Вятърът навява преспи до 2 м. Павлова зове: Не пътувайте!

Най-тежка остава обстановката в Добричко
Обновена: 7 яну 2017 22:36 | 7 яну 2017 19:31, Веселина Йорданова
165
Вятърът навява преспи до 2 м. Павлова зове: Не пътувайте!
Зимата в Добрич е най-люта. Снимка: БТА

В по-голямата част от страната все още има сериозни снегонавявания, образуващи преспи на места до един-два метра.

Още по темата
Апелираме в по-критичните зони, ако не се налага, в тъмните часове на нощта да не се предприемат пътувания, защото на много места има слаба видимост, особено по автомагистралите.

Това заяви регионалният министър в оставка Лиляна Павлова на брифинг в Агенцията "Пътна инфраструктура".

Тя посочи, че навявания има около 10-ти километър на магистрала "Струма", между 110-140 км на АМ "Тракия", в участъка от Карнобат до Бургас, както и на АМ "Хемус" - от Шумен до Девня. Това са участъци с много сериозни навявания и апелираме за максимална скорост от 60 км/ч, добави Павлова.

По думите й най-тежко остава състоянието в област Добрич, като това е единствената област, която остава без да има отворени главни пътни артерии. Надяваме се скоро да бъде пробит пътят Добрич - Балчик, заяви Павлова.

Тя добави, че в област Силистра са пробити главните пътни артерии, но в момента започват сериозни навявания и за тъмните часове на нощта отново ще бъде ограничено движението по пътя Шумен-Силистра.

Освен навявания, има и риск от заледяване, предупреди Лиляна Павлова и призова водачите да шофират с повишено внимание, предаде БТА.

Министърът на енергетиката в оставка Теменужка Петкова съобщи, че към настоящия момент състоянието на електроенергийната система в страната се нормализира. На територията на ЕВН и ЧЕЗ няма населени места без ток. Единственият проблем остават обектите на територията на "Енерго-Про" - те са 100 към момента, но се работи активно, добави тя.

Николай Николов, директор на Национална служба "Пожарна безопасност и защита на населението", съобщи, че служителите на службата са оказали съдействие на 136 случая - за транспортиране на родилки, хора на хемодиализа и деца, нуждаещи се от хоспитализация. Няма информация за бедстващи хора и загинали в следствие на тежките метеорологични условия.

В отговор на въпрос, Лиляна Павлова коментира обвиненията на БСП от по-рано днес, че зимната ситуация се използва за предизборно оръжие, с думите, че единствените, които използват тази тежка ситуация на гърба на хората, са тези, които обвиняват. Това е проява на политическа немощ и опити за политизиране на един тежък момент, което е грозно, добави тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


165
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А винетка пак за целогодишна ли ще продавате или ще има отстъпка?
65
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
лилету да обяви бедствену пулжение! :-) :-) В цялата държава и спирами да пътувами!! :-) :-) :-)
64
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Няма български генерал, да не е крал нещо от армията.
63
16
 
2
 
! Отговори
ВЪПРОС преди 7 години
Вярно ли е че Радев е крал самолетно гориво ?Така пише един човек по долу ?
62
20
 
6
 
! Отговори
Десен преди 7 години
Червени каскети, вие и без това къде да пътувате като не ходите на работа, нямате пари на социални помощи сте нон-стоп и се препитавате с платени постове по заръка на Кутев от БСП.Жалка история сте, едни и същи несретници пишете по 50 поста всеки ден тук. Гледам ви айпитата.
61
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
не пътувайте,а винетка си купете
60
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Как Радев още не дал пресконференция за снегопочистването при положение,че разбира само от крадене на самолетно гориво и изневери.А, забравих! Той нямал правомощия!
59
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ОХРАНИХА СЕ ПЪТНАТА МАФИЯ.ЩО ПОРЪЧКИ ЕДНИ И СЪЩИ ПОЛУЧИХА ЗА МИЛЯРДИ . СЕГА ТЕ ДИКТУВАТ УСЛОВИЯТА.ВЪВЕДОХА ШЕДЬОВЪР В ЕВРОПА .МАГИСТРАЛИ СЕ ЧИСТЯТ САМ------------Да, знаем ги тия лакърдии от Позитано 20! Щом не сме на власт се чисти лошо и даваме пресконференции, но дойдем ли на власт веднага разпродаваме машините и горивото на наши хора хем след това следващите да няма с какво да чистят.
58
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не пътувайте за да няма причина да чистят.По-важно е да няма пътуващи (закъсали) ,за да не им лъснат голите *** . Потресаващо е ,че точно в Добруджа , където има най много едрогабатитна селскостопанска техника не могат да се организират и да отблокират Добрич.Тотални демагози и некадърници.
57
15
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Проблемите по пътищата се решават, от който си може, а не от ГЕРБ. Някой да е чул или видял ГЕРБ да са направили нещо смислено? В Москава е минус 30 - минус 35 градуса студ, но не реват на умряло. Просто си имат до-------------Видяхме ви през зимата на 2014 г, когато Орешарски беше на власт как хората в отдалечените райони бяха по два месеца без ток, вода и храна и тогава единствено ГЕРБ пращаха помощи на хората, които вие от БСП крадяхте още преди табелата на съответното населено място.
56
0
 
