Вятърът навява преспи до 2 м. Павлова зове: Не пътувайте!

Най-тежка остава обстановката в Добричко
Обновена: 7 яну 2017 22:36 | 7 яну 2017 19:31, Веселина Йорданова
165
Вятърът навява преспи до 2 м. Павлова зове: Не пътувайте!
Зимата в Добрич е най-люта. Снимка: БТА

В по-голямата част от страната все още има сериозни снегонавявания, образуващи преспи на места до един-два метра.

Още по темата
Апелираме в по-критичните зони, ако не се налага, в тъмните часове на нощта да не се предприемат пътувания, защото на много места има слаба видимост, особено по автомагистралите.

Това заяви регионалният министър в оставка Лиляна Павлова на брифинг в Агенцията "Пътна инфраструктура".

Тя посочи, че навявания има около 10-ти километър на магистрала "Струма", между 110-140 км на АМ "Тракия", в участъка от Карнобат до Бургас, както и на АМ "Хемус" - от Шумен до Девня. Това са участъци с много сериозни навявания и апелираме за максимална скорост от 60 км/ч, добави Павлова.

По думите й най-тежко остава състоянието в област Добрич, като това е единствената област, която остава без да има отворени главни пътни артерии. Надяваме се скоро да бъде пробит пътят Добрич - Балчик, заяви Павлова.

Тя добави, че в област Силистра са пробити главните пътни артерии, но в момента започват сериозни навявания и за тъмните часове на нощта отново ще бъде ограничено движението по пътя Шумен-Силистра.

Освен навявания, има и риск от заледяване, предупреди Лиляна Павлова и призова водачите да шофират с повишено внимание, предаде БТА.

Министърът на енергетиката в оставка Теменужка Петкова съобщи, че към настоящия момент състоянието на електроенергийната система в страната се нормализира. На територията на ЕВН и ЧЕЗ няма населени места без ток. Единственият проблем остават обектите на територията на "Енерго-Про" - те са 100 към момента, но се работи активно, добави тя.

Николай Николов, директор на Национална служба "Пожарна безопасност и защита на населението", съобщи, че служителите на службата са оказали съдействие на 136 случая - за транспортиране на родилки, хора на хемодиализа и деца, нуждаещи се от хоспитализация. Няма информация за бедстващи хора и загинали в следствие на тежките метеорологични условия.

В отговор на въпрос, Лиляна Павлова коментира обвиненията на БСП от по-рано днес, че зимната ситуация се използва за предизборно оръжие, с думите, че единствените, които използват тази тежка ситуация на гърба на хората, са тези, които обвиняват. Това е проява на политическа немощ и опити за политизиране на един тежък момент, което е грозно, добави тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


165
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До СоцОх как искам да дойде БСП на власт и да ви гледам сеира :)
25
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 28Абе вие защо сте толкова глупави?
24
8
 
32
 
! Отговори
Соц преди 7 години
лиляна да отива да чисти бе ! Никога повече ГЕРБ !!!
23
7
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За какво плащаме 100 лева винетка, 400 лева за зимни гуми, гражданска, пътен данък, годишен преглед, зимна течност за чистачки, скъп антифриз, триъгълник, аптечка, светлоотразителна жилетка, пожарогасител. Значи нашата част от договора с държавата е изпълнен. Така че не ми пука, какво каканиже тази! Тя да изпълни единственотл си задължение, което има. Да осигури нормални пътища за зимни условия. А не да спестяват пари за почистване. Защото тези пари са отпуснати от бюджета. И ако нямаше сняг, щя
22
5
 
15
 
! Отговори
Абсурд преди 7 години
Не само винетки ами и всякакви осигуровки спрях да им плащам
21
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До БАБА БУНАНе ти ли е ясно, че руските *** никой не ги чете. ай супата!
20
10
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Клоуни,сняг вали НЕ само в България!!!!НО само тук става апокалипсис!?!??!?Защо ли??????Защо се "усвояват" едни милиарди за снегопочистване???Когато просто чакаме ,снегът да се стопи??????
19
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
К'во искате бре, Батце ви каза, че ви прави магистрали да си джиткате до морето!? Кога се ходи на море? Май лятото, а ?Гледайте на тях, като на сезонни, ваканционни пътища ( и без това,през повечето време по тях стоки не могат да се движат):
18
2
 
6
 
! Отговори
hshshdfjdj преди 7 години
Za tazi nqma da uspeq no za dogodina smqtam da napravq edna dobrovvolcheska kampaniq po prebroqvane na snegorinite po gradove. Shte se suberem mnogo hora po kvartali shte snimame i shte broim. S rezulyatite pri upravlqbashtite i boi po glavata. Nqma i da izlezat edna chetvurt ot onqvenite. Sud do dupka za luja na sobstveniq si narod . Shte zapochna kampaniqya septemvri i do snega shte se suberat stotici jelaeshti.
17
17
 
15
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 7 години
Трябва да си хептен без...акъл,че да пътуваш в това време,освен ако не си с лек...домашен танк,от типа на Хамър или Дожд Рам,но и това не е...гаранция.Явно има такива...хорица,които подлагат на сериозен...риск себе си и други хора,тръгвайки в бури и...виелици.Никой не им е виновен като закъсат и не трябват да винят когото и да е,освен себе си.
16
15
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пропаднала "нация" е това българина колкото по-бързо изчезне толкова по-добре за Европа. За нищо не ставате.
15
11
 
18
 
! Отговори
БАБА БУНА преди 7 години
ЗАЩО НЕ СЕ ПРАВЯТ НАТОВСКИ УЧЕНИЯ,ТРЯБВА ДА СВИКВАТ ПРИ ТАКИВА УСЛОВИЯ,БАТУШКИТЕ ПРИ МИНУС 30 ГРАДУСА ПРАЗНУВАТ,НЕ МОЖЕ ТАКА ,ТРЯБВА ДА СЕ ИЗПОЛЗУВА РЕАЛНАТА ОБСТАНОВКА ЗА ВОЕННИ УЧЕНИЯ,А ТО ПЪК НЯМА ПРОХОДИМОСТ ОТ ГРАД НА ГРАД И СЕЛО НА СЕЛО,НЕ МОЖЕ ТАКА ГОСПОДА УПРАВЛЯВАЩИ,САМО СЕ ХАРЧАТ ПАРИ, А НЕ СЕ ВЛАГАТ В СЪВРЕМЕННИ МАШИНИ,САМО СЕ КРАДАТ ПО НАЙ СЪВРЕМЕННИ МЕТОДИ И ПРАВИЛА.
14
10
 
40
 
! Отговори
смЕх преди 7 години
Алоуууу дебело г ъзата винетка общата дължина на всички видови пътища барабар с пътечките е около 18000 км. ,ако ги разделим по броя на 3000 виртуални снегорина това прави по 6 км на калпак и би трЕбвало да няма и снежинки даже ,ама друг път нали.
13
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Снегът си вали, вятърът си духа и им дреме на вашето политиканстванеИначе е права жената, ако не ви се налага не пътувайте хич, аз не бих, но за съжаление такава ми е работата
12
1
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Парите отделени за снегопочистване и подръжка на пътищата при подобни условия са отграднати най-нагло и безцеремонно! Да твърдиш,че имаш техника,която върши работа,а да си закачил по едно гребло на стара водоноска-ЗИЛ или да се надяваш на трактор с гребло отпреди 30 г. си е жив *** на гол ***! Е за това не стават нещата!
11
1
 
33
 
! Отговори
Хайде МАХАЙТЕ СЕ преди 7 години
Само с празни приказки и калинки...НЕ става!!!Не че всички те не са разследвани.....НО като знаем българското "правосъдие",всички са невинни!!!
10
2
 
33
 
! Отговори
Абсурд преди 7 години
Пътувайте без винетки и не плащайте глоби
9
2
 
33
 
! Отговори
Абсурд преди 7 години
Лилиан да си посурне дебелото дупе и ще изчисти пътищата
8
1
 
62
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Павлова зове: Не пътувайте!"Платил съм свинетка, ше пътуам! Ако има проблеми - затворете пътя и не ме пускайте! Щото работодателя ми "Не пътувайте" не го приема за извинение!Набийте си го в простите тикви - докато не го обосновете със закон, ще правя каквото си искам. Няма да търся в новините какво и е хруманало на поредната cвинчyгa днеска или утре или вдругиден - че и да се съобразявам, все едно думата й е закон!
7
1
 
41
 
! Отговори
Без име преди 7 години
Идва време да се купуват винетки,за какво да си ги купуваме?като не може да пътуваме