 м. Павлова зове: Не пътувайте!
Зимата в Добрич е най-люта. Снимка: БТА

В по-голямата част от страната все още има сериозни снегонавявания, образуващи преспи на места до един-два метра.

Още по темата
Апелираме в по-критичните зони, ако не се налага, в тъмните часове на нощта да не се предприемат пътувания, защото на много места има слаба видимост, особено по автомагистралите.

Това заяви регионалният министър в оставка Лиляна Павлова на брифинг в Агенцията "Пътна инфраструктура".

Тя посочи, че навявания има около 10-ти километър на магистрала "Струма", между 110-140 км на АМ "Тракия", в участъка от Карнобат до Бургас, както и на АМ "Хемус" - от Шумен до Девня. Това са участъци с много сериозни навявания и апелираме за максимална скорост от 60 км/ч, добави Павлова.

По думите й най-тежко остава състоянието в област Добрич, като това е единствената област, която остава без да има отворени главни пътни артерии. Надяваме се скоро да бъде пробит пътят Добрич - Балчик, заяви Павлова.

Тя добави, че в област Силистра са пробити главните пътни артерии, но в момента започват сериозни навявания и за тъмните часове на нощта отново ще бъде ограничено движението по пътя Шумен-Силистра.

Освен навявания, има и риск от заледяване, предупреди Лиляна Павлова и призова водачите да шофират с повишено внимание, предаде БТА.

Министърът на енергетиката в оставка Теменужка Петкова съобщи, че към настоящия момент състоянието на електроенергийната система в страната се нормализира. На територията на ЕВН и ЧЕЗ няма населени места без ток. Единственият проблем остават обектите на територията на "Енерго-Про" - те са 100 към момента, но се работи активно, добави тя.

Николай Николов, директор на Национална служба "Пожарна безопасност и защита на населението", съобщи, че служителите на службата са оказали съдействие на 136 случая - за транспортиране на родилки, хора на хемодиализа и деца, нуждаещи се от хоспитализация. Няма информация за бедстващи хора и загинали в следствие на тежките метеорологични условия.

В отговор на въпрос, Лиляна Павлова коментира обвиненията на БСП от по-рано днес, че зимната ситуация се използва за предизборно оръжие, с думите, че единствените, които използват тази тежка ситуация на гърба на хората, са тези, които обвиняват. Това е проява на политическа немощ и опити за политизиране на един тежък момент, което е грозно, добави тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


165
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
86
4
 
45
 
! Отговори
ББ преди 7 години
ГЕРБ създаде образцова организация невиждана преди по грабеж на пари.Изтегли 26 милиарда за две години управление и бутна държавата към дългова криза.Полагат всички сили да помагат на колонизаторите да грабят колкото се може повече.Младите те хора напускат родината и бягат от държавата мащеха, която е загрижена за *** и бежанците.М.Стоянова се тюхка за пенсионния модел, но трябва нея да я оставят 180лв. на месец за 6м. да види как се живее, а хора с над 30 години тр.стаж мизерстват.герб?
85
33
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ГЕРБ създаде образцова организация невиждана преди.Аз ще гласувам за ГЕРБ защото имат опит и не ги мързи като БСП, Атака и тем подобни разсейки на политическото генно инженерство.
84
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
с такива преспи 2 местра то си е края на Света
83
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ДАНС да провери Допломите на Павлова да не излезе поредната Калина-ментето Доплома
82
6
 
34
 
! Отговори
123 преди 7 години
Какво пречи на снегорините да почистят снежната пързалка главен път Е79 Дупница-Благоевград.Пълен цирк с главно действащо лице ЛП и стоящия плътно отзад ББ.Иначе обикалят от студио в студио понякога сред природата "журналистите" да им лъскат извехтелия имидж.Стига с този театър вървете си!!!!!!!!!!!
81
3
 
18
 
! Отговори
Свинетка преди 7 години
Не сте прави , че нарочно съботираме нещата и затваряме магистрали. Истината е ,че това беше само донякъде нарочно, за да усети неблагодарния народ, какво ще стане, ако не гласува за НЕГО. На второ място е причината в нашето безхаберие и некомпетентност-все пак ние сме в оставка--българите кучета ги яли. Нашата заплата / и не само заплата / си върви...Виновно е и международното положение, ДАЕШ, БКП, Цената на петрола и ...абе, що не си гледате работата,ама я... откъс от спомените на СВИНЕТКА...
80
4
 
18
 
! Отговори
Павел Лилянов преди 7 години
Аз апелирам и зова да не плащаме винетки и пътен данък. Особено в тъмната част на нощта. Не знаех че има и светла.
79
4
 
14
 
! Отговори
времето тече преди 7 години
Цък Цък.....и балона ГЕРБ ПУК
78
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Министърката имала Бакалавър , Магистър , Докторска степен и Право , някоя титла е купена от всичките
77
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Днес,два дни от началото на снеговалежите чувам,че за пътя Варна -Добрич чакали роторен снегорин.Защо чак днес?То бяха кризисни щабове,медийни изяви...Всеки варненец и всеки добричлия знае,че там винаги има проблем.Време лошо-факт,организация- нулева,пак факт.
76
2
 
12
 
! Отговори
Бедствено положение преди 7 години
До 2 метра сняг е Бедствено положение , но явно Павлова не знае или въобще не е компетентна по въпроса
75
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Павлова трябваше да е уволнена , явно прави много неща на мъжете в ГЕРБ за да остане
74
12
 
13
 
! Отговори
анонимна. преди 7 години
Правилно Ви зове Павлова/ не че ми е любимка/ , но в този момент е права Послушайте я. Няма да сгрешите.
73
17
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Никога вече БСП
72
1
 
30
 
! Отговори
Илиева преди 7 години
Проблемът е, че навремето имаше служби, соито съдява тополи /виждали сте край пътищата за спиране на ветровете са/, орехи и други дървета с превантивна цел-против вятъра и навяванията. Сега даже и не се сещат за това.
71
8
 
2
 
! Отговори
до 86 преди 7 години
Другарю, не може безплатно. Безплатното свърши отдавна.
70
4
 
19
 
! Отговори
555 преди 7 години
не пътувайте ама свинетки купувайте
69
9
 
7
 
! Отговори
The vice преди 7 години
Крадев е другар от съвецкат школа и той не краде....той усвоява като неговите другари от КГБ-КТБ ДПС БКП СДС АБВ И КЛОУНИТЕ НА БАТАКА И ВАЙВАЙВОДИТЕ И ДР.СМЕШНИЦИ
68
5
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Виденовата зима е нищо от на Бойковата евала гербери некадърни
67
4
 
22
 
! Отговори
тъп сляп Българин преди 7 години
Не пътувайте , а винетки копувайте Лилето Павлова и Бойко Борисов !!!