14
 
! Отговори
софиянец преди 7 години
това на кратинката идва, да съобщи за 2 метра преспи - само дето няма и 20см, ех тикви ***, яжте ми фекалиите!
55
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Как за 20 мин, не изчисти едновременно 20 улици за 20 секунди?
54
3
 
11
 
! Отговори
Доктор Сър Пичук преди 7 години
Аз мисля, че владимир путин е виновен за рекордните студове у нас. Той иска да отмъсти на България за това, че ние подкрепяме НАТО и не искаме повече да сме мачкани от руския ботуш!!! Плевнелиев да въведе нови санкции срещу русия и да изгони руския посланик. Да живее евроатлантизма, долу русофилията и путинофилията!!!
53
3
 
24
 
! Отговори
ИСТИНАТА преди 7 години
Не е виновно времето , виновни са Управляващите . Как можеш да изчистиш цяла България с един снегорин . Корупцията в АПИ стигна до там че вече застрашава Националната Сигурност .Малко хумор за русофобите - преди малко в Новините показха един ЗИЛ с ротор - за 20 минути отпуши пътя и изчисти до асфалт .
52
10
 
12
 
! Отговори
Недоволен преди 7 години
До ИвaнчоАман от глупави комунист много бързо забравяте виденовата зима
51
3
 
14
 
! Отговори
87 преди 7 години
ОХРАНИХА СЕ ПЪТНАТА МАФИЯ.ЩО ПОРЪЧКИ ЕДНИ И СЪЩИ ПОЛУЧИХА ЗА МИЛЯРДИ . СЕГА ТЕ ДИКТУВАТ УСЛОВИЯТА.ВЪВЕДОХА ШЕДЬОВЪР В ЕВРОПА .МАГИСТРАЛИ СЕ ЧИСТЯТ САМО НА ВИДЕЛО И ТО ДА НЯМА ВЯТЪР....ПРЕДИ ГОДИНИ ЗИМИТЕ НЕ БЯХА ПО-ДОБРИ, И С КЪДЕ ПО-ЛОША ТЕХНИКА СЕ ЧИСТЕШЕ,НО СЕ ЧИСТИШЕ БЕЗ ПРЕКЪСВАНЕ ... А СЕГА НАЙ-ЛЕСНОТО-ЗАЩО ПАТУВАТЕ СЛЕД КАТО ВАЛИ..КЪДЕ СТЕ ТРЪГНАЛИ ЗИМНО ВРЕМЕ
50
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Проблемите по пътищата се решават, от който си може, а не от ГЕРБ. Някой да е чул или видял ГЕРБ да са направили нещо смислено? В Москава е минус 30 - минус 35 градуса студ, но не реват на умряло. Просто си имат добра организация, каквато имаше и в България, но после дойде ГЕРБ ....
49
5
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Според ГЕРБ, ако вали непрекъснато един месец, снега не трябва да се чисти. Трябва да се изчака да спре снеговалежа (след един месец) и тогава да се чисти. Колко ли трябва да си "умен", за да гласуваш за ГЕРБ? За ГЕРБ сякаш за първи път в България има зима и вали сняг.
48
24
 
7
 
! Отговори
Къде е Радев? преди 7 години
Абе, къде е крадецът на самолетно гориво т.н. генерал Радев да изрине снега и да обещае пенсии по 1 000 лв и заплати по 5 000 ?
47
20
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Цяла Европа е скована от сняг и студ , но в България от Позитано 20 не разрешават да има проблеми по пътищата , защото ГЕРБ още са на власт . Ако са били БКП-БСП щяло да е лято и слънчево , а не студено . Явно сега на 22 януари др. Радев ще издаде указ за отмяна на зимата . Ура..а..а Венсеремос другари ..и..и..